Kültür Ve Sanat Haberleri

Kültür Ve Sanat Haberleri

Milas Kültür Merkezi Yapımına Başladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün vaatlerinden biri olan ve yakında temel atma töreni yapılacak Milas Kültür Merkezi için Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalarına başladı. 203 Milyon 853 Bin TL yatırımla hayata geçirilecek proje ile kültür ve sanatın şehri Milas önemli bir merkez kazanacak.

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Yarıyıl Tatilinde Perdelerini Çocuklar İçin Açıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu yarıyıl tatilinde perdelerini “Eyvah Kral Oldum” adlı çocuk oyunu ile açıyor. Çocuk oyunu 27 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’te Menteşe Belediyesi Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 257 etkinlik yapıldı

43 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılan Çağdaş Yaşam Merkezi Muğla’da kültür ve sanatın merkezi olmaya devam ediyor.

Mitoloji Ve Felsefe Zirvesi Tamamlandı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bodrum Mitoloji ve Felsefe Zirvesi’nin ikincisi, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi Yapılıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 2. Mitoloji ve Felsefe Zirvesi, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Buray Sevenlerini Çoşturdu

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında şenliğin son günü Türk halkının sevilen sanatçısı Buray sahne aldı.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Yayla’nın En Güzel Kavunları Seçildi

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Perdenin Ardındakiler’den Harika Konser

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinin ikinci gününde sevilen müzik grubu Perdenin Ardındakiler sahne aldı. 

Kongar Ve Kalkandelen, Cumhuriyet Devriminin 100 Yılında Menteşeliler İle Buluştu

Menteşe Belediyesi’nin 8. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Felsefe Kültür Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile gazeteci - yazar Zülal Kalkandelen’in ‘Cumhuriyet Devriminin 100 Yılı’ başlıklı söyleşisi ve ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ eserlerine ilişkin kitap imza töreni, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Derya Uluğ Unutulmaz Gece Yaşattı

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinin birinci gününde Derya Uluğ sahne aldı. Uluğ, performansıyla vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Toplu sünnet töreni düzenlendi

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8.incisi düzenlenen 'Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği' çerçevesinde 12 çocuk toplu sünnet töreni ile sünnet edildi.

Kültür ve Sanat Festivali, baca yakma töreni ile başladı

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali, Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde baca yakma töreni ile başladı. Festival çerçevesinde Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Folklör ekibi gösteri yaptı.

Derya Uluğ Sahne Alacak

8.Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında, 6 Ekim Cuma günü konserde sevilen sanatçı Derya Uluğ sahne alacak.

8. Menteşe Kültür Ve Sanat Şenliği Başlıyor

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 6 Ekim Cuma günü başlıyor.

Piyanist Seonghyeon Leem ağırlandı

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem’i, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde konuk etti…

Rus Bestecinin Anısına Konser

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti…

Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gündemi Açıklandı

Bodrum Belediyesinin 2023 yılı Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 03.08.2023 Perşembe günü saat:14.00’ da Konacık Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek.

Ressam Çetin'den “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

Yeni Türkü Konserinde Can Atalay’a Özgürlük Çağrısı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde; İş Bankası bünyesindeki İş Sanat Müzik Çarşamba Konserleri’nde bu kez Yeni Türkü grubu sahne aldı.

is-sanat-carsamba-sahnesi-yeni-turku-konseri-ile-geliyor

Çarşamba Sahnesi ile etkinliklerini yazlık kentlere taşıyan İş Sanat, Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu kez Marmaris’te izleyicileriyle buluşuyor.

5 gün boyunca festival coşkusu yaşanacak

Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenecek 19. Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali, 21-25 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Cihat Aşkın’la Türk Valsi Şöleni Yaşadı

Marmaris’te devam etmekte olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde “Türk Valsleri” Konserinde bu kez ünlü Keman Virtüözü Cihat Aşkın ve ses sanatçısı Yaprak Sayar sahne aldı. 

Ünlü Sanatçı Selma Gürbüz'den Retrospektif Sergi

Ünlü Sanatçı Selma Gürbüz'ün "Mitler Tanrılar Gerçekler" Retrospektif Sergisi Bodrum Belediyesi Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Festival, etkinlikleri renkli anlar yaşattı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen etkinlikler renkli anlar yaşatıyor.

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin Programı Açıklandı!

Festivalin Yerel Basın Toplantısı Gerçekleşti.

taksav’dan müzikli söyleşi

TAKSAV Bodrum Temsilciliği ile Bodrum Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği kültür ve sanat söyleşilerinin ilki, “Bade-i Aşk” / Bağlamanın Hikayesi” başlıklı müzikli söyleşi biçiminde 06 Nisan 2023 Perşembe günü saat: 18:00’de Heredot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TÜRK-YUNAN DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ KURULACAK

Türk-Yunan dayanışmasının artırılması için Bodrum Belediyesi, Leros Belediyesi ve Defne Dafni Türk Yunan Derneği iş birliğinde bu yaz, karşılıklı kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek.

MENTEŞE BELEDİYE TİYATROSU ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen “Prensesin Tacı” adlı çocuk oyunu Menteşe Belediyesi Zeybek Sineması Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.