Öğrenmek Haberleri

Öğrenmek Haberleri

Hayallerinin Peşinden Giderek Okuma Yazma Öğrendiler

Muğla'da yaşayan 66 yaşındaki Nurcan Canberi ile 61 yaşındaki Hanife Tambaş küçük yaşlarda gerçekleştiremedikleri okuma hayallerini, yıllar sonra okuma yazma öğrenerek gerçekleştirdiler.

Çinliler Mevleviliği öğrenmek için Muğla’da

 Çin’den Türkiye’ye gelen ve Mevleviliğe ilgi duyan 9 kişilik Budist grup, Muğla'da bulunan Şahidi Hazretleri Dergahı'nı ziyaret etti.

1 Dolar ne kadar?

Dolar, Euro, Sterlin'in Türk Lirası karşısındaki değeri ile gram, çeyrek ve yarım altın fiyatlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında “19 Ağustos 2023 döviz kurları ne kadar?” sorusunu yazmaya başladı.

RUSÇA ÖĞRENMEK İSTEYENLERE FTSO’DAN DESTEK 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) üyelerden gelen yoğun talep üzerine başlattığı ve ücretinin yüzde 30’unu karşıladığı başlangıç seviye Rusça dil kursu, 1’nci ve 2’nci grup eğitimleriyle devam ediyor. 3’üncü grubun oluşması için talep toplanırken, kursa katılan FTSO üyeleri ve çalışanları 15 kişilik gruplar halinde Rusça öğreniyor.

“Language Cafe” hizmete girdi

Farklı kültürlerin bir arada olacağı; yerli ve yabancı öğretmenlerden yabancı dil öğrenmek, pratik yapmak ve yabancı dil kültürünü bilen insanlarla tanışmak isteyen vatandaşlar için, ‘Language Cafe Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış ile hizmete girdi.

DEMOKRAT PARTİDE GENÇ ADAY

28 Temmuz 2022’de gerçekleşecek olan Demokrat Parti Muğla İl Kongresinde aday olduğunu açıklayan Abdullah Eskihisarlı FRT TV mikrofonlarına konuştu. Halkın içinde olacaklarını ve arabalardan inip şehri yayan gezeceklerine vurgu yapan Başkan Adayı Abdullah Eskihisarlı, “İzleyeceğimiz siyasi yol milletle ve insanla iç içe olmasını öğreneceğiz. Biz arabalarımızdan ineceğiz ve şehri yayan gezeceğiz. Bunu öğrenmek zorundayız. Orda ki sorunları yerinde incelemek zorundayız” dedi.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE RUSÇA DİL EĞİTİMİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), yeme içme sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla, Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 35 kız öğrenciye Rusça dil eğitimi veriyor. Kursu ziyaret eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yoğun ders programlarının arasında Rusça öğrenmek isteyen öğrencileri tebrik ederek “Biz sizler için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalıştık. Sizlerden de Rusçayı öğretmek için gayret göstermenizi istiyoruz. Bu gayretinizin karşılığını ilerleyen yıllarda alacağınızdan emin olun.” dedi.

Yarım Asırlık Tecrübesiyle Hat Sanatı Öğretiyor

Seydikemer’de yaşayan ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenmek üzere gittiği kurstaki öğrencilere resim yapmayı ve hat sanatını öğretiyor. 50 yıllık tecrübesini kursa katılan öğrencilere aktaran Başarır, öğrettikçe yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Likya tarihinin resim ve heykele dönüştürülmesinde önemli isimlerden biri olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Seydikemer’de Kur’an’ı Kerim öğrenmek için gittiği kurstaki öğrencilere hat sanatı öğretiyor.