Milas Belediyesi Haberleri

Milas Belediyesi Haberleri

Milas’ın efeleri sonunda Efeler Ligi hedefine ulaştı

Uzun yıllardan bu yana Türk Voleybolunun en prestijli ligi olan Efeler Ligi’ne çıkabilmek için olağanüstü mücadele eden Milas Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Konya’da düzenlenen play-off yarı final ve finallerde başarı göstererek Efeler Ligi’ne çıkmaya hak kazandı.

Hey Gidi Günler, 19 Ocak’ta Milas’ta

Milas Belediyesi, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler’in, 'Hey Gidi Günler' adlı interaktif müzikal oyununu Milaslı sanatseverlerle buluşturacak.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

Muğla’nın Tarihi Konuk Evine Restorasyon

Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ilçesi Milas'ta, Milas Belediyesi tarafından yürütülen önemli bir restorasyon projesi devam ediyor. Milas Belediyesi mülkiyetinde bulunan Milas Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi Konuk Evi restorasyon çalışmaları bölgeye yeni bir soluk getiriyor.

‘Kıyıkışlacık Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’ Onay İçin Kurula Sunuldu

Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'nde oluşturulacak Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölge turizmine canlılık gelecek.

Belediye Evde Kuaförlük Hizmeti İle Vatandaşlara Destek Oluyor

Milas Belediyesi’nin engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik Evde Kuaförlük Hizmeti başladı. Saç kesimi, el ve ayak tırnak bakımını içeren hizmet, evden çıkma imkânı olmayan hasta, yaşlı, özel gereksinimli bireyler ve dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kolaylık sağlıyor.

Milas Belediyesi Tarihine Sahip Çıkıyor

Tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas’ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturularak, korunmasına yönelik projeler üretilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Milas Belediyesi 5.598 Bebeğe “Hoş Geldin” Dedi

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşların en özel günlerinde yanlarında olmak, onları bilgilendirmek ve mutluluklarını paylaşmak amacıyla Milas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi ile son 4,5 yılda 2 bin 375 aileye ulaşıldı. Projenin ilk hayata geçtiği 2016 yılından bugüne ise 5 bin 598 bebeğe “Hoş Geldin” denildi.

Esnafa mor balonlar dağıtıldı…

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Milas Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Sayısını Arttırdı

Milas Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ilçe geneline yerleştirilen mobil atık getirme merkezinin sayısı 6’ya çıkarıldı.

"Teknik arızadan dolayı sirenleri çalamadık"

Atatürük, ölümünün 85. yılnda tüm yurtta sirenle anılırken Muğla'nın Milas İlçesi'nde Milas Belediyesi sirenleri çalamadı. Halk arasında ciddi tepkiye neden olan durum sonrası açıklama yapan Milas Belediyesi, sirenleri teknik sorunlardan dolayı çalamadıklarını duyurdu.

Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısı arttı

Milas Belediyesi, geri kazanıbilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması sonucu geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla şehrin belli yerlerine yerleştirdiği Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısını arttırdı.

Milas Belediyesi'nden 473 Çuval Tohum Desteği

Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla tarımsal faaliyetler ve üreten çiftçilerimiz için projeler üretiyor.

Milas Belediyesi’nden kadınlar için bir kurs daha

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açacağı "Cilt Bakımı - Makyaj ve Manikürist" kursları ile kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasına destek olmayı hedefliyor.

Zabıta memuru Can, evinde ölü bulundu

Milas Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan 27 yaşındaki Yıldıray can Tuğrul evinde ölü bulundu.

Buğday ve tritikale tohumu için P hibeli destekleme

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Milas’ta Dağlar Taşlar “Yaşasın Cumhuriyet” Sesiyle Yankılandı

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. yıldönümü nedeniyle doğa yürüyüşü düzenledi.

Atapark’ta BaBaZuLa Rüzgarı Esti

Dünyaca ünlü karikatür sanatçısı, “Çizgilerin Efendisi” Turhan Selçuk adına Milas Belediyesi tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni programı kapsamında BaBaZuLa konseri gerçekleştirildi.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Milas Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar kapsamında Güzel Sanatlar Liselerine hazırlık, üniversiteye hazırlık ve yetişkinler için yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları düzenlenecek.

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

Milas Belediyesi’nden Eczacılara Kutlama

Milas Belediyesi, sağlık hizmetinin sunumunda çok önemli bir yere sahip olan eczacılarımızın günlerini kutladı.

Halil Menteşe’nin çok yönlü kişiliği ele alındı

Milas Belediyesi 14. Sanat Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen İki Zamanın Politikacısı Halil Menteşe Sempozyumu, 23 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Hibeli Buğday ve Tritikale Tohumu Desteği Başlıyor

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, önemli tahıl türleri arasında yer alan buğday ve tritikale tohumu için yüzde 50 hibeli desteklemede bulunacak.

12 Bin Yapıya “Deprem” Değerlendirmesi

Milas Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma, binlerce can kaybına neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye genelindeki ilçeler bazında “ilk” olacak bir çalışmaya imza atacak.

“Halil Menteşe” Adına Sempozyum Düzenlenecek

Milas Belediyesi, Osmanlı Devleti'nin son yıllarında Hariciye Nazırı ve Meclis-i Mebusan başkanı olarak, Cumhuriyet döneminde ise dört dönem İzmir milletvekili olarak görev yapan Milaslı Halil Menteşe adına sempozyum düzenleyecek.

“Yılbaşı” Oyunu Yeniden Sahne Alacak

Milas Belediyesi bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi yetişkin grubu tarafından geçtiğimiz haziran ayında sahnelenen “Yılbaşı” oyunu yoğun istek üzerine tekrar sahne alacak.