Okundu Haberleri

Okundu Haberleri

Marmaris’te 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sürüyor. Sahil Güvenlik Botu TCSG 904 18 Mart vesilesi ile ziyarete açıldı, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, kültür merkezinde şiirler okundu, tiyatro oyunu sergilendi.

Bodrum’da İsrail Protestosu

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sonunda dualar okundu, basın açıklaması yapıldı.

Ula’da gençler gönüllere dokundu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri ve gençlik merkezi gönüllüleri Ula Kızılyaka İlköğretim Okulu ve ortaokulunda çocuklarla kültür sanat ve sportif faaliyetler düzenledi.

Muğla’da 100. yılda 100 hatim okundu

Muğla’da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı etkinliği sebebi ile 100 hatim okundu.

Fethiye İlçe Teşkilatından Anlamlı Etkinlik

İyi Parti il ve ilçe teşkilatları, ülke genelinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tüm teşkilatlarda eş zamanlı olarak İlköğretim Haftası dolayısıyla Andımız okundu. 

15 Temmuz Şehitleri için 81 ilde sela okundu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar 253 şehidimizin anısına Türkiye'deki tüm camilerde yeniden yükseldi.

SELİN KÖKTENER’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’in eşi Selin Köktener’e sürpriz doğum günü programı düzenlendi. Düzenlenen programda Selin Köktener’in mutluluğu yüzünden okundu.

19 Eylül Gaziler Günü’nde şehitler için dua edildi

Muğla'da 19 Eylül Gaziler Günü'nde şehitler için mevlid-i şerif okundu.

ŞEHİTLER MEZARI BAŞINDA ANILDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde Fethiye Şehir Mezarlığı’nda bulunan şehitler ziyaret edilerek dualar okundu.

CHP’den “Yaşamhak” açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Yaşamhak’ın yeni uygulamasına ilişkin basın açıklaması CHP Fethiye İlçe Teşkilatı’nda Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak tarafından da okundu.

“Epilepsi nöbeti geçirene soğan ya da kolonya koklatmanın faydası yok”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Selvi Okundu, epilepsi hastalığıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Epilepsi nöbetinin 'dalma, göz kırpma, sıçrama, kafa karışıklığı ve duygu değişikliği' gibi pek çok çeşidi olduğuna dikkat çeken Dr. Okundu, nöbet geçiren kişiye mutlaka müdahale etmek gerektiğini ancak soğan-kolonya gibi keskin kokular koklatmanın hastaya bir faydası olmadığını söyledi.

Zeytinliklerin Madenciliğe Açılması Protesto Edildi

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ve sivil toplum kuruluşları tarafından 1 Mart tarihinde yayınlanan zeytinliklerin madenciliğe açılması kararı yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde yapılan basın açıklaması Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter tarafından okundu.

Türk Eğitim-Sen’den Basın Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Ercan Okyay tarafından okundu.

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği yüreklere dokundu

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümü dolayısıyla Fethiye Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İlçe anma programı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Baş ağrısının en büyük nedeni, stres

Nöroloji Uzmanı Dr. Selvi Okundu, çok sık görülen ve farklı tiplerde baş ağrısı olduğunu belirterek özellikle en sık neden olan etkenin stres olduğuna dikkat çekti.

Begüm ile Mert çiftinin kına merasimi düzenlendi

Mert Köktener ile Begüm Şahinler çiftinin kına merasimi coşkulu geçti. 24 Eylül’de Aksazlar Yasmin Park’ta dünya evine girecek olan genç çiftin mutlulukları gözlerinden okundu.

Seydikemer Tek Yürek Oldu

Seydikemer’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gün boyu düzenlenen etkinliklerde ‘Türkiye Geçilmez’ mesajı verildi. Hükümet Konağı Meydanında demokrasi nöbeti tutulup camilerde Selalar okundu. Türk Milletinin birlik ve beraberliği bir kez daha tüm dünyaya gösterilirken Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Biz bu topraklarda ölümüne savaşır, ya şehit olurduk ya gazi ama bu toprakları bırakmazdık. Çocuklarımıza bu toprakları yine bu inanç sayesinde bırakacağız” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bayramı Fethiye’de de kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de çelenk sunma töreniyle gerçekleştirildi. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünde korona virüsü salgınından dolayı coşkulu kutlama programları bu yılda yapılamadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde Samsun’dan yaktığı meşale ile 102. Yıl gururu bu yılda koronavirüs nedeniyle buruk geçti. Fethiye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma töreni Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu.  

Kent Orkestrası eşliğinde destansı türküler okundu

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Anma Günü dolayısıyla Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından destansı türküler konseri gerçekleştirildi. Konser FRT TV ekranlarından da canlı yayınlandı. 

“3 bin 14 vatandaşımızın ve bin 496 hayvanın hayatına dokunduk”

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ekip Lideri Coştu, “Ülkemiz genelinde 3 bin 200’ü aşkın gönüllümüz ile 3 bin 618 operasyonda, 3 bin 14 vatandaşımızın ve bin 496 hayvanın hayatına dokunduk” ifadelerini kullandı. 

19:21’de coşkuyla seslendirildi

TBMM’de 12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Muğla’daki tüm okullarda, istiklal marşının kabul edildiği yıl olan 1921 yılına temsilen saat 19:21’de istiklal marşı okundu.

Mehmet Akif Ersoy ve Şehitlerimiz için mevlit-i şerif okutuldu

Fethiye’de merkez yeni caminde cuma namazı öncesi İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle mevlit-i şerif okundu. Fethiye Yeni Camide pandemi önlemleri kapsamında okunan mevlit-i şerife ilgi yoğun oldu. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve şehitlerimiz için duada bulunup, şehitlerimize Allahtan rahmet diledi.

Minik öğrenciler İstiklal Marşı’nı işaret dili ile okudu

Milas'ta eğitim öğretim alanında faaliyetlerini sürdüren bir anaokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşımız işaret dili ile okundu.

Fethiye’deki tüm okullarda İstiklal Marşı söylendi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklama sonrası Fethiye’deki tüm okullarda İstiklal Marşı okundu. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı olarak bayrak töreni düzenlendi ve İstiklal Marşımız söylendi. Tekrardan okullarımızda milli duygularımızı ve değerlerimizi pekiştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Bodrum’a lapa lapa kar yağdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir alışveriş merkezi kar görmeyen çocukları karla buluştururken, çocukların heyecanı gözlerinden okundu.

Ege yörüklerinden 'Gavim Gardaş Can Azarbaycan'a destek

Muğla’da bir araya gelen Yörük Obaları Dernek Başkanları, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivillere yönelik saldırılarını protesto etti. Etkinlikte, ‘Gavim Gardaş Can Azerbaycan'a destek" bildirisi okundu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Fethiye Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri evlerinde ziyaret edildi. Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen hain saldırıda şehit olan polisler Feramil Ferhat Kaya ve Birol Yavuz’un yakınlarının ziyareti esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Ziyaretlerin ardından Fethiye Şehir Mezarlığı’na gidilerek dua okundu.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği’nden Şehitlerimize Saygı

Karaçulha Gönüllüleri Derneği bu haftaki Yörük Yaren eğlence programını iptal etti. Bunun yerine başta İdlib’teki hain saldırıda şehit olan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve lokma dağıtıldı. Böyle bir dönemde eğlence etkinliği yapılmaması kararı aldıklarını kaydeden Dernek Başkanı Halil Hancı, “Eğlence programını iptal ederek şehitlerimiz için duada bulunulup, lokma döktürdük” dedi.

FETHİYE ZABITASI’NDAN ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Zabıta Haftası’nı kutluyor. Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 192. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Fethiye Zabıtası Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’mız okundu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve daire amirlerinin yer aldığı törene, geçtiğimiz ay ölümden dönerek Fethiye Belediyesi himayesinde hayata yeniden tutunan yeni Zabıta personeli Aslan’da katıldı.

EMLAKÇILARDAN AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA İKRAMI…

Fethiye Emlakçılar Derneği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için lokma döktürdü. Fethiye Emlakçılar Derneği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için Dispanser Caddesinde lokma döktürülüp; Kuranı Kerim okundu ve dualar edildi. Dispanser mevkiinde yapılan lokma hayrına Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz ve dernek üyeleri, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Sedat Karabay ve çok sayıda vatandaş katıldı.