Öğrenci Velileri Haberleri

Öğrenci Velileri Haberleri

Köyceğiz’de Veliler Bilgilendiriliyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen, veli, öğrenci ve öğretmen iletişimini sağlıklı kılmak ve başarı seviyesini daha yukarılara çıkarabilmek için başlatılan veli ziyaretleri, hız kesmeden devam ediyor.

ÖĞRENCİ VELİLERİNE UYUŞTURUCUYA KARŞI EĞİTİM

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Muğla genelinde sorumluluk bölgelerindeki okullarda öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu konularında eğitim veriyor.

Velilerden örnek davranış

Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde bulunan Süleyman Şatır Anadolu Lisesi 9-A sınıfı velilerinden örnek davranış. Öğrenci velileri bir araya gelerek, Seydikemer İlçesi Güneşli Mahallesi’nde bir engelli genç için tekerlekli sandalye aldılar. Duyarlı veliler, aracın sertifikasını Sınıf Öğretmeni Meral Özyılmaz’a hediye ettiler.

Veliler ve Öğrenciler aynı anda kitap okudular

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri velileri ile birlikte kitap okudular. Sınıfı öğretmeni Hatice Karakan, Sınıf Öğretmeni Demet Kılınç ve Rehber Öğretmen Gökhan Doğan tarafından hazırlanan “Öğretmen, Öğrenci, Veli Kitaplar Buluşturdu Bizleri” kapsamında sınıfta öğrenciler ve veliler aynı anda kitap okudular. Hazırlanan proje kapsamında kitap okuma etkinliğine katılan öğrenci velilerine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından katılım belgeleri törenle verildi.

Öğrencilerin karne heyecanı

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi sona erdi. Fethiye’de ilk, orta ve liselerde yaklaşık 29 bin öğrenci karne aldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürü Şadiye Ceylan öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Karne heyecanı yaşayan sadece öğrenciler değildi; öğrenci velileri de bu heyecana ortak oldular. bir öğrenci karnesini Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den alırken gözyaşlarını tutamadı.

ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ UYARILAR

Liselere Geçiş Sınavı bu yıl 2 Haziran 2018 Cumartesi günü tüm Türkiye’de 09.30’da yapılacak. Özel Fethiye Ortaokulu Rehber Öğretmeni Müjde Yorulmaz, sınava sayılı günler kala öğrenci velilerinin heyecanlı ve meraklı bekleyişlerinin zaman zaman yerini stres, endişe ve bazen de kaygı olarak öğrenci ve ailelerde kendini gösterdiğini ifade etti. Bu nedenle Müjde Yorulmaz, sınav öncesi ve sınav anında öğrencilerin ve ailelerin nelere dikkat etmeleri ve hangi durumlardan kaçınmaları gerektiği konusunda bazı uyarılarda bulundu.

DENETİMLER TEKRARLANACAK…

Geçtiğimiz günlerde; Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri okullar bölgesi ile internet kafelerde ve öğrencilerin devamlı gittikleri mekanlarda ani denetim yapmışlardı. Veliler ve vatandaşlar tarafından yapılan kontroller memnuniyetle karşılandı. Öğrenci Velileri tarafından gazetemize muhabirine yapılan açıklamada; her geçen gün artan uyuşturucu ve madde bağımlılığı olayları nedeniyle endişe içersindeyiz; Polisimizin kontrolleri huzur veriyor, denetimlerin devam etmesini istiyoruz, denildi…