Mimari Haberleri

Mimari Haberleri

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Akdenizli: “sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan mutlu olacağım”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Ayı dolayısıyla Belediye Personeli ve aileleri ile iftar programından bir araya geldi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akdenizli iftar programında yaptığı konuşmada; “Önümüzdeki 5 yıl sürecinde de sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan inanın mutlu olacağım” dedi.

Aday Saatcı’dan Esnaf Ziyareti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Günlükbaşı Mahallesi’nden Taşyaka Mahallesi’ne kadar uzanan güzergahta esnaf ziyareti yaptı. Meclis üyesi adaylarıyla birlikte gerçekleştirilen ziyarette, esnafın Saatcı’ya ilgisi büyük oldu. Özellikle dışarıdan gelip Fethiye’ye yerleşen esnaf, Fethiye’nin mimarı olan Saatcı ismini çok merak ettiklerini söylüyor.

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

Bodrum Gıda Çarşısı Özgün Yapısıyla Hizmet Veriyor

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, Bodrum Gıda Çarşısı kentin mimari dokusu ve estetiğine uygun hale getirilmişti. Kent merkezinde gerçekleştirilen proje, bölgedeki esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetiyle karşılanıyor.

Necmi Yener’in büstü açıldı

 Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden, Bayır’ın mimarı Necmi Yener’in büstü Bayır Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. Büst açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Necmi Yener’in ailesi ile Bayır halkı katıldı.

Çomakdağ’ın tarihi minaresi ilgi çekiyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi, sadece geleneksel mimarisi ve çomakdağ kapılarıyla değil, aynı zamanda tarihi bir minareye ev sahipliği yapıyor.

Bodrum sokakları mavi ve beyaza bürünüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinin simgesi haline gelen mavi ve beyaz, Bodrum Belediyesi tarafından kent mimarisine uygun olarak yaygın hale getiriliyor. Tüm mahallelerde iş programına göre yapılması planlanan boyamalarda son olarak Bitez’de evler beyaza, kapı ve pencere söveleri mavi renge büründü.

Sahnede Yıldız Tilbe modası

Dillerden düşmeyen şarkıların mimarı Yıldız Tilbe, önceki akşam Bodrum Antik Tiyatro’da Bodrumlu hayranlarıyla buluştu.

Depreme Karşı Dayanıklı Bulunan Hastane Hasta Kabulüne Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’e gelen Japon Deprem Uzmanı ve Mimari Tasarımcı Yoshinori Moriwaki, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Toplumsal Afet Derneği Genel Başkanı Rezzak Elazat tarafından incelenerek depreme karşı dayanıklı bulunan Seydikemer Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı.

“ÖNCELİĞİMİZ KONFOR VE DOĞA ODAKLI PROJELER HAYATA GEÇİRMEK”

Akdağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ, insan ve çevre odaklı projeler tasarladıklarını dile getirip, projeleri hakkında bilgi verdi. Akdağ, mimaride öncelik sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması olduğunu belirtti.

MİMARİ SORUNLAR ELE ALINDI

Cumhuriyet Aydını Gençler, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Günay Solak’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Fethiye’nin mimari sorunları ele alındı.

BAŞKAN KARACA’YA ANLAMLI ZİYARET

Anıtkabir’in mimarlarından Prof. Dr. Orhan Arda’nın oğlu ve aynı zamanda 40 yılı aşkın bir süredir Anıtkabir’in mimari açıdan yasal sorumlusu olan, yüksek mimar Ömer Arda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Marmaris’te ’Apollon kutsal alanı’nda kazı çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Taşlıca Mahallesi'nde 2 yıldır devam eden kazı çalışmaları ve arkeolojik yüzey araştırmaları devam ediyor. Çalışmaların ilk yılında kent merkezinin üç boyutlu haritaları oluşturularak, taşınır ve taşınmaz tüm kültür varlıkları kayıt altına alınarak, kırsal mimarinin korunması amacıyla bölgedeki çok katmanlı yerleşim kültürünün izlerini yansıtan Aşağı ve Yukarı Fenaket Rum köyleri de belgelendi.

BAŞKAN OKTAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, '30 Ağustos tarihi, İstiklal Mücadelesinin de dönüm noktalarından biri olmuştur. Bu tarihi mücadelenin mimarı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum' dedi.

CADIANDA KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılıyor.

Başkan Gümüş: “Aydınlık Yarınlarımızın Mimarı Öğretmenlerimizdir”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Ata’mızın İlke ve Devrimleri Yolumuzu Aydınlatma Devam Ediyor”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde yayınladığı mesajında, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İlke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum.” dedi.

Seydikemer Belediyesi Tarihi Konuşturuyor

Seydikemer Belediyesi’nin desteğiyle Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan, Osmanlı İmparatorluğu’nun mimarisini yansıtan ‘Osmanlı Giriş Kapısı’ tamamlandı. Ressam ve Heykeltraş Başarır; “Ben değil biz varız. Biz birlikte Seydikemeriz” dedi.

Evin bahçesinde tarihi sütun ele geçirildi

Muğla'nın Yatağan ilçesi Bozarmut Mahallesinde bir evin bahçesinde tarihi değer taşıyan mimari sütun bulundu.

Okul binası işine ait Etüd proje hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2930 m2 İnşaat Alanlı 1 Parselde Uygulanacak Okul Binası İşine Ait Mimari Uygulama, Mühendislik Projeleri İle İhale Dökümanının Hazırlanması İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Açık hava heykel parkı Loft Art Sculptville, sanatseverleri bir araya getiriyor

Bodrum'da modern köy yaşamının oluşturulduğu ve geçen yaz tatilcileri ağırlamaya başlayan Bodrum Loft, modern mimarisiyle sanatı aynı çatı altında buluşturuyor.

Marmaris Cumhurbaşkanlığı Konuk Evi Fotoğrafları İlk Kez Paylaşıldı

Marmaris’te inşa edilen ‘Yazlık Saray’ olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında tamamlandı. Yazlık Saray’ın ilk görüntüleri ortaya çıktı. 640 milyon lira harcanarak inşa edilen projenin mimarı Şefik Birkiye, projesinin görsellerini kendi internet sitesinden paylaştı.

Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek

Seydikemer Belediyesi'nden bir kültür hizmeti daha ilçeye kazandırılıyor. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır'ın imzasını taşıyan Selçuklu Devletinin mimari yapısını yansıtan Selçuklu Giriş Kapısı Seydikemer'i süsleyecek.

Tabelacılıktan ressamlığa 

Seydikemer’deki sanatsal üretimlerin mimarı, yerli ve milli sanatçı Ali Rıza Başarır, yaptığı çalışmalarla Seydikemer’in güzelliğine güzellik katıyor

Bitirmek İçin Kısıtlamada Bile Çalışıyorlar

Restorasyonu yapılan Fethiye Hükümet Konağı binasının çevre düzenlemesine geçildi. Aslına uygun mimaride yapıldığı bildirilen hükümet konağının restorasyonunda çalışan işçiler, kısıtlamaya rağmen görevlerine devam ettiler.

eSIM 2021 yılında hayata geçiyor

SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021 yılında hayata geçiyor Karaismailoğlu, “Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak ‘eSIM’ hizmetini 2021 yılında hayata geçiyoruz. Türkiye, yerli ve milli imkanlarla eSIM teknolojisini üreten ilk ülkelerden biri. eSIM mimarisi hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşlarımızın günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacak” dedi.

Erbay, “Akyaka koruma planı değil talan planıdır “

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla Akyaka’da doğal güzellileri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili açıklama yaptı.

CHP'li Alban, ‘Akyaka Revizyon Planı’na itiraz etti

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’ya karşı Ak Parti iktidarının talan politikasına devam ettiğini öne sürerek, “Nail Çakırhan’ın mimarisi ile bezenmiş, Muğla’nın göz bebeği Akyaka’nın talan edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

KULLUKÇU “BU GÜN ONUN DÜŞÜNCELERİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İsmet İnönü’nün vefatının 44’üncü yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti İkinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, halkımızın varlık ve yokluk mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Lozan Zaferi’nin mimarı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 44’üncü yılında şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.