Manisa Haberleri

Manisa Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Muğla’da 3’üncü Acil Tıp sempozyumu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin katılımıyla Akyaka Yücelen Otel’de 3. Muğla Acil Tıp Sempozyumu düzenlendi.

Fethiyespor’un Soma Yolculuğu Başladı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 24.Hafta mücadelesinde Somaspor ile karşılaşacak olan Fethiyespor, maçın oynanacağı Manisa’nın Soma ilçesine doğru yola çıktı.

Fethiyespor, Fethiye’de Hazırlıklarını Tamamladı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 24.Hafta mücadelesinde Fethiyespor, 4 Şubat Pazar günü Manisa ekiplerinden Somaspor’a konuk olacak. Mücadelenin hazırlıklarının Fethiye etabı bugün yapılan antrenman ile tamamlandı.

Annenin Akıl Sağlığı Yerinde Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu’nun yatağında ölü bulunması ile ilgili tutuklanan anne ve babasının yargılanmasına devam edildi.

Çağdaş Bodrum Spor Süper Lig'de fırtına gibi esmeye başladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çağdaş Bodrum Spor, ligin 14. haftasında Manisa deplasmanında Manisa Büyükşehir Belediye Sporu yenerek ligde fırtına gibi esmeye başladı.

Çağdaş Bodrumspor deplasmandan galibiyetle dönmeyi hedefliyor

Basketbol Süper Lig'in 14. haftasında Çağdaş Bodrumspor, deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Bodrum ekibi, seri yakalamak istiyor.

Datçalı genç Manisa Futbol Kulübü'nün alt yapısına transfer oldu

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça 1923 Futbol Okulu'nda yetişen 2010 doğumlu futbolcu Sedat Efe Sönmez 1.Lig takımlarından Manisa Futbol Kulübü alt yapısına transfer oldu.

Bodrum FK çıkışını sürdürüyor: 2-0

Trendyol 1. Lig’in 11. haftasında Bodrum FK, evinde Manisa FK’yı ağırladı. Mücadeleyi Bodrum FK, Samet ve Celal’in golleriyle 2-0 kazandı.

Grup maçı yaparak idmanı sonlandırdılar

Manisa FK’nın zorlu bir rakip olduğunu söyleyen Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, "Bu hafta çok daha zor bir maç bizi bekliyor. İç sahada oynuyoruz, iç saha istatistiğimiz iyi olabilir ama rakip her türlü istatistiği bozabilecek bir rakip" dedi.

Tenis yarı final müsabakaları tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Manisa’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) tenis yarı final müsabakaları sona erdi.

BODTO Eğitime Desteğe Devam Ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes MYO Maliye Bölümü öğrencisi Habibenur Arkan Odamızdaki 1 aylık staj eğitimini tamamladı. Habibenur Arkan, stajının son gününde BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret ederek öğrencilere tanıdığı staj imkanı nedeniyle teşekkür etti.

Eski Fethiyespor’lu Futbolcudan Beklenmedik Transfer

2021-2022 sezonunda Fethiyespor'da forma giyen 24 yaşındaki stoper Kadir Kurt, 7 Temmuz’da Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Manisa FK ile anlaşmaya varmıştı. Kurt, bugün itibariyle Manisa FK ile sözleşmesini feshedip Aliağa FK’ya transfer oldu.

İş arkadaşını 20 yerinden bıçaklayan katil zanlısı Manisa’ya gönderilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde aynı lojmanda kaldığı iş arkadaşı Kenan Maral'ı (29) uykusunda 20 yerinden bıçaklayarak öldüren Muzaffer Eser’in (36) Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Fethiyespor’un Eski Stoperinden Manisa Sürprizi

2021-2022 sezonunda Fethiyespor’da forma giyen 24 yaşındaki stoper Kadir Kurt, Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Manisa FK ile anlaşmaya vardı.

Darp edilen avukatın bacağı iki yerden kırıldı

Manisa’dan İstanbul’a otomobiliyle seyir halindeyken yolda birbirlerini sollayan otomobillerin tehlikeli sürüşlerinden kaçmak isteyen avukat, otomobil sürücüsü polis tarafından darp edildi. Bacağı iki yerden kırılan ve 10 gün hastanede kalan avukatın tedavisi devam ediyor.

Feci Kaza Yasa Boğdu

 Marmaris Devlet Hatanesi'nde çalışmaktayken tayinleri Manisa'nın Alaşehir ilçesine çıkan ve Denizli'de geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden 4 kişilik Çetinkaya ailesinin ölümü Marmaris'i yasa boğdu.

9 İLDE SEÇİM DÖNEMİNDE ALINACAK TEDBİRLER KONUŞULDU

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Ege Bölgesi'nde yer alan 9 ilde alınacak güvenlik tedbirlerini planlamak üzere Seçim Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen toplantıda İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinin valileri ve güvenlik bürokrasisi yetkilileri hazır bulundu.

KGK 3’ÜNCÜ EGE BÖLGE TOPLANTISI MUĞLA’DA DÜZENLENDİ

TOBB KGK Ege Bölge Toplantısının üçüncüsü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulu başkanları ve üyeleri katıldı. 

PROJE YAZMA EĞİTİMİ PROGRAMI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan ve danışmanlığını Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yaptığı Fethiye Kaymakamlığı Proje Ofisi kurulumu çalışmaları kapsamında, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunde istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi başladı.

AKDENİZ SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca Interreg Next Akdeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı DSİ toplantı salonunda yapıldı. 

AV KORUMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muğla Avcılık ve Yaban Hayatı koruma Şube Müdürlüğü koordinasyonunda İl Şube Müdürleri ve Milli Park Müdürlerinin katılımıyla Manisa, Aydın, İzmir ve Muğla illerinde av koruma kontrolü çalışmaları gerçekleştirildi.

SPOR TOTO 1. LİG: BODRUMSPOR: 1 - MANİSA FK: 1

Spor Toto 1. Lig'in 6. haftasında Bodrumspor sahasında Manisa FK ile 1-1 berabere kaldı.

PROJE OFİSİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan Proje Ofisi için bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi. 

Manisa’dan Muğla’ya itfaiye desteği

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisi ile büyüyen orman yangınına müdahaleler sürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Marmaris'teki ekiplere destek olmak ve devam eden orman yangınına müdahalede bulunmak amacıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla takviye ekip olarak yola çıktı.

Düzensiz göçle mücadele koordinasyon toplantısı Bodrum’da yapıldı

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak illerini kapsayan 11'inci Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon toplantısı Muğla'nın ev sahipliğinde Bodrum ilçesinde yapıldı.

Küçük Enes Sevenlerini Üzdü

Bayram tatili için ailesi ile birlikte Fethiye’ye gelirken, Manisa’nın Akşehir ilçesinde annesi Ülkü Günlü’nün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kazada ağır yaralanan 13 yaşındaki Bayram Enes Günlü hayatını kaybetti. Günlü’nün cenazesi sevenlerinin göz yaşları eşliğinde Bozyer Mahallesinin Karamersin Hamza mezarlığına toprağa verildi.

6. Elo Satranç Turnuvasında ödüller sahiplerini buldu

Menteşe Belediyesi, Muğla Fenerbahçeliler Derneği ve Türkiye Satranç Federasyonu Menteşe İlçe Temsilciliği tarafından birlikte düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 6. Elo Satranç Turnuvası Konakaltı Kültür merkezinde gerçekleşti. İki gün süren turnuvaya Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın ve Manisa illerinden 105 satranç sporcusu katıldı.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİNDE BİTİME 4 MAÇ KALDI

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun bitimine sadece 4 hafta kaldı. Basketbol Süper Ligi'ne direkt çıkma konusunda en şanslı takım olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi görülürken, Akhisar Belediyespor'un gelecek sezon TB2L'de oynaması haftalar öncesinden kesinleşti. Diğer yandan, takımlar arasında play off’a katılma ve küme düşecek ikinci takım olmama yönünde kıyasıya bir mücadele sürüyor.

ZEYTİN ÜRETEN İLLERİN CHP’Lİ VEKİLLERİ DANIŞTAY’A YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇAĞRISI YAPTI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Muğla Milletvekili Suat Özcan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması yaparak, zeytinlik alanların maden çıkarılması için yok edilmesine neden olacak yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a çağrısında bulundular.