Mantar Haberleri

Mantar Haberleri

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeşilüzümlü Festivali Tıklım Tıklım

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin son gününde, güzel havadan da yararlanmak isteyen vatandaşlar Yeşilüzümlü'ye akın ettiler.

Muhtar Çatal, ‘Festival yöremize değer katıyor’

Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali devam ederken Yeşilüzümlü Mahalle Muhtarı Cengiz Çatal, festivalin yöreye kattığı değeri vurgulayarak, 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sayılı günler kaldı

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Fethiye’de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilecek Yeşil Üzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, yine renkli gösterilere sahne olacak. Yeşil Üzümlü ve yöresi dastar ve mantar festivali 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Marmaris'te Kaybolan İsa Çifçi'yi Arama Çalışmaları 8'inci Gününde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için Balan Dağı'na giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan şahsı arama çalışmaları, 8. gününde 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam etti.

Marmaris’te Kayıp Vatandaştan 5 Gündür Haber Alınamıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 gün önce mantar toplamak için gittiği Balan Dağı'nda kaybolan adamı arama çalışmaları bugün de devam etti.

4 Gündür Kayıp Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 30 Aralıkta yakınları ile mantar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çiftçi için bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Marmaris'te Mantar Toplamaya Giden Adam Her Yerde Aranıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, yakınları ile mantar toplamaya giden ve kendisinden 3 gündür haber alınamayan 65 yaşındaki İsa Çiftçi her yerde aranıyor.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Mantar toplamaya giden kadının cansız bedeni bulundu

Muğla'da yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı'nda çıntar mantarı toplamaya giden ve sonrasında kaybolan 77 yaşındaki Fatma Avcı'nın, kaybolduğu yerden 3 kilometre uzaklıkta ekipler tarafından cansız bedenine ulaşıldı.

Muğla’da Mantar Toplarken Kaybolan Yaşlı Kadın Her Yerde Aranıyor

Muğla’da yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı’nda çıntar mantarı toplamaya giden ve sonrasında kaybolan 77 yaşındaki Fatma Avcı her yerde aranıyor.

Yaşlı kadın dağda kayboldu

Muğla'da 77 yaşındaki Fatma Avcı yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı'nda çıntar mantarı toplamaya giden, dağlık alanda kayboldu.

Çıntar Et Fiyatı İle Yarışıyor

Eylül-Ocak ayları arasında ormanlık alanlarda yetişen doğal olarak yetişen 'çıntar mantarı', Muğla’da kilosu 150-200 TL arasında satılırken, İzmir ve İstanbul’a toptancılara 120 TL’ye gönderiliyor.

MUĞLA'DA KUZUGÖBEĞİ ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında doğal ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim kaynağı olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

MUĞLA’DA ÇINTAR MEVSİMİ BAŞLADI

Sonbahar mevsiminde yağışın bol olduğu dönemlerde yetişen doğal mantar (Çıntar) vatandaşlar tarafından toplanmaya başladı.

“ÇINTAR MANTARI” GÜN YÜZÜNE ÇIKMAYA BAŞLADI

Muğla ve çevresinde Ekim ve Kasım aylarında yağmur sonrası doğal olarak çamlık alanlarda Çıntar Mantarı gün yüzüne çıkmaya başladı. 

500tl’lik Kuzugöbeği İlgi Görüyor

Fethiye'de bu yıl 12'incisi düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali son günde de vatandaşın yoğun ilgisi ile devam etti.

TİYATRO GÖSTERİSİ VE KONSERLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

12.si düzenlenen ve geleneksel hale gelen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin ilk gününde Fethiye Belediyesi Tiyatro Grubu’nun Aşık Gülhan-Kanto gösterisi ve Türk Halk Müziği Konseri izleyicilerden büyük alkış aldı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 12'incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali vatandaşın yoğun ilgisiyle başladı. Bölgenin en büyük festivallerinden birisi olan festivalde yarın Edip Akbayram sevenleri ile buluşarak konser verecek.

Sosyal Tesis ve Festivalin açılışı yapıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlangıcında gerçekleşen açılış törenine yoğun katılım oldu.

Kuru kozalak içinde yaşama tutundu

Yaz sezonunu iklim krizi, kuraklık ve orman yangınları ile mücadele ederek geçiren Muğla'da toprakta yetişmesi gereken mantar kuru kozalakta hayat buldu.

Fidan sulama ve bakım hizmetleri alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman Bölge Müdürlüğü-Kayseri Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Sorgun ATM Şefliği Trüf Mantarı Ağaçlandırma Proj ve Çekerek Yol kenarı Ağaçlandırması Proj Sahalarında Fidan Sulama ve Bakım Hizmet Alım İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Mantar toplamaya gitti, hayatını kaybetti

Bodrum’da bir arkadaşıyla mantar toplamaya giden vatandaş, aniden fenalaştı. Ekiplerin güçlükle ulaşabildiği vatandaş, kurtarılamadı.

Şehit aileleri ve engellilere ücretsiz çıntar

Fethiye ve çevresinde birkaç gündür devam eden yağmur ile birlikte vatandaşlar ormanlık alanlara koşarak, bol bol çıntar mantarı topluyor.

Çıntar 30 TL

Fethiye’de yağmurların ardından vatandaşların ormanlık alan ve yüksek mevkilerde topladığı çıntar ve sedir mantarları pazarda kilosu 30 TL’den satıldı.

Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Uzun zamandır beklenen göbek (kuzugöbeği mantarı) tezgahlarda yerini aldı. Her hafta kurulan Salı Pazarı’ndaki tezgahlarda yerini alan kuzugöbeği mantarının fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

FESTİVALE ONBİNLER AKIN ETTİ

Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali, binlerce insanı misafir etti. Çevre ilçe ve illerden yoğun katılımın olduğu festivalde protein deposu olarak bilinen ve son zamanlarda önemli hastalıkların tedavisinde de kullanılan Kuzugöbeği Mantarı ile yörenin dokuma bezi olan Dastar’ın tanıtımı yapıldı.