Keçiboynuzu Haberleri

Keçiboynuzu Haberleri

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Köyceğiz’de Okul Bahçesi Keçiboynuzu Fidanları İle Donatıldı

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri Orman Haftasında okul bahçesini keçiboynuzu ormanına dönüştürdü. Ayrıca etkinlikte öğrenciler endemik bitkilerden sığla ve aromatik bitkilerden defne fidanları ile bahçelerini renklendirdi.

Marmaris’in ilk tescilli bal ormanında 5 bin fidan dikildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 çıkan büyük yangın felaketlerinin ardından fidan dikim etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye Mahallesi Yassıpüren mevkiinde projelendirilen ilk tescilli bal ormanına, akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta fidanları planlı olarak 20 bin metrekarelik alanda sıra sıra dikilerek toprakla buluşturuldu.

'100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidan dikimi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde toplamda 10 bin kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikimi yapılan alana “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” ismi verildi.

1200 fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel oluşturulan “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” için Muğla'nın Muğla'nın Datça ilçesinde toplam bin 200 harnup keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu.

Üreticilere 20 bin adet keçiboynuzu fidanı dağıtıldı

Bodrum'da Ağustos ayında meydana gelen yangınlarda zarar gören tarım arazilerinde 20 bin adet keçiboynuzu ağaç fidanı dağıtımı yapıldı.

BOZUK ORMAN TEMİZLENİP, CEVİZ VE KEÇİBOYNUZLARI DİKİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü gelir getirici tür ağaçlandırma Çalışmaları kapsamında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 8 mahallede 11.000 adet ceviz,badem, fıstık camı ve keçiboynuzu fidanları toprakla buluşturuldu. Ormanlık alanlarda gelir getirici tür fidanlar dikmek için temizleme çalışmaları gerçekleştirilirken, özellikle yerleşim yerlerine yakın bölgeler ceviz ve keçiboynuzu fidanlarıyla donatıldı.