Odaklı Haberleri

Odaklı Haberleri

Dikmen Ve Yiğit, 3’lü Masanın Konuğu Oldu

Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ile Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, 3’lü Masa programına konuk oldu. Dikmen, “İnsan odaklı projeler hazırladık” derken; Yiğit, “Rant imarı değil, halk imarı gerçekleştireceğiz” dedi.

Alim Karaca, Aday Olma Sürecini Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yeniden aday olduğu sürecin tüm ayrıntılarını anlattı. Karaca asılsız iddialarla genel merkeze binlerce mail atıldığını belirtirken, genel merkezin 3 kez memnuniyet anketi yaptığını, hepsinden birinci çıktığını söyledi. Ayrıca kendisi hakkındaki bazı iddialara da cevap veren Karaca “kimseye kırgın değilim. Ben projelere odaklı bir seçim çalışması yapacağım. Bugüne kadar siyasi görüşünden dolayı kimseyi işinden etmedik” ifadelerini kullandı. 

“Steam ile Denizleri Koruyorum” Projesi İçin Yarıştılar

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA bu yıl “STEAM ile Denizleri Koruyorum” projesinin 8’incisini gerçekleştirdi. Projeye Muğla ve Didim’den katılan 12 öğretmen, aldıkları STEAM eğitimleri sonrasında öğrencilerle birlikte denizi ve çevreyi koruyan teknoloji odaklı projeler hazırladılar.

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

“ÖNCELİĞİMİZ KONFOR VE DOĞA ODAKLI PROJELER HAYATA GEÇİRMEK”

Akdağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akdağ, insan ve çevre odaklı projeler tasarladıklarını dile getirip, projeleri hakkında bilgi verdi. Akdağ, mimaride öncelik sadelik, konfor ve doğal dokunun korunması olduğunu belirtti.

KÖYCEĞİZ’DE “TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME” ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde 'Tasarım Odaklı Düşünme' atölye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

BAŞKAN GÜMÜŞ, “ZABITALARIMIZ ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYOR”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 1-7 Eylül Zabıta Haftası nedeniyle Zabıta Birimini ziyaret ederek ekiplerin zabıta haftasını kutladı.

Halk Buluşması Müsgebi’de devam etti

Hizmet odaklı çalışma prensibi ile halkla toplantılar düzenleyerek sorunları ve çözümleri yerinde değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu sene ikinci toplantısını Müsgebi Pazar Yeri'nde gerçekleştirdi.

GİRGİN: RANT ODAKLI PLANSIZ İHALELERLE KIYILARIMIZ YAĞMALANIYOR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Göcek’teki koylarda mapa ve şamandıra sistemi kurulmasını ve işletilmesini içeren, bugün (15 Mart) yapılacak ihaleyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi. Girgin şunları söyledi:

MSKÜ’nün ortağı olduğu 5 milyon Avro’luk bütçe kabul edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin de ortağı olduğu 5 milyon Avro'luk Avrupa Birilği projesi kabul edildi. 'Akıllı iklim ekosistem (İyileştirme ve bilgi) temelli kırsal uzmanlık ve eğitim merkezi' projesi ile tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında bölgesel kalkınma odaklı eğitimler verilecek.

Sektöre Işık Tutacak Merkez

Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarını sürdüren Adm Elektrik, yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Enerji sektöründe operasyonel verimlilik ve kesintisiz enerji sağlamak adına teknoloji odaklı çalışmaların yürütüleceği bir üs olacak merkez, elektrik dağıtım sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak.

Muğla’da alternatif turizm için tanıtım atağı

Muğla'nın Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçelerinde, eko turizm odaklı uzun mesafe işaretli yürüyüş ve bisiklet rotalarının seyahat acentelerine tanıtımı yapıldı.

Aydem ve Gediz Perakende Tasarruf Sağlayan Enerji İzleme Ürünlerini Tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

Fethiye Belediyesi CHP’nin Tarım Zirvesine Katıldı

Fethiye Belediyesi ve beraberinde Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İstanbul’da düzenlenen "CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi"ne katılım sağladı.

Ortaca Belediyesi’nden iddialara belgeli cevap

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, ilçedeki katı atık alanlarının tehlikeli ve kimyasal atık deposuna dönüştüğünü iddia etmişti. Ortaca Belediyesi tarafından yapılan açıklamada iddialara belgeli cevap verilerek, ““Üreticilerimizin zor günler yaşadığı bir dönemde, üreticilerimizden kaynaklanan ve yılın belli bir zaman zarfında yaşanan kısa süre içinde biten bir sorunu Ortaca Belediyesine aksettirmek doğru bir tutuk değildir. Ortaca hepimizindir ve hep beraber sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması gerekir.” ifadelerine yer verildi.

 Büyüme ve güven odaklı, cazip bir yatırım fırsatı

Türkiye’nin sadece 0 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında talep toplama süreci 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 22 Nisan Perşembe sona erecek. Pay başına fiyat aralığının 8,50 – 9,90 TL olarak belirlendiği, oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, 1 milyar TL’lik gelir hedefleniyor. Söz konusu halka arz, son 3 yılın en büyük halka arzı olarak öne çıkıyor.

Şimdi dayanışma zamanı

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında işini ve gelirini kaybeden vatandaşlara destek olmak amacıyla bir dizi kampanya başlattı. Bodrum Belediye Başkanlığı’nın “Şimdi Dayanışma Zamanı” sloganı ile hayata geçirdiği kampanyalar kapsamında işini ve gelirini kaybeden vatandaşlara ‘su ve elektrik faturası” ile “kira” ve “yakacak” yardımı yapılacak.

SÜREKLİ VE İHTİYAÇ ODAKLI EĞİTİM

Fen ve Sosyal Bilimler Uygulamalı Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi en yoğun eğitim öğretim dönemini yaşıyor. Okul Müdürü Demirhan Yılmaz, okul aile birliği ve müdür yardımlarıyla birlikte okul öğrencilerinin eğitim dışında sosyal etkinliklerle gelişimlerine destek oluyor. Bir taraftan okul içerisinde düzenlenen eğitimler ve konferanslar ile öğrencilerin ufkunun genişlemesine katkı sağlanıyor.