Mardin Haberleri

Mardin Haberleri

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde 1994 yılında düzenlenen terör eyleminin faillerinden olan PKK/KCK üyesi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Mersin'de Kazaya Karışan Otobüsün Marmaris Otogarındaki Görüntüleri Ortaya Çıktı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Otobüsün Muğla’nın Marmaris ilçesi otogarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Yolcu Otobüsü Feci Şekilde Devrildi, 9 Ölü 28 Yaralı

Marmaris-Fethiye-Mardin güzergahında ilerleyen yolcu otobüsü, Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında bariyerlere çarparak devrildi. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti.

Mardin’de Anadolu Basın Buluşmaları

Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Basın Buluşmaları “na katılan gazeteciler Mardin’in Tarihi ve kültürel değerlerine hayran kaldı.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Gülebak; “Kolaylaştırıcı Tedbirlerle Basının Yanındayız”

Anadolu Gazeteciler Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gülebak, Mardin’de gazetecilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda basın ve medya kuruluşlarına verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Medya Federasyonları Mardin’de Buluştu

Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan medya federasyonları Kültür ve Turizm Bakanlığının destelediği “ Anadolu Basın Buluşmaları” projesi kapsamında, Mardin’de bir araya geldi.

Kaymakam Kayabaşı’ndan Kaymakam Karaman’a Ziyaret

Mardin İli Nusaybin İlçe Kaymakamı / Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ı makamında ziyaret etti.

Muğla ekibi mardin’de 5 madalya kazandı

 Türkiye Kick Boks Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve bu yıl Mardin’de 4 kategoride 70 ilden yaklaşık 6 bin sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasına katılan Muğla ekibi 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Şimşek Liderliği Mardin’de Bıraktı

3. Lig 3.Grupta lider olan Fethiyespor, ligde 23 puanla 13. Sırada yer alan Mardin 1969 Spora konuk oldu. Şimşekler deplasmanda karşılaştığı Mardin 1969 Spor’a uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup oldu. Fethiyespor aldığı bu mağlubiyetle haftayı 2. sırada kapattı.

Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldiler

Pazar günü saat 13.00’da deplasmanda Mardin 1969 Spor ile önemli bir karşılaşmaya çıkacak olan lacivert beyazlı futbolcular, aileleri, yönetim kurulu üyeleri akşam yemeğinde bir araya gelerek moral depoladılar.

Fethiyespor Mardin Maçı’na üç eksikle hazırlanıyor

3.Lig 3. Grup’ta en yakın rakibi Esenler Erokspor’un 3 puan önünde lider durumda bulunan Fethiyespor Pazar günü Saat 13’te deplasmanda karşılaşacağı Mardin 1969 Spor maçının hazırlıklarına 3 eksikle devam ediyor. Hafta sonu oynayacakları maç ile ilgili konuşan Fethiyespor Teknik Direktörü Selahattin Dinçel “İnşallah bu deplasmandan istediğimiz sonucu alıp geri döneceğiz” dedi.

Mardin 1969 Spor maçı hazırlıkları başladı.

Fethiyespor, 21. Hafta karşılaşması olan Mardin 1969 Spor maçı hazırlıklarına başladı.

Terör gazisi evini sanat atölyesine çevirdi

Mardin Nusaybin'de 2016 yılında hendek operasyonları sırasında terör örgütü ile girilen çatışmada yaralanarak gazi olan Arif Zeybek, tedavi sürecinde aldığı filografi kursunda öğrendiği sanatı yaşamının bir parçası haline getirdi.

Başkan Esat Bakırcı pankart için apaçilere teşekkür etti

3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, oynadığı 4 karşılaşmada bir mağlubiyet, üç galibiyet alarak 9 puana ulaştı. Kendi evinde Mardin 1969 Spor’u 2-1 ile yenen lacivert beyazlılar, averajla liderliğe yükseldi. Bu başarının ardından konuşan Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, “Güzel bir akşam, güzel bir gün, Fethiyesporumuza layık olan bir gün. Bugün lider olduk. Tabi ki dediğimiz gibi her şey ligin sonunda belli olacak ama lider olmak güzel” dedi.

Teknik Direktör Dinçel, “Fethiyespor taraftarı gücünü gösterdi”

Fethiyespor yeni sezonda dört maçı geride bıraktı. Deplasmanda ve evinde oynadığı maçlardan iki haftalık galibiyet serisi yakalan lacivert, beyazlılar evinde ağıladığı Mardin 1969spor’u 2-1 yenerek yeni bir seriye başladı. Maç sonu FRT TV’ye değerlendirmede bulunan Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, “Bu galibiyet Fethiyespor camiasına armağan olsun” dedi.

Fethiyespor, Mardin 1969spor’u 2-1 yendi

3. Lig 3. Grupta mücadele eden Fethiyespor, evinde Mardin 1969spor’u Berkin ve Burak’ı attığı gollerle 2-1 yendi.

Fethiyespor, deplasmanda İskenderun Futbol Kulübü ile karşılaşacak

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, deplasmanda İskenderun Futbol Kulübü ile karşılaşacak. Lacivert beyazlılar bu karşılaşma için İskenderun’a gitti. İlk yarıdaki maçı 5-0 kazanan Fethiyespor, Mardin Fosfatspor yenilgisinin ardından; deplasmanda kazanıp zirve mücadelesini sürdürmek istiyor. 

Kaya, futbol şanssızlığı yaşadık

3.lig 2. grupta zirve mücadelesi yapan Fethiyespor, kendi evinde Mardin Fosfatspor’a 2-1 yenilerek beklemediği bir yenilgi aldı. Lacivert beyazlı takımın teknik direktörü Bahri Kaya, Mardin Fosfatspor maçında 60 dakika iyi oynadıklarını ancak ardından futbol şanssızlığı yaşadıklarını ifade etti. İskenderun Futbol Kulübü deplasmanı için hazırlıklarını tamamlayan Fethiyespor’da son maçta sakatlanan Cemal Şener, kadroda yer alamayacak. 

Fethiyespor, Çarşamba günü İskenderun Futbol Kulübü ile karşılaşacak

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, Çarşamba günü Hatay deplasmanında İskenderun Futbol Kulübü ile karşılaşacak. Mardin Fosfatspor maçında kaybettiği 3 puanı telafi etmek isteyen lacivert beyazlılar, deplasmandan 3 puan ile dönmenin hesaplarını yapıyor.

Fethiyespor 2-1 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşıyor

3. Lig 2. Grup’ta yer alan Fethiyespor, sahasında Mardin Fosfatspor’a 2-1 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Liderlik koltuğunda oturan Belediye Kütahyaspor deplasmanda Büyükçekmece Tepecikspor’a 3-1 mağlup olurken, üçüncü sırada bulunan Nazilli Belediyespor ise haftayı BAY geçti. 

Fethiyespor evinde mağlup oldu 1-2

3. Lig 2. Grup’ta zirveyi hedefleyen Fethiyespor, 28. haftada Mardin Fosfatspor’u ağırladı. Lacivert beyazlılar 18. dakikada Cemal’in golü ile öne geçmesine rağmen ikinci yarıda Melih’in birisi penaltıdan olmak üzere attığı gollerle konuk takım sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Zirve mücadelesi veren Fethiyespor bu mağlubiyetle 50 puanda kaldı. 

Fethiyespor’da hedef 3 puan 

3. Lig 2. Grup’ta zirve mücadelesi veren Fethiyespor, Perşembe günü kendi sahasında Mardin Fosfatspor ile karşı karşıya gelecek. Lacivert beyazlılar bu maçı da kazanarak, bir galibiyet serisi yakalamayı hedefliyor. 

Fethiyespor kendi sahasında Mardin Fosfatspor’u ağırlayacak

3. Lig 2. Grup’ta zirve mücadelesi veren Fethiyespor, Perşembe günü kendi sahasında Mardin Fosfatspor’u ağırlayacak. Bu maçta kart cezalısı Hayrullah Çelik forma giyemeyecek. Geçen hafta cezalı durumda olan Mert Özmen ve Berkay Öztuvan takımdaki yerlerini alabilecek. 

Fethiyespor yeniden liderliğe yükseldi 3-1

3. Lig 2. Grup’ta zirve mücadelesi veren Fethiyespor, sahasında Tekirdağspor ile karşılaştı. Soğuk bir havada oynanan karşılaşmayı lacivert beyazlılar Cemal ve Anıl Gir’in 2 golü ile 3-1 mağlup etti. Konuk takımın tek golünü penaltıdan Cankut attı. Fethiyespor bu önemli galibiyetle, Mardin deplasmanında mağlup olan Nazilli Belediyespor’dan liderliği geri almış oldu.

Fethiyespor, İskenderun karşı karşıya

3. Lig 2. Grupta deplasmanda Mardin Fosfat Sporu 3-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Fethiyespor, kendi evinde haftayı yenilgi ile kapatan İskenderun Futbol Kulübü ile karşılaşıyor.

Fethiyespor, İskenderun maçına hazır

3. Lig 2. Grupta deplasmanda Mardin Fosfat Sporu 3-0 mağlup ederek 20 puanla liderlik koltuğuna oturan Fethiyespor, kendi evinde Yomraspor’a 3-0 mağlup olan 17 puanlı İskenderun Futbol Kulübü ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Mesut Toros, “İkisi Kovid-19 ve Bülent Kalecikli dışında eksik futbolcumuz yok. 9 puanlık maç oynayacağız, liderlik koltuğunu bırakmak istemiyoruz” dedi.

Fethiyespor liderlik koltuğunda

3. lig 2. Grupta deplasmanda Mardin Fosfat Spor’u, Hayrullah, Ali Han ve Anıl Gir’in golleri ile 3-0 yenen Fethiyespor grubunda 20 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Bakırcı, “Futbolcularımızı kutluyorum”

Fethiyespor’un deplasmandaki ilk galibiyetini Mardin Fosfat Spor önünde alması, Başkan Esat Bakırcı, yönetim kurulu ve taraftarları sevince boğdu. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, “Bu galibiyetimiz geç gelmiş bir galibiyet, daha önce gelmesi gereken bir galibiyetti” derken, yöneticilerden Halil Uran, “Esat başkan yönetiminde Fethiyespor başarılı olacaktır” dedi. Fethiyespor yönetim kurulu üyesi Osman Yiğit de, “Başkanımızın bu inancı olmasa, biz bu başarıyı yakalayamazdık. Bu inançla Fethiyespor’umuzu ikinci lige taşıyacağız” dedi.

Fethiyespor gümbür gümbür 0-3

3. Lig 2. Grupta deplasmanda Mardin Fosfat Spor’u Hayrullah, Ali Han ve Anıl Gir’in attığı gollerle 3-0 yenen Fethiyespor, lidelik koltuğuna kuruldu. Fethiyespor deplasmanda aldığı bu ilk galibiyetle puanını 20’ye yükseltirken, haftayı bay geçiren Nazilli Belediyespor 19 puanla ikinci sırada kaldı.