Inovasyon Haberleri

Inovasyon Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

İklime ve hastalıklara dirençli hale geliyor

Arıcılığın Başkenti Muğla’da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi kapsamında verilen nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

MUĞLA APİTERAPİK ARICILIK ÜRÜNLERİ İŞLEME VE AR-GE, İNOVASYON MERKEZİ ŞİRKETİ KURULDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ortağı olduğu “Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme ve Ar-Ge, İnovasyon Merkezi- Apimuğla ” şirketi Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı törenle kuruldu. 

Arıcılara Apiterapik ürün eğitimi

Muğla'da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi çerçevesinde arıcılara nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi eğitimleri devam ediyor.

Sektöre Işık Tutacak Merkez

Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarını sürdüren Adm Elektrik, yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Enerji sektöründe operasyonel verimlilik ve kesintisiz enerji sağlamak adına teknoloji odaklı çalışmaların yürütüleceği bir üs olacak merkez, elektrik dağıtım sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak.