Muğla, Haberleri

Muğla, Haberleri

Muğla'da Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ve Gençlik Haftası etkinlikleri, Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

Satranç turnuvasında eğitimde şiddete dikkat çektiler

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrenciler siyah giyinerek turnuvaya çıkarken eğitimde şiddete dikkat çektiler.

Eski kocasını, sevgilisinin öldürdüğünü itiraf etti: 5 gözaltı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 22 Mart'ta ortadan kaybolan şahsın cesedi, üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulunurken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Eski eş Emine Karabulut, cinayeti sevgilisinin işlediğini itiraf etti.

Denize dökülen küller “sağlık” tartışmasına sebep oldu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki gün bir grup İngiliz turistin, ölen yakınlarının küllerini denize dökmesinin ardından yaşanan tepkiler üzerine açıklama yapan uzmanlar, bin 200 dereceyi bulan sıcaklıkta yanan hiçbir şeyde bakteri bulunmadığını söylerken, denizden alınan numunelerin de mavi bayraklı sahillerden alınan rutin numune alım işlemi olduğu öğrenildi.

Bodrum'da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada 3 tutuklama

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavga ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Motosiklet sürücüsünün metrelerce sürüklendiği kaza aksiyon kamerasına yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kontrolsüz şekilde şerit değiştiren otomobile motosiklet çarptı. Kazada devrilen motosikletin sürücüsü yaralanırken, kaza anı motosikletteki aksiyon kamerasına yansıdı.

Köyceğiz’de din görevlilerine üstün başarı belgesi verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde üç defa üst üste başarı belgesi alan Müftülük personeli üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buluyor

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ ödül töreni 14 Mayıs’ta (yarın) Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak.

Menteşe’deki yönetim değişimi panoya da yansıdı

 31 Mart yerel seçimlerinde nem Büyükşehir, hem de Menteşe Belediye Başkanlığında yaşanan değişik Pazar yeri girişindeki dev panoya da yansıdı.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Oryantiring eğitimi gençlere yön veriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, "Biz Bir Takımız" Projesi kapsamında öğrencilere 14 haftalık bir oryantiring eğitimi sundu. Eski Muğla sokaklarında gerçekleştirilen eğitimler, gençlerin doğa sporlarına ilgisini artırırken, takım ruhunu da güçlendirdi.

Yunanistan’a yüzmeye çalıştı

Yunan adalarına yüzerek geçmeye çalışan kaçak göçmen yakalandı

Belediye Başkanı Köksal’dan Anneler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Annelik, yalnızca biyolojik bağlarla değil, fedakârlık ve özveriyle tanımlanan en güçlü sevginin de bir ifadesidir" dedi.

Öğrencileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 25 yaralı

Antalya’ya geziye giden ve Ortaca ilçesine dönüş yapan içinde 22 öğrenci, 2 öğretmen ve bir sürücünün bulunduğu midibüs, yağışlı havanın etkisi ile Göcek rampalarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu.

İngiliz çiftin kavgası kanlı bitti: 1 ağır yaralı

Otel odasında boğazından kesici aletle yaralanmış şekilde kanlar içerisinde bulundu

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı

Muğla, engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelliler iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen bir yürüyüşle başladı.

Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek

Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Dalaman’da öğrenciler bilimsel merakını sergileme fırsatı buldu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde öğrencilerin, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda araştırmalar yaparak projelerini sergiledikleri Bilim Fuarı, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açıldı.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Muğla'dan yapılan her 100 dolarlık ihracatın 72 doları su ürünlerinden

 Türkiye, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ihracat yaparken, Ege Bölgesi, Türkiye ihracatına 14 milyar 284 milyon dolarlık katkı sağladı. Ege Bölgesi’nin 2024 yılının ilk dört aylık döneminde ihracatı 2023 yılının aynı zaman diliminde yüzde 3 artış gösterdi. Egeli ihracatçılar, Türkiye ihracatının yüzde 17,23’ünü gerçekleştirdi.

Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 5 gözaltı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde hurda malzeme taşıyan kamyonette 20 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak 5 kişi, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Bodrum’a 556 yolcusuyla geldi

Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Seabourn Encore isimli yolcu gemisi, 556 yolcu getirdi.

Bodrum'da Akdeniz foku gece kulübüne geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece kulüplerinin olduğu bölgeye avlanmaya gelen Akdeniz foku, vatandaşlarca görüntülendi.

Fethiye’de zabıta ekiplerinden trafik denetimi

 Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuyla birlikte artan trafik ve park sorunlarına karşı Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Milas’ta otomobilin çarptığı köpek telef oldu, 2 kişi yaralandı

 Muğla’nın Milas ilçesinde bir otomobil, köpeğe çarpması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçip orta refüje çarptı. Kazada, köpek telef olurken, 2 kişi yaralandı.

Büyükşehir’in Oyuncak Kütüphanesi çocukların yüzünü güldürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği oyuncak kütüphanesi ve eğitim merkezi çocukların yüzlerini güldürüyor.