Neşe Haberleri

Neşe Haberleri

Başkan Ünlü: “Her zaman yanınızdayız”

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ENABİRDER’in düzenlediği piknikte engelliler ve aileleri ile bir araya geldi. “Her zaman yanınızdayız” diyen Başkan Ünlü, down sendromlu bir çocukla zeybek oynayarak onların neşesine ve eğlencesine ortak oldu.

‘Son kaçamak’ izleyenleri kahkaya boğdu

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Son Kaçamak’ adlı komedi türündeki tek perdelik oyun izleyicileri kahkahaya boğdu.

Alzheimer Derneği’nde anlamlı kutlama

Fethiye Alzheimer Derneği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını sevdikleri, sevdiklerinin yakınları, üyeleri ve gönülleri ile birlikte neşe ve coşku içinde kutladı.

Sevgi Yurdu’ndaki çocukların mutlu günü

Fethiye Kartalları, sevgi yurdunda kalan çocuklarla mangal etkinliğinde bir araya geldiler. Aksazlar Beach’de gerçekleştirilen mangal etkinliğinde neşeler yerindeyken, mangal renkli görüntülere sahne oldu.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Neşet Ertaş türküleri ile anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi büyük usta Neşet Ertaş’ı düzenlediği ‘Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri’ konseriyle andı.

Neşet Ertaş Türkülerle Anıldı

Fethiye Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği Neşet Ertaş Anma Konseri, bu yıl Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Ressam Çetin'den “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

Vali Tavlı ve Eşi Ayşe Hanımefendi Koruyucu Ailelerle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı Hanımefendi gönlü yüce koruyucu ailelerimiz ve hayatımızın neşesi çocuklarımızla bir araya geldi.

MAKKO bayrama neşe katmak için kolları sıvadı

Kadınların el emeği, deprem bölgesindeki çocuklarımıza bayram neşesi oluyor. MAKKO üyeleri deprem bölgesindeki çocuklara bayramlık hediye etmek için kolları sıvadı.

MARMARİS’TE GÖKYÜZÜ RENGARENK OLDU

Marmaris Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Marmaris Şubesi, Eğitim-Sen Marmaris Temsilciliği, Veli-Der Marmaris Temsilciliği ve CHP Marmaris İlçe Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Marmaris Çocuk Şenliği’nin ikinci günü de neşe ve eğlenceyle geçti.

ONİKİ ADALAR'DAN DEPREMZEDELERE İLAÇ VE BEBEK MAMASI DESTEĞİ MARMARİS’E ULAŞTI

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım seferberliği devam ediyor. 12 Adalar (Dodecanese) Eczacılar Birliği tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere Marmaris- Rodos yolcu gemisi ile Muğla’nın Marmaris ilçesi gümrüklü limana 80 koli ilaç, hijyen malzemesi, bebek maması ve maske gönderildi.

BOZKIRIN TEZENESİ TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiye Belediyesi büyük üstad Neşet Ertaş’ı unutmadı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan Neşet Ertaş Anma Konseri’ne büyük ilgi oldu. Salon tıklım tıklım doldu.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

‘Neşeli Orman’ Bayırlı çocuklarla buluştu

Menteşe Belediye Tiyatrosu'nun yaz ayı etkinlikleri çerçevesinde kentin farklı mahallelerinde sahneye koyduğu 'Neşeli Orman' müzikli çocuk oyunu Bayır Mahallesinde çocuklarla buluştu. Bayır Mahallesi Cumhuriyet Parkındaki müzikli çocuk tiyatrosunu aileleriyle birlikte izleyen çocuklar eğlenceli vakit geçirdiler.

‘Neşeli Orman’ Menteşe’de çocukları eğlendirdi

Neşeli Orman isimli müzikli çocuk tiyatrosunu aileleri ile birlikte ilgiyle izleyen her yaştan çocuklar; oyun sırasında çalan şarkılar ile de bol bol dans ederek eğlendiler.

Menteşe Belediye tiyatrosu yaz oyunlarına başladı

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından yaz oyunları çerçevesinde hazırlanan 'Neşeli Orman' adlı müzikli çocuk oyunu, TOKİ'de ve Yeşilyurt Mahallelerinde çocuklarla buluştu.

Menteşe Belediye Tiyatrosu yaz oyunları başlıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu yaz etkinlikleri 'Neşeli Orman' isimli müzikli çocuk oyunu ile başlıyor.

Köyceğiz’de “Neşeli Oyun Parkurları” etkinlikleri başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Slow Sports Fest 2022' çerçevesinde düzenlenen ' Neşeli Oyun Parkurları' sportif faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Köyceğiz Anaokulu’nda coşkulu kutlama

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Anaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını neşe içinde kutladı.

TOZLU HAVA YERİNİ GÜNEŞE BIRAKTI

Fethiye’de birkaç gündür etkisini sürdüren tozlu hava yerini sıcak ve güneşli havaya bıraktı.

Elektrik üreten ilk pazaryeri hizmete girdi

Fethiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı Pazaryeri Mahallesi'nde hizmete girdi. Cumartesi günleri kurulan semt pazarında üretilen elektriği belediye birimleri kullanacak.

İstanbul’a çile olan kar, Bodrum’a neşe oldu

Kış aylarında kar düşmeyen bölgelerden biri olan Bodrum'a lapa lapa kar yağınca genç yaşlı yedinden, yetmişe herkes sokaklara çıkıp yağan karın tadını çıkardı.

Muğla’da Bin 75 tehlike arz eden köpek ırkı kayıt altına alındı

Kedi, köpek ve Gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik kapsamında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Muğla genelinde, Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully Bin 75 adet tehlikeli ırk kayıt altına alındı.

Tehlikeli köpeği olanlar dikkat!!!

7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14/07/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlendi. tehlike arz eden köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaklandı. Bu kanuna aykırı davrananlara 11 bin TL. sokağa terk edenler 30 bin TL ceza uygulanarak hayvanlarına el konulacak.

Peyzajda su tasarrufu hedefleniyor

Bodrum Belediyesi, ilçe girişi ana arterleri, refüjleri, ana yol üzeri kavşakları ve caddeleri mevsimlik çiçekler ile donatıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış ayları yaklaşırken düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında yaz aylarında güneşe, kış aylarında ise soğuklara dayanıklı bitkilerin dikimine başladı.

Bozkırın Tezenesi türküleri ile anıldı

Bozkırın Tezenesi olarak bilinen, “Zahide’m”, “Gönül Dağı”, “Kendim Ettim Kendim Buldum”, “Yalan Dünya”, “Neredesin Sen”, “Tatlı Dillim” isimli sevilen eserleri Türk Halk Müziğimize kazandıran Halk Ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında Fethiye’de türküleri ile anıldı.

BOZKIRIN TEZENESİ TÜRKÜLERİYLE ANILDI

Fethiye Belediyesi, büyük üstat Neşet Ertaş’ı ölüm yıl dönümünde unutmadı. Anma programında Belediye sanatçıları Adem Kazan, Ali Tunç, Mustafa Selçukoğlu, Osman Batur Keser sahne aldı. Tıklım tıklım dolan FBKM’de anma konseri sonrası konuşan Başkan Saatcı, “Türkü biziz. Biz türküyüz. Ta ki, Orta Asya bozkırlarından sazımızı elimize almışız, Anadolu topraklarına gelmişiz. Sazlar çalındığı, türküler söylendiği sürece Türk kültürü yaşayacaktır. Kültür yaşarsa, devlet yaşar” dedi.