Klima Haberleri

Klima Haberleri

Halk ekmek büfesi açıldı

Marmaris Belediyesi, vatandaşın bütçesine katkı sağlamak amacıyla ‘Halk Ekmek Büfesi’ açtı. Başkan Oktay’ın “Marmaris’te halk ekmek büfesi açmak hiçbir zaman aklıma gelmezdi” dediği projede ekmeğin tanesi 6 TL'den satılacak.

Nüfusla birlikte sıcaklar arttı, elektrik kesintileri başladı

Muğla'nın Datça ilçesinde tatilcilerin nüfusu 10 kat artırması ve sıcak havaların etkisiyle vatandaşların serinlemek için kullandıkları klimalar, enerji hatlarında kısa devrelere neden oldu. Gün içerisinde sık sık elektrik kesintisi yaşanan Datça adeta karanlığa büründü.

Sıcak Havalarda Klima Bakımına Dikkat!

Yaz aylarıyla birlikte kullanımı artan klimaların bakımının yapılmaması halinde yüksek maliyetli arızalara neden olabileceğini belirten uzmanlar, vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor.

YANGIN MADDİ HASARA YOL AÇTI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir evde klimadan çıkan yangın, maddi hasarla atlatıldı

KLİMA YANGINA SEBEP OLDU

Bodrum’da bir evde klimadan dolayı yangın çıktı. Meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken can kaybı olmadı.

ŞEHİR İÇİ DOLMUŞLARI İÇİN ŞİKAYET ÜZERİNE ŞİKAYET

Fethiye’de yaz ayı devam ederken termometreler ise 40 derecelere dayandı. Bu koşullar altında bir vatandaştan, toplu taşıma araçlarında klima açılmaması ve dolmuşa çok sayıda vatandaş alınması konusunda şikâyetler geliyor.

Klima hırsızları güvenlik kamerasına yakalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde klima hırsıları güvenlik kameralarına yansıdı.

Elektriğe Zam Sobaya Döndürdü

Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.

En düşük memur maaşı ve memur emekli aylığı ne kadar oldu?

Ocak ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liraya çıktı.

Memur Ve Emeklinin Gözü Zamda

Yeni haftada çalışanların gözü ücretleriyle ilgili düzenlemelerde olacak. Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanacak. Memurların ek zam talebine ilişkin görüşmelerinde bu hafta başlaması bekleniyor.

Klima Yangın Çıkardı

Babataşı Mahallesi'nde elektrik aksamında meydana gelen arıza nedeni ile yanan klima faciaya yol açıyordu.

Merkezi klima sistemi için filtre alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Eğitim Ve Araştırma Hastanesi tarafından, Merkezi Klima Sistemi İçin Filtre Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Fethiye’de TYT sınavında sıcaklık ve gürültü problemi yaşandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te başlayan TYT sınavı 12.30’da sona erdi. Adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Sınava giren Mehmet Durman, “Klimaların bozuk olması nedeniyle baya zorlandım. Sınavda peçete yetmedi. Gürültüyle ilgili de sıkıntı oldu. Çevre yolunun kenarında olduğumuz için. Araç trafiği çok fazlaydı” dedi.

Klima dolandırıcıları yine iş başında

Fethiye ve çevresinde havaların ısınmasını fırsat bilen korsan klimacıların ucuz fiyata bakım ve onarım yapacağız diyerek, çat kapı ev ve iş yerlerine gidip ek masraflar çıkartarak fahiş ücret aldıkları iddia ediliyor. Bu korsan servislerin zaman zaman klimalara zarar vererek para alıp ev ve iş yerlerinden ayrıldıkları da belirtildi. Klima servis yetkilileri, her yıl gerçekleşen bu dolandırıcılık tezgâhına vatandaşların inanmamaları konusunda uyardı. Klima bakım ve onarımlarının Fethiye'deki yetkili servislerce yapılması gerektiğini hatırlattılar.

FTSO’nun klimacılar için düzenlediği sınava 31 kişi katıldı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO),  iklimlendirme sektöründen gelen talep üzerine 17-18 Şubat 2021 tarihlerinde “Florlu Sera Gazlı Cihazlar Teknik Personeli Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavı düzenledi. Sınava FTSO üyesi ve çalışanlarından 31 kişi katıldı. 

KLİMADAN ÇIKAN KIVILCIM EVİ YAKIYORDU

Muğla’nın Datça ilçesinde klima motorunun elektrik aksamından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Temizlik İçin Geliyorlar, Zarar da Veriyorlar

Son günlerde Fethiye ve çevresinde telefon edilerek ya da çat kapı ev ve iş yerlerine gelen korsan klimacıların ucuz fiyata bakım ve onarım yapacağız diyerek klima temizleyip ek masraflar çıkartarak fahiş ücret aldıkları iddia ediliyor. Bu korsan servislerin zaman zaman klimalara zarar vererek para alıp ev ve iş yerlerinden ayrıldıkları da belirtildi. Klima servis yetkilileri, Covid-19 sürecini fırsata çevirmek isteyenlere dikkat çekip klima bakım ve onarımlarının Fethiye’deki yetkili servislerce yapılması gerektiğini hatırlattılar.

Göcek, “Hizmet” Görecek!

Fethiye Belediyesi, Göcek’te sokak güzelleştirme projesi çalışmasına başladı. Göcek gibi dünya markası olan bir beldenin en işlek sokağı olan Çarşı Caddesi’ne, washbeton diye tabir edilen özel taş döşemeleri tamamlandı. Güzelleştirilme çalışmaları kapsamında binaların pastel renklerine boyanması, tabela ve klima ünitesi kirliliğinin ortadan kaldırılması, sokaklara şehir oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturulması sağlanacak.