Italya Haberleri

Italya Haberleri

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

ADD Mudanya Mütarekesi’ni Kutladı

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği, 11 Ekim 1922 sabah saat 06.00'da Türkiye ile 3 İtilaf Devleti İngiltere, Fransa ve İtalya arasında imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin 101.yılını kutlayan mesaj yayımladı.

Yelkenli Teknede Yakalandılar

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yelkenli tekne içinde yasa dışı yollardan İtalya’ya gitme çalışan 50 düzensiz göçmen yakalandı.

Karaca’dan İtalya’da Tatil İddialarına Cevap

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de elektrik kesiliyor, Alim Başkan İtalya’da tatilde.” iddialarına Çalış Halk Plajı açılış konuşmasında cevap verdi.

Yeryüzü Pazarı İtalya’dan Uluslararası Onayını Aldı

Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı Topluluğu tarafından, 22 Temmuz Cumartesi günü Muğla’da Arasta bölgesinde açılıyor.

Köyceğiz’li Şahin’den İtalya Başarısı

İtalya'nın Auronzo kentinde yapılan Gençler Dünya Şampiyonasında Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi sporcusu Sevener Şahin, K1 1000 Metrede 7. oldu.

Dünyaca ünlü şef Bodrum'da

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen dünyaca ünlü İtalyan Şef Paolo Griffa Türkiye'ye hayran kaldı.

Muğlalı yönetmen İtalya’da ödül aldı

Muğlalı İş İnsanı Ali Sezen’in kızı Özgecan Sezen “Etiket” isimli kısa filmiyle, İtalya’nın Salerno kentinde gerçekleşen FONMED - " Akdeniz'de Güney İşbirliği ve Kalkınma Vakfı " tarafından desteklenen Med-Limes "Ai Confini del Mediterraneo", Akdeniz'in sınırlarından görüntüler ve hikayeler konulu Uluslararası Kısa Film İncelemesinde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Erasmus programı gerçekleştirildi

Ömer Özyer Anadolu Lisesinin yürütücüsü; Polonya, İtalya, Romanya ve Litvanya’nın da ortağı olduğu 2020-1-PL01-K229-081774-6 nolu Cultural Heritage Album RAW Makers isimli Projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

TARİHİ DEMİR KÖPRÜ 14 YILDIR YAPILMAYI BEKLİYOR

2008 yılında mermer yüklü kamyon tarafından yıkılan ve 1919 yılında İtalyanlar tarafından kaynak kullanmadan ısıya duyarlı yapılan tarihi demir köprünün 15 yıldır yapılmayı bekliyor.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BİR İLKE İMZA ATARAK CIBJO ÜYESİ OLDU

Mücevher İhracatçıları Birliği İtalya'da düzenlenen Vicenzaoro fuarında düzenlenen imza töreni ile The World Jewellery Confederation (Dünya Mücevher Konfederasyonu) üyesi oldu. Türk Mücevher Sektörüne ihracatta büyük itibar ve katkı sağlayacak anlaşmayı, Vicenzaoro Küresel Fuarlar Direktörü Marco Carniello'nun da katıldığı törende Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ile CIBJO Başkanı Gaetano Cavalieri imzaladı.

DEV GEMİYİ GÖREN TELEFONA SARILDI

İtalya bayraklı "Costa Venezia" adlı yolcu gemisi, Muğla’nın Bodrum ilçesine bin 523 turist getirdi.

MUĞLA’NIN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI COANTE OLDU

Eylül ayının son haftasında İtalya'da düzenlenen Marmomac Fuarı'nda merkezi Muğla'da bulunan kuvars kompozit plaka sektörünün öncü markalarından Coante, yeni ürünlerini sergiledi. Yeni nesil üretim teknolojileri ve tasarımın üstünlüğünü kullanarak ürettiği en yeni serileri Ultra ve Allure ile İtalya-Verona Marmomac Fuarı'nda göz doldurdu.

GEZİ TEKNESİ İLE İTALYA'YA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

Muğla'nın Fethiye ilçesinden hareket eden gezi teknesi rotasını İtalya'ya çevirince Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandı.

323 metre uzunluğundaki dev gemi, bir kez daha Bodrum’da

İtalya bayraklı 323 metre uzunluğundaki Costa Venezia isimli dev kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine bir kez daha geldi.

6. Caz Festivali başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Caz Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali, bu yıl Mavi Caz' teması ile yapılıyor. Festival, İtalyan müzik grubu Nino Rota Ensemble konseri ile başladı.

Serkan Özdemir'den Çifte Kupa

Sporcularımız Yunanistan, İtalya ve Bosna Hersek’te yapılan şampiyonalarda mücadele ederken, Avrupa Ralli Kupası’nın Yunanistan ayağında milli sporcumuz Serkan Özdemir birinci oldu.

Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya

Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağı İtalya'da yapılan zeytinyağı kalite yarışmasında altın madalya kazandı. Milas zeytinyağı, 'Erken hasat, soğuk sıkım organik zeytinyağı' dalında yapılan değerlendirmede altın madalya ile ödüllendirildi.

İlk ayak Fethiye oldu

İtalyan Şef Geovani ile Likya Şarapları İşletmesi’nin organize ettiği Antik Roma Yemekleri ve Antik Likya Şarapları Türkiye Yolculuğu’nun ilk ayağı Fethiye’ye oldu. SAF Restoranda düzenlenen bu özel etkinliğe birçok misafir katıldı. Şef Geovani ve Likya Şarapları İşletmecisi Doruk Özkan’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik 2500 yıllık özel Antik Roma yemeklerinin tadımı ile devam etti.

Bodrum geceleri klasik müzikle ısınıyor

İtalya’da ve dünyada son dönemlerde adından sıkça bahsettiren Piyanist Danilo Mascetti, geçtiğimiz akşam Kışta Baharda konserler serisinde Bodrumlu klasik müzikseverlerle buluştu.

Erasmus ‘Öğrenme Tutkusu’ projesi sertifika töreni

Ulusal Ajans Erasmus+Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye, Romanya, İtalya, Polonya ortaklığıyla yürütülen 'Öğrenme Tutkusu' projesinin çalışmaları için Muğla'ya gelen öğretmenler, eğitim sonrası sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın elinden aldılar.

Balık yumurtası ve bottargada hedef 1 milyon kiloyu aşmak

Türkiye'nin en önemli balık yumurtası, mumlu balık yumurtası ve bottarga üretim merkezi haline gelen ve geçtiğimiz yıllarda İtalya'dan bu konuda dünya birinciliği ödülü alan Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi, yıllık 700 bin kilo olan şu anki üretimi 1 milyon kiloya çıkarmayı hedefliyor. Amerikalılar ve İtalyanların yoğun ilgi gösterdiği mumlu balık ve bottargayla ilgili konuşan Dalko Başkanı Arif Yalılı, 'Son zamanlarda bottarga ve mumlu balık yumurtasına inanılmaz derece Ruslar ilgi gösteriyor. Bu gidişle en büyük pazar Rus pazarı olacak diye düşünüyorum' dedi.

Geleneksel balıkçılık turizmi

Balık stokları ve su altı habitatları üzerindeki av baskısını azaltıp sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek üzere İtalya'da geliştirilen balıkçılık turizminin Türkiye'de ilk uygulaması Akyaka'da Akdeniz Koruma Derneği tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Otgöz’den Milli Takıma Destek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında bu akşam İtalya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımımıza başarılar dileyerek; “Bizim çocuklar bu işi bu sefer başaracaklar. 84 milyon Türkiye olarak A Milli Futbol Takımımızın arkasındayız” dedi.

“Kendi mermerimizi teşvik varken ithal sevdası niye?”

CHP Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İstanbul Havalimanında Portekiz, TBMM Halkla ilişkiler binasında İtalyan, Sarayda Hindistan granitinin kullanılmasını eleştirerek, “Yerli ve millilikten bahsederken bu çelişki olmuyor mu?” diye sordu.

“Siyasi Hayatta Hak Ettiğimiz Yeri Almalıyız”

Atatürk Devrimleri'nin en önemlilerinden birisi olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Büyük Önder Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde; Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti; Fransa ve İtalya'dan 11 yıl, Romanya'dan 12 yıl, Bulgaristan'dan 13 yıl, Belçika'dan 14 yıl, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış oldu. 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının kabulünün yıldönümü nedeniyle; Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törene yoğun bir katılım oldu.

Clean up the Med - Akdeniz'i Temiz Tutalım

Clean up the Med Kampanyası, Legambiente (İtalyan Çevre Koruma Örgütü) tarafından, tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre STK’larının desteğiyle her sene düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Kampanya, tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihte (mayıs ayında), aynı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Kampanya dâhilinde gönüllülerin katılımı ile kıyı ve deniz dibi temizliği yapılır.