Kanser Haberleri

Kanser Haberleri

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Başkan Adayı Kökten, KETEM’e Ziyarette Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerine ziyarette bulundu.

9 Yıl Sonra Gelen Telefon, 12 Yaşındaki Çocuğa Umut Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan 34 yaşındaki Ezgi Korkmaz'ın kan kanseri kuzeninin çocuğu için verdiği kan örneği, 9 yıl sonra 12 yaşındaki başka bir çocuğa umut oldu. Korkmaz, 9 yıl sonra kendisine gelen telefonla, küçük bir çocuğun hayatına dokunmayı başardı.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

Pankreas kanserinde erken tanı hayat kurtarır

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Doğuş Durmuş, erken evrede belirti vermemesi sebebiyle pankreas kanserinin genellikle geç teşhis edildiğine dikkat çekerek, ani kilo kaybı ve iştah kaybının, sarılık gelişmesinin ve aniden gelişen diyabet hastalığının önemli belirtiler arasında olduğunu dile getirdi.

Kanserde erken teşhisin önemi vurgulandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde erken kanser teşhisinin önemi için öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Meme Kanseri Farkındalık Atölye Çalışması

Bodrum Belediyesi, kadınların bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla “Meme Kanseri ve Farkındalık” konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“Yaşam İçin Yarış” koşusu yapıldı

Fethiye’de geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği düzenlendi.

Kanser Hastaları İçin Satış Yapıyorlar

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda FETAV adına satış yapan gönüllüler, kazançları ile kanser hastalarına destek olduklarını FRT TV muhabirlerimize anlattı.

Cenazesi Fethiye’ye Getirilen Gencin Acı Kaderi

11 Eylül’de Rodos’ta kalp krizi geçirip hayatını kaybeden 19 yaşındaki Demir Kandemir’in cenazesi Fethiye’ye getirilip İzmir’de defin edilmişti. Gencin 7 yıl önce annesini kanserden yitirdiği öğrenildi. Ondan geriye kalan ise henüz 12 yaşında annesiyle çektirdiği son resimlerdi.

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞTULAR

FETAV tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikten elde edilen gelirle, Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Departmanı’na destek olunacak.

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞACAKLAR

FETAV tarafından organize edilen “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde, 30 Ekim Pazar günü Kanser hastalarına destek olmak için koşacaklar. 

KÖYCEĞİZ'DE HASTA, YAŞLI VE ENGELLİ BAKIMI SEMİNERLERİ SÜRÜYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri vatandaşları hasta, yaşlı, engelli bakımı ve meme kanseri konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

KÖYCEĞİZ'DE MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından meme kanserine dikkat çekmek için etkinlikler düzenlendi.

MUĞLA’DA MEME KANSERİ FARKINDALIK AYINDA MAMOGRAFİ ODASININ DUVARLARI BOYANDI

Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Funda Dinç koordinatörlüğünde mamografi odasının duvarları boyandı.

MUĞLA VALİ YARDIMCISI CANER YILDIZ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Bir süredir Bodrum'da özel bir hastanede kanser tedavisi gören Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız (64) hayatını kaybetti.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

Lösev “Mutlu Et” Fethiye’de devam ediyor

LÖSEV Mutlu Et Projesi kapsamında 12 ay boyunca kanser ile mücadele eden aileleri taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Proje kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Köyceğiz'de kanser taramaları devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kanser taramaları mobil sağlık aracıyla vatandaşın ayağına gidilerek yapılırken, taramalarda ilçenin mahallelerinin yüzde doksanına ulaşıldığı bildirildi.

Bağırsak kanserinde erken teşhis tedavi başarısını çok büyük oranda artırıyor

Doç. Dr. Murat Urkan, ülkemizde de en sık görülen ilk 5 kanser türü arasında yer alan kalın bağırsak (kolon) kanseriyle ilgili, 'Erken teşhis tedavi başarısını çok büyük oranda artıyor. Bu nedenle özellikle 50 yaşından itibaren tarama amaçlı kolonoskopi yaptırılmalı' dedi.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA KANSER EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi tarafından ‘’1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası’’ kapsamında kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanseri ile ilgili eğitim verildi.

Girgin; “İktidar Kanser Hastalarımızın Sesini Niye Duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu. Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Lösev ‘Den Kanser Hastalarına Et Yardımı

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Aşı ile önlenen tek kanser türü: Rahim ağzı kanseri

Rahim ağzı kanserinin aşı ile önlenebilecek tek kanser türü olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Ceyhan, aşıların 9-45 yaşı arasında yapılabileceğini söyledi.

İngiliz Hasta Sağlığına Kavuştu

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne yutma güçlüğü sebebi ile başvuran İngiltere vatandaşı Chrıstıne Boyes’te yapılan detaylı incelemeler sonucu özofagus (yemek borusu) kanseri saptandı. Özofagusundaki kitle Genel Cerrahi Uzmanı Dr Barış Gürcü ve ekibi; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feridun Karadağ tarafından ameliyat edilerek hasta 1 hafta sonra taburcu edildi. Taburculuğu sonrası Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu ile tedavisi planlandı.

Ebru Şallı gözyaşları içerisinde babasını uğurladı

Ünlü manken, sunucu Ebru Şallı, babasının cenazesinde gözyaşlarına boğuldu. Kanser tedavisi gören Şükrü Şallı, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik Sudi Özkan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Girgin, kanser tarama cihazını sordu

Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin sağlık emekçilerinin sorunları ile Muğla’daki hekim istifaları ve hastanelerin eksikliklerini dile getirdi.Girgin Muğla’ya tahsis edildiği söylenen kanser tarama cihazının akıbetini de sordu.

Fedon "Kanser oldu, ölüyor" diyenlere nispet denize atladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü sanatçı Fedon, kanser olduğu iddialarıyla ilgili olarak, 2 yıl önce böbreğinde bir tümör ortaya çıktığını ve başarılı bir ameliyatla alındığını belirterek, sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.Fedon, açıklamasının ardından yüzere denizin keyfini çıkardı.

Kadınlar meme kanserine dikkat çekmek için futbol oynadı

Menteşe Belediyesi'nin kadın çalışanları Meme kanserine dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte futbol oynadı, zumba yapıp, öz savunma teknikleri öğrendi. Meme kanserini sembolize eden 'Pembe Kurdele Takma Günü' olarak belirlenen günde düzenlenen etkinlikte kadınların futbol maçı renkli görüntülere sahne oldu.