Kyk Haberleri

Kyk Haberleri

Fethiye'de öğrenciler piknikte buluştu

Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye KYK Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, manevi danışmanları Sezgin Büküm eşliğinde, KYK Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş'in de katılımlarıyla piknikte bir araya geldi.

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Yılında Muğla'da Anıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde KYK Erkek Yurdunda öğrenciler için her hafta düzenlenen 'Gençler Sanatın İçinde Programı' çerçevesinde İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden yola çıkarak öğrenciler oto portre çalışması gerçekleştirdi.

Atölye Çalışmaları Minik Öğrencilere

Muğla’da üniversite öğrencileri yurtlarda öğrendikleri atölye çalışmalarını köy okullarında uyguluyor.

KYK yurdunda asansör halatı koptu

Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda asansör halatları koptu, 4 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

FETHİYE'DE 632 DEPREMZEDE ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Deprem bölgesinden nakli yapılan 632 öğrenci Fethiye'de eğitim görecek. Okul öncesi eğitim için Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) 2 sınıf oluşturuldu. 

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR ÖĞRETMENLER EŞLİĞİNDE ŞARKI SÖYLEDİ

Depremzede çocuklar gönüllü öğretmenler eşliğinde Fethiye KYK Yurdu’nda açılan sınıfta şarkı söyleyerek keyifli vakit geçirdiler.

FETHİYE KYK YURDUNDA KALAN DEPREMZEDELER O FECİ ANI ANLATTI

Fethiye KYK Yurdu’nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Deprem anına tanıklık edenler ise o anları anlattı.

MUĞLA'DA KYK YURDUNDA GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT DÜZENLENDİ

Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'ne bağlı sekiz KYK yurdunda, Muğla AFAD ekipleri tarafından eş zamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

SEYDİKEMER’DE “2023'E DOĞRU ŞEHİR BULUŞMALARI” PROGRAMI YAPILDI

AK Parti MKYK Üyesi Fatma Güldemet Sarı, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında Seydikemer’e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

SEYDİKEMER’DE “2023'E DOĞRU ŞEHİR BULUŞMALARI” PROGRAMI YAPILDI

AK Parti MKYK Üyesi Fatma Güldemet Sarı, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında Seydikemer’e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

ÖZTUNÇ’DAN CHP İLÇE BAŞKANI MEHMET DEMİR’E ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’i ziyaret etti. Ziyarete Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ziyarette konuşan Öztunç, KYK borçları ve seçim çalışmaları gibi konulara değindi.

KYK FAİZLERİ SİLİNDİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nın verdiği kredilerin geri ödemesinde uygulanan faiz kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde anormal faizler ile gündeme gelen KYK Kredi Borçları’nın faizleri kaldırılarak sadece anapara borçları bırakıldı.

Kandil ve Kardeş ailesinin mutlu günü

Sultan ve Zeki Kandil’in kızı Gülsüm ile Huriye ve Şerafettin Kardeş’in oğlu Rüstem Manaspark Otelde düzenlenen rüya gibi bir düğün ile dünya evine girdi.

Milletvekilleri Demir ve Gökcan’dan müjde

AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan; Üniversite gençliğimiz için yeni yurtlar kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, “Muğlamızda KYK’ya ait yeni bir yurdun daha açılışını yaptık. Muğlamıza, Üniversitemize ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Devlet Milletinin Yanında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Seydikemer'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Seydikemer'e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semiha Ekinci, afet bölgesi ilan edilen Seydikemer'e gelerek yangınzede vatandaşların acılarını paylaştı. Orman yangınlarında evleri, hayvanları ve araçları yanan vatandaşları ziyaret eden AK Partili Vekiller; “İnşallah en kısa sürede el birliğiyle bölgeden afetin izlerini sileceğiz” dediler.

AK Parti MKYK üyesi Dr. Kaya ve Kayseri Milletvekili Karayel, Yangın Bölgesinde

AK Parti MKYK Üyesi Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Kayseri Milletvekili Dr.İsmail Emrah Karayel, Seydikemer’in Çökek Mahallesine gelerek yangın bölgesinde incelemelerde bulundular. Kaya ve Karayel daha sonra Yayla Çobanisa Mahallesinde evleri yanarak kullanılamaz hale gelen vatandaşları ziyaret etti.

MKYK Üyesi Hıdır üreticileri ziyaret edip, sorunları dinledi

Ak Parti MKYK Üyesi Mehmet Nil Hıdır, Fethiye’de Karaçulha Toptan Sebze ve Meyve Halinde üretici ve komisyoncularla görüşüp, sorunları dinledi. Ak Parti MKYK Üyesi Mehmet Nil Hıdır beraberinde Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve diğer ilgililerle üreticileri ziyaret edip, sorunlarını dinledikten sonra yetkililerle bir toplantı yaptı. 

AK Parti MKYK Üyesi Hıdır, turizmcilerin sorunlarını dinledi

Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye’de turizmcilerin sorunlarını dinledi. Hıdır, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten ve yöredeki tesis sahiplerinin sıkıntılarını dinleyip, konuyu Bakanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi. 

AK Parti MKYK Üyesi Hıdır, Ölüdeniz esnaflarını ziyaret etti

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye ve çevresinde ziyaretlerde bulundu. Hıdır, Ölüdeniz Mahallesinde taksici ve minibüsçülerin sıkıntılarını dinlerken, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Ölüdeniz Mahallesindeki yol çalışmalarının plansız ve programsız yapıldığı şikayeti ile karşılaşan AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Nil Hıdır, “Yollarımız kanalizasyon nedeni ile kazılmış. Allahtan turizm sezonu gecikti. Bu zaman zarfında başkanımız turizm sezonuna yetiştirmeyi başarır. Bizde merkezi hükümet olarak talep gelirse elimizden gelen gayreti gösteririz” dedi. 

MKYK Üyesi Hıdır, sorunları Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz

AK Parti MKYK üyesi Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı. AK Parti MKYK üyesi Dr. Mehmet Nil Hıdır, Fethiye’de parti ilçe binası girişinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Mehmet Nil Hıdır, “Fethiye’nin sektörleriyle ilgili sorunlar dile gelmişti. Turizm ve tarımsal girdilerimiz Fethiye’nin ana gelir kaynağı. Bununla birlikte denizle ilgili yatçılarımızın Fethiye körfezimizin sorunları var. Bunları da yerlerinde görüp inşallah çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

Hıdır, Milletvekili Yazıcı’nın ekibinde

AK Parti Genel Merkez 7. Olağan Kongresi, geçtiğimiz ay gerçekleşmişti. Yapılan genel kurulda Muğla'dan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilen 23. Dönem Muğla Milletvekilliği ve İl Başkanlığı yapmış Mehmet Nil Hıdır MYK (Merkez Yürütme Kurulu)'nun oluşmasından sonra Genel Merkez Siyasi Hukuk İşler Başkanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın ekibinde görev aldı. 

MKYK Üyesi Hıdır’dan Fethiye İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyareti

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi sonucunda, Muğla’yı temsilen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilen Dr. Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Hıdır, “İktidar olmanın sorumluluğuyla, ülkemiz için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz” dedi. 

Başkan Otgöz, Hıdır’a başarılar diledi 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti 7. Olağan Genel Kongresinde 75 kişilik Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesine Muğla'dan seçilen Mehmet Nil Hıdır’ı kutladı. 

Cengil, MKYK listesine seçilen Hıdır’ı kutladı

AK Parti Fethiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil, AK Parti 7. Olağan Genel Kongresinde 75 kişilik Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesine Muğla'dan seçilen Mehmet Nil Hıdır’ı kutladı. 

Milletvekili Gökcan, Fethiye’de incelemelerde bulundu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye’de yapımı devam eden KYK kız ve erkek yurdu ile yapımı tamamlanan Esenköy Mahallesi Sentetik Futbol Sahası’nda incelemede bulunduktan sonra yeni binasına taşınan AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu. Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yaptığı açıklamada ‘Fethiye’ye yeni müjdeler vereceğiz. Daha önce ki verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Fethiye’de yapımı devam eden 1300 kişilik KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu’ 2021 yılı sonunda tamamlanacak’ ifadelerini kullandı. 

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin şubat ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı.

“KYK Borcuna E-Haciz ile gençlerin harçlığına el konuluyor”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, KYK borçlarına gönderilen e-hacizlerle ilgili açıklamasında "İktidar Hazine’yi boşaltmış vaziyette. Gençlerimizin 3-5 kuruşuna dahi ihtiyaçları var" dedi.

“KADİR SARIHAN” TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi gerçekleşti. 430 delegeden 409’unun oy kullandığı seçimde Kadir Sarıhan 252 oy alarak başkan oldu. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Fethiye 6. Olağan Kongresine Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, AK Parti Medya Tanıtım İlişkileri Sorumlu Başkan Yardımcısı Yelda Gökcan, AK Parti MKYK üyesi Bülent Karakuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. Kongreyi siyasi konuşmalar öncesi Demokrat Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da ziyaret ederek, sonucun hayırlı olmasını diledi.