Okuma, Haberleri

Okuma, Haberleri

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

Hayallerinin Peşinden Giderek Okuma Yazma Öğrendiler

Muğla'da yaşayan 66 yaşındaki Nurcan Canberi ile 61 yaşındaki Hanife Tambaş küçük yaşlarda gerçekleştiremedikleri okuma hayallerini, yıllar sonra okuma yazma öğrenerek gerçekleştirdiler.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

ÜZÜMLÜ’DE EL SANATLARI SERGİSİ

Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde açılan dastar dokuma, takı ve el sanatları kurslarının sergi açılışı gerçekleştirildi.

Pandemi Çocukların Göz Sağlığını Bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

'Büyücüyüm' deyip yardım almaya gelen kadınları taciz etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, dua okuma, muska yazma gibi yöntemleri kullanıp, yardım almak için gelen kadınları 'cin çıkarma' bahanesiyle taciz edip, cinsel ilişkiye zorladığı tespit edilen Bahadır K., mahkemece tutuklandı. Büyücülük yapan Bahadır K.’nın evinden çıkan malzemeler polisi bile şaşkına çevirdi.