Imkanı Haberleri

Imkanı Haberleri

Narkotik ekipleri UYUMA ve NARVAS uygulamalarını tanıtıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılında yerli ve milli yazılım ile geliştirdiği uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflediği UYUMA İhbar Aplikasyonu ve 2024 yılında uygulamaya konulan Narkotik Vaka Sistemi NARVAS Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri tarafından vatandaşlara tanıtımı yapılıyor.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Başkan Akdenizli, Verdiği Sözü Yerine Getiriyor

Seydikemer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak kapalı Pazar yeri ile vatandaşlar yaz ve kış aylarında alışverişlerini konforlu bir ortamda yapma imkanına kavuşacak.

Aday Ayaydın, “Fiyatı Düşüreceksin Deme Hakkına Sahip Değiliz”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göcek Tüneli’nin 2027 yılından önce ücretsiz olma ihtimali var mı?” sorusunu cevaplandıran Ayaydın, “Tünel özel bir şirkete ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış. Dolayısıyla “Bu fiyatı düşüreceksin’’ deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz” dedi.

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Belediye Evde Kuaförlük Hizmeti İle Vatandaşlara Destek Oluyor

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

MUTSO Üyelerine Englısh Tıme’dan Yüzde 45 İndirim

English Time Dil Okulları,  MUTSO ile imzalanan indirim protokolü kapsamında Oda üyelerine ve birinci derece yakınlarına yüzde 45’e varan indirim imkanı sunuyor.

“Evi olmayanlar için kredi imkanı çok iyi olur”

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Ahmet Talha, evi olmayanlar için bu kredi fırsatının çok iyi olduğunu dile getirdi.

Esnaftan ev kredisine yorum

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Gençler için iş imkanı artıyor

Menteşe'de gençler için iş imkanı artıyor: Neet Pro programı başladı

Gençler kamp ateşini yaktı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Muğla'da yaşayıp Muğla'nın doğal, kültürel değerlerini gezme ve tanıma imkanı bulamayan gençler için Köyceğiz'de düzenlenen "Muğla'da Kamp Ateşi" çadır kampı sona erdi.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500.- TL verilecek.

Ata Sporu “Yağlı Güreş” İlk Defa MSKÜ’de

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine yerleşmek için uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı Uygulaması’nda, geleneksel spor dallarından Ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi her yıl özel yetenek sınavı ile spor özgeçmişine sahip adaylara MSKÜ öğrencisi olma imkânı tanıyor.

Fethiye Belediyesi öğrencilerin yanında

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye’de öğrenim görmeye gelen öğrenciler için otogarda karşılama stantı ve mobil ikram aracı kurdu. Burada öğrencilere her türlü imkânı sağlayan ekipler, tercih dönemi boyunca görevlerinin başında olacaklarını belirttiler.

BODTO Eğitime Desteğe Devam Ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes MYO Maliye Bölümü öğrencisi Habibenur Arkan Odamızdaki 1 aylık staj eğitimini tamamladı. Habibenur Arkan, stajının son gününde BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret ederek öğrencilere tanıdığı staj imkanı nedeniyle teşekkür etti.

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.

Marmaris'te tatil yaz kursları ile renkleniyor

Yaz döneminde çocuklara sporla ve sanatla dolu bir tatil imkanı sunan Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz yaz kurslarında dersler devam ediyor. Derslerde çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Artı KOBİ Danışmanlık’tan FTSO Üyelerine İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Artı KOBİ Danışmanlık arasında imzalanan indirim protokolü ile FTSO üyelerine yüzde 20 indirim imkanı sağlandı.

MAKKO, yüzlerce kadına iş imkanı sağladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın desteğiyle 2020 yılı Kasım ayında faaliyete başlayan S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKO), aradan geçen 2 buçuk yıllık sürede yüzlerce kadına iş imkanı sağladı.

YAPILANDIRMADA SON GÜN 31 MAYIS 

Milas Belediyesi, vatandaşların belediyeye olan borçlarını yapılandırmaya başladı.  Yapılandırma imkanından yararlanmak isteyenlerin, çevrim içi olarak ya da Milas belediyesine 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.

ÇİFTÇİYE, SIFIR FAİZLİ KREDİ İLE ELEKTRİK BORCU FAİZLERİNİN P’SİNİ SİLME İMKANI

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokol kapsamında çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Bu kapsamda elektrik borcu faizlerinin P’si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.

MENTEŞE MUTFAK KÜLTÜR ATÖLYESİ, MUĞLA LEZZETLERİNİ YAŞATIYOR

Menteşe Belediyesi, Muğla Valiliği destekleri ile hizmete açılan Menteşe Mutfak Kültür Atölyesi'nde ev hanımları ve gönüllülere iş imkanı sağlanırken, Muğla'ya ait lezzetlerin satışı yapılıyor.

İNTEMA, HİZMET NOKTALARINA BODRUM MAĞAZASI’NI EKLEDİ

Modüler mutfak markalarından İntema, Bodrum Mağazası'nda koleksiyonundan örnek mutfakların yanı sıra eviyeden bataryaya, tezgahtan mutfak cihazlarına kadar mutfakla ilgili her şeye aynı adreste ulaşma imkanı sunduğunu duyurdu.

Muğla’da teknik lise öğrencileri, yurt dışında staj uygulamasına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Erasmus+ KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda Projesi' ile meslek liseli öğrenciler, yurt dışında staj uygulamalarına katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanında Avrupa işgücü piyasasını tanıma imkanı buldu.

Köyceğiz Belediyesi bekçilik sınavına hazırlık kursu düzenledi

Köyceğiz Belediyesi bekçilik sınavına katılacak vatandaşlara hizmet amacıyla ücretsiz kurs düzenliyor. Alanında uzman eğitmenlerin gerçekleştireceği bekçilik hazırlık kursunda kondisyon antrenmanları ve birebir parkur imkanı sunulacak.

Başkan Otgöz: “Seydikemer bir cennet”

Muğla’nın Seydikemer ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde bölgeye tatile gelen misafirlerine deniz, kum, güneş ekseninin dışında tarihi yerleri görme ve doğayla iç içe olma imkânı sunuyor. Seydikemer’in Muğla’nın parlayan yıldızı olduğuna dikkat çeken Seydikemer’in Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Saklıkent, Seydikemer’in dünyaya açılan penceresi. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler Saklıkent’imizi ziyaret ederek, ilçemiz hakkında da bilgi sahibi olabilirler” dedi.

Ftso’dan Mesleki Eğitime Dev Katkı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu kapsamına aldığı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik nitelikli çalışan yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar başladı. Protokol kapsamında FTSO tarafından okula ek binalar inşa edilecek, atölyeler yüksek teknolojiyle donatılacak ayrıca Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçları doğrultusunda ek bölümler açılacak. Okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağlanacak, ayrıca öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek staj ve istihdam olanakları arttırılacak.

MSKÜ ile BODER arasında işbirliği protokolü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin özel sektör ile işbirliği protokol imzaları devam ediyor. Hem öğrencilerin istihdamına, hem de eğitimlerini sürdürürken staj yapma imkanı tanıyan işbirliği protokolleri öğrencilerin mezuniyet sonrası işsiz kalma riskini azaltıyor.