Önleme Haberleri

Önleme Haberleri

Emniyet Müdürü Dadaşoğlu, “Tek silahımız güler yüzümüz, şefkatimiz”

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu “Bizim polis olarak görevimiz gönüllere girmektir. Olayları önlemek asıl amacımızdır. Bizim tek silahımız güler yüzümüz ve şefkatimiz” dedi. 

Kazaları önlemek amacıyla radar uygulaması yapıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek yolu üzerinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından radar uygulaması gerçekleştirildi.

Hamileler ve çocuklara ‘İyot’ uyarısı

21 Ekim Küresel İyot Eksikliği Bozukluklarını Önleme Günü nedeniyle açıklama yapan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülhan Akbaba, iyot kullanımı ve dikkat edilecek hususular hakkında bilgi verdi.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü yola çıktı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile başlatılan, deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi devam ediyor.

Ormancılara Üretim Kayıplarını Önleme Eğitimi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2024 yılı üretim programlarına yönelik eğitim ve tatbikatların ilki Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında yapıldı.

Bodrum’da Özel Bir Festival

Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen OPUS MÜZİK Festivali için geri sayım başlıyor. Orman yangınlarını önlemede büyük bir öneme sahip Frank Kaktüsünün yaygınlaştırılarak yetiştirilmesine dikkat çekmek hepimizin yüreklerini yakan yüzyılın felaketi 11 ilimizde gerçekleşen depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardım toplamak amacıyla Opus Müzik Festivali bu yıl daha güçlü bir kadroyla 1-9 Eylül tarihlerinde 6 konserle birlikte geliyor.

Yunus Ekipleri Suç ve Suçlulara Göz Açtırmıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaz sezonu ile başlayan nüfus kalabalığında suçlularla mücadele ve önleme hedefli yapılan kontrollerde 'yunus' olarak bilinen Motosikletli Polis Timleri, durdurdukları araçları didik didik arıyor. Ekipler, bir gecede iki ruhsatsız ve bir kurusıkı silah, çok sayıda mermi ve uyuşturucu madde ele geçirdi.

Ekiplerden Trafik Dubaları Kontrolü

Marmaris Belediyesi’nde ekipler yaz döneminde trafik akışını güvende tutmak ve uygunsuz parkı önlemek amacıyla yapılan dubalara bakım yapıyor, kullanılamaz hale gelenleri yeniliyor.

Svrisinek ve kötü koku oluşumunu önlemek için dere yatakları temizlendi

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri derelerde sivrisinek ve koku oluşumunun önüne geçmek için başlattığı temizlik çalışmasına devam ediyor.

Bayramın son günü trafik ekipleri havadan denetim gerçekleştirdi

Muğla Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri Bayramın son günü trafik kazalarını önlemek maksadıyla havadan denetim gerçekleştirdi.

MUĞLA'DA HAYVAN PAZARLARINI KAPATMA KARARI ALINDI

Muğla'da SAT-2 tipi şap virüsü hastalığı nedeniyle bulaşıcılığı önlemek için hayvan pazarları kapatıldı.

SESSİZ CANLARIN DA KAHRAMANI OLDULAR

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından 60 kişilik ekiple deprem bölgesine giden Marmaris Arama Kurtarma ve önleme Ekibi'nden (MAKE) bir grup gönüllü evcil hayvanlarını arayan insanlar için ağır hasarlı binalara girip evlerden can dostlarını kurtarmak için görev aldı.

DOĞANIN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ PROTOKOL

Fethiye Belediyesi ile Habitat Geri Dönüşüm Firması tarafından evsel atık yağların zararlarını önlemek adına bir protokol imzalandı.

JANDARMA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPAN SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde jandarma tarafından göçmen kaçakçılığı ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış faaliyetlerini önleme dahilinde organize suç örgütüne yönelik yapılan çeşitli operasyonlarda yakalanan 9 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ BU KEZ KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN DALDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalış ekipleri, kadına şiddete dikkat çekmek için denize daldı, pankart açtı.

FRENK KAKTÜSÜNÜ TANITMAK AMACIYLA MÜZİK FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

Orman yangınlarının yayılmasını önlemede büyük bir katkısı olan frenk kaktüsünün tanıtılmasını hedefleyen 'Opus Müzik Festivali' Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

MUĞLA'DA ÇOCUKLARIN ERKEN OKUL TERKİNİ ÖNLEMEYİ AMAÇLAYAN PROJENİN FİNALİ YAPILDI

Muğla’da eğitim çağında okulu bırakma riski altındaki öğrencileri kapsayıcı ve eşitlikçi bir yaklaşımla okula adaptasyonlarını sağlamayı amaçlayan ve yenilikçi, bütünleşmiş okul-eğitim yaklaşımı oluşturmayı hedefleyen “Passion For Learning” projesinin finali yapıldı.

Muğla’da toplu taşıma araçları denetlendi

Muğla'da toplu taşıma araçların da meydana gelen trafik kazalarını önlemek amacıyla uygulama gerçekleştirildi.

Datça’daki orman yangınına kolluk kuvvetleri de müdahale etti

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına emniyet ve jandarma ekipleri de müdahale ederek, alevlerin yayılmasını önlemeye çalışıyor.

Dünyanın ilk yüzer atık su arıtma tesisi

Dünyanın ilk yenilikçi yüzer atık su kabul ve arıtma tesisi Göcek koylarında hizmet vermeye başladı. Tesis, deniz ve kıyı alanlarının korunması için denizcilik atıklarının kaynağında bertarafını sağlayarak Türkiye'nin kıyı ve koylarındaki deniz araçlarından kaynaklı deniz kirliliğini kaynağında önlemeyi amaçlıyor.

Fethiye’de çocuk işçiliğini önlemeye yönelik denetim yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sokakta risk altındaki çocuk ve ailelerine uygun sosyal hizmet modellerine yönlendirilmesi amacıyla denetim yapıldı.

Kades Bilgilendirme Standı Kuruldu

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce kadına şiddeti önleme ile ilgili KADES bilgilendirme standı kuruldu.

Seydikemer’de ‘Çilek Çocuk Şenliği’

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlediği 'Tarım Çocuk Haftası' etkinlikleri devam ediyor. Seydikemer İlçesi Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli İlkokul ve Ortaokul öğrencileriyle yapılan etkinlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Doğadan Öğreniyorum' projesi ile güvenilir gıda, sağlıklı gıda ve gıda israfını önlemeye yönelik eğitimler verildi.

Bodrum’da su baskınlarına karşı çalışmalar devam ediyor

Bodrum Belediyesi'nin su baskınlarını önlemek için başlattığı çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yalıkavak'ta çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Mahallesi Terfi Merkezi Yenilendi

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 1 Nolu Terfi Merkezi’nde MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yağışlar ve yoğunlukla oluşabilecek taşkınları önlemek için yenileme çalışması yapıldı.

Marmaris’te göçmen kaçakçılarına geçit verilmiyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde göçmen kaçakçılığına karşı önlemler arttırıldı. Yasa dışı yollar ile yurt dışına çıkmaya çalışanlara jandarma komandolar geçit vermezken, kontrolsüz geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerini önlemek amacı ile başlayan operasyonlarda patikalar dahi kontrol ediliyor.

Tarım personeline ‘Kadına şiddeti önleme’ eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne bağlı 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi' tarafından Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi' verildi. Şiddet Önleme Merkezi Kuruluş Müdürü Nilüfer Topkıran ve Kurum personeli Gamze Koçar tarafından verilen eğitime İl Müdürü Barış Saylak, Şube Müdürleri ile personel katılım sağladı.

Marmaris’teki çalıştayın katılımcıları yanan sahayı inceledi

Marmaris Belediyesi ve Ahbap Platformu işbirliği ile düzenlenen Orman Yangınlarını Önleme, Söndürme ve Yanan Alanların Restorasyonu Çalıştayına katılan akademisyenler ve uzmanlar yanan bölgelerde de incelemelerde bulundu.

Marmaris’te okul servisi şoförlerine trafik eğitimi verildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde okul servisi şoförlerine trafik eğitimi verildi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil Şube, İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Trafik ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevliler güvenli trafik sürüşü, kazaları önleme çalışmaları kapsamında 66 okul servisi şoförüne eğitim verdi.