Inşa Haberleri

Inşa Haberleri

Kuruyemişte tercih ‘Çekirdek’

Siyah çekirdek insanların severek tükettiği besin maddelerinden biri olmaktadır. Siyah çekirdek içeriğinde bulunan bitkisel bileşikler, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Herkesin evinde bulunacak kadar kolay temin edilebilir ve maliyeti de düşük olmaktadır.

Köyceğiz’de çim yüzeyli futbol sahası yapımında sona yaklaşıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Mahallesi’nde yapımına başlanan çim yüzeyli futbol sahası inşaatında sona yaklaşıldı.

Muğla’da 2 ayda 65 insan kaçakçılığı organizatörü tutuklandı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, Muğla'nın güvenliği ve asayişi hakkında ikinci bilgilendirme toplantısını düzenledi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Müteahhitler Derneği’ne 90 müteahhit üye oldu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik kısa süre önce kurulan Muğla 48 Müteahhitler Derneği’ne şimdiye kadar 90 müteahhit üye oldu. 

Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 gün boyunca süren otomobil yarışında Ali Türkkan-Oytun Albayrak Genel klasman 1’incisi oldu. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 7’den 70’e insanların akın ettiği yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Jandarma 185. yılına özel etabında en iyi zamanı yapan Türkkan-Albayrak, jandarma özel ödülünü de kazanırken, ekip aynı zamanda sınıf 3 birinciliğinin de sahibi oldu.

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Marmaris’te Bir İşçinin Öldüğü İş Kazasında 4 Gözaltı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen ve bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı inşaat kazasında şantiye şefi, yüklenici firma yetkilisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Fethiye’deki Konteynır Yangını Söndürüldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde inşası devam eden bir otelde işçilerin kaldığı konteynır bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesi ile söndürüldü.

Muğla'da İnşaatta Çelik Kalıp İşçilerin Üzerine Düştü: 1 Ölü, 1 Yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir kuruma ait sosyal tesis inşaatında kullanılan çelik kalıbın işçilerin üzerine düşmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi.

Köyceğiz’de Hükümet Konağı yapımı sona yaklaşıyor

 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatında sona yaklaşıldı.

Seydikemer’de Fark Daha Da Açılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli’nin rakip belediye başkan adayları ile arasındaki oy farkı günden güne açılıyor. Her gittiği mahallede partili partisiz herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “2 aydır çok güzel teveccühle karşılaşıyoruz. İnşallah yarından sonra bunu da sandıklarda hep birlikte göreceğiz” dedi.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Kökten, STK başkanları ve iş insanları ile iftarda buluştu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, iş insanları ve STK başkanları ile iftar sofrasında bir araya geldi. 

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’e Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Kazandırıldı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli öncülüğünde, Türkiye Yüzyılında Seydikemer’e Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği kazandırıldı. Derneğin açılışında konuşan Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba; “Belediye Başkanımız Sayın Önder Akdenizli’ye bir dernek binası ihtiyacımız olduğunu bildirdiğimiz zaman “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır” diyerek derneğimizin inşasını derhal başlatmış, kısa bir zamanda bu derneğimizin yapılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Saatcı: 1500 Kişilik Nikah Ve Düğün Salonu Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2019’da inşaat ruhsatı alınan fakat sonrasında rafa kaldırılan Nikah ve Düğün Salonu’nu kapsamını artırarak Fethiye’ye kazandıracaklarını açıkladı.

Yürek Mahallesi’ndeki Oyun Parkı İçin Mahalle İmamından Açıklama

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın, Fethiye Belediyesi’ni eleştirdiği Söğütlü Yürek Mahallesi’ndeki inşaat halindeki çocuk oyun parkı için Mahalle İmamı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. İmam İsa Oklu “Belediyemizden park için gerekli malzemeleri istedik, Belediye Başkanımız iyi niyetli davranarak gönderdi, geri kalanını ben ve köylüler ile beraber yapacağız dedik” dedi.

Kaldığı lojmanda ölü olarak bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatta çalışan bir genç kaldığı lojmanda ölü olarak bulundu.

Fethiye’de 8 Mart’ta dünya evine girdiler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde iş insanı İbrahim Dündar ile Elif Göre çifti evlenmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tercih ettiler. LLULL Tersane’de düzenlenen nikâh organizasyonuna çiftin çok sayıda seveni katıldı. 

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Başkan Akdenizli, TV Sunucusu Gürpınar’a Saklıkent’i Anlattı

Sevilen televizyon sunucusu ve yazar İkbal Gürpınar, söyleşi programı için geldiği Seydikemer’de Saklıkent Kanyonunu ziyaret etti. Saklıkent’in güzelliği karşısında hayran kalan Gürpınar, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdeniz’e teşekkür ederek; “Saklıkent Kanyonu adeta cennet gibi. İnsana huzur veren bir ortamı var. Belediye Başkanımıza bu güzel ilçeye beni davet ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Kökten, “Fethiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çetinkaya İnşaat çalışanları ile toplantıda bir araya geldi. İşletme personelinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Adayı Kökten, “Seçimlerde kendi adıma değil Fethiye’nin geleceği için destek istiyorum” dedi.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Muğla İŞKUR’dan İnsan Kaynakları platformu toplantısı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.

Akdenizli: “Girmeler Kaplıcasını İşletmek İçin Üzerime Düşen Ne Varsa Yapacağım”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler  kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Akdenizli: “Bodrum’la Aynı Paraya Su İçmeyeceğiz”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

İsmet Taşdemir: "Hakemlerin kendine çeki düzen vermesi lazım"

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, ligde hakemlerin hatalı kararlar verdiğini söyleyerek, "Hakemlerin kendine çeki düzen vermesi lazım çünkü biz aynı yolda giden insanlarız. Onlarsız biz, bizsiz de onlar olmuyor. İnşallah bir an önce toparlanırlar" dedi.

Aday Saatcı’dan Mahalle Ziyaretleri

Fethiye’nin Çamköy ve Karaçulha Mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisine yöneltilen asılsız iddialarla ilgili konuşurken, Fethiye bölgesinde 1500 kaçak inşaat olduğunu açıkladı ve bunları yıkacak bir babayiğidin henüz doğmadığını kaydetti.