Ata Sporu 'Yağlı Güreş' İlk Defa MSKÜ'de

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine yerleşmek için uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı Uygulaması'nda, geleneksel spor dallarından Ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi her yıl özel yetenek sınavı ile spor özgeçmişine sahip adaylara MSKÜ öğrencisi olma imkânı tanıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Özel yetenek sınavlarında sporcu özgeçmişini dikkate alan öğrenci seçiminde, ilk yıllarda 10 spor branşı yer alırken 2023 yılı itibariyle branş sayısı 22’ye çıkarıldı. Son yıllarda özellikle spor federasyonlarının gelişimi, bölgemizin spor/sporcu potansiyelleri ve spor ile ilgili sivil toplum paydaşlarının görüşleri de göz önünde bulundurularak hokey, okçuluk, bisiklet, su sporları gibi branşlar sporcu özgeçmişi değerlendirmesine eklendi. Bununla birlikte ata sporumuz olan güreş branşının içine geleneksel sporlardan yağlı güreş de eklenerek değerlendirme içeriğini zenginleştirildi. Böylece tüm spor branşlarında ve kategorilerinde özgeçmişi olan sporculara özel yetenek sınavında puan alabilme imkânı tanındı.

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı’na 319’u kadın, 664’ü erkek olmak üzere toplam 983 aday elektronik ortamda başvuru yaptı. Müracaat eden adaylar içerisinde 17 kadın ve 23 erkek olmak üzere toplam 40 milli sporcu, ayrıca 2 kadın ve 3 erkek olmak üzere 5 engelli aday da bulunuyor. Bu adaylar TYT ve ortaöğretim başarı puanının (OBP) yanı sıra 100 m. sürat koşusu ve sporcu özgeçmişi değerlendirmesinden alacakları puana ve tercihlerine göre Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği programlarından birine yerleşebilecekler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN