Orman Bölge Müdürü Haberleri

Orman Bölge Müdürü Haberleri

Orman Bölge Müdürü değişti

Orman Genel Müdürlüğü'nün bölge müdürlüğü değişiklikleri ile Muğla Orman Bölge Müdürü olarak göreve getirilen Mustafa Ülküdür, bugün itibariyle yeni görevine başladı.

Muğla Büyükşehir İtfaiyesi’ne Kimyasal Tehlikeler Eğitimi Verildi

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikeler konusunda farkındalığı arttırmak, kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatına eğitim düzenlendi. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli tarafından verilen Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer tehlikeler konusunda eğitime Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçeden gelen 48 İtfaiye teşkilatı personeli katıldı.

Muğla OBM yönetmen Aksu'yu ağırladı

Muğla Ulalı dizi ve sinema yönetmeni Yüksel Aksu, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut’u makamında ziyaret etti.

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

Aydın'ın Çine ilçesinde Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak'ın içinde bulunduğu otomobil ile traktör çarpıştı. Ağır maddi hasarın meydana geldi kazada yaralananın olmadığı öğrenildi.

MUĞLA’DA ERSEN ÇETİN GÖREVE BAŞLADI

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ersen Çetin yeni görevine başladı. Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Dingil'in Kütahya Orman Bölge Müdürü olarak atanmasından sonra boşalan göreve Ersen Çetin atandı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde İzmir Orman İşletme Müdürlüğü görevini yürütürken Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcılığına atanan Ersen Çetin yeni görevine başladı. 28 Kasım Pazartesi günü Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki görevine başlayan Ersen Çetin'e makamında ilk kutlamayı Muğla ve İzmir Orman Bölge Müdürleri Yasin Yaprak ile Zafer Derince yaptı. Bölge Müdür Yardımcıları Osman Öner ve özgür Cılız, Personel Şube Müdürü Vedat Dayan, Basın İletişim Şube Müdürü Serdar Kaçmar, Muğla Orman İşletme Müdürü Türker Uğur ve Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk yeni göreve başlayan Ersen Çetin'e hayırlı olsun dileğinde bulundu.

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLER TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tüm şube ve işletme müdürlerinin katıldığı müdürler toplantısı yapıldı.

Köyceğiz’de yanan ormanlarda yaralar sarılıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde geçen yıl yanan ormanlar yeniden yeşermeye başladı.

MUĞLA’DA İLK YANGIN HELİKOPTERİ GÖREVE BAŞLADI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak ilk yangın söndürme helikopteri Marmaris’te göreve başladı.

Üretici odun bulamıyor

Fethiye ve çevresinde yaklaşık 1 haftadan bu yana devam eden don olayları ile beraber seracılık yapan çiftçiler seralarında ürünlerinin soğuğa maruz kalmaması için soba yakmak zorunda kalıyorlar.Soğukların meteorolojiden alınan tahminlere göre yaklaşık bir hafta daha devam edecek olmasından dolayı serada yakacak odun sorunu yaşanmaya başlandı.

Yanan alanlar kısa sürede yeşillendirilecek

Muğla'da 29 Temmuz'da başlayan ve 15 gün devam eden orman yangınları sonrası Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak değerlendirme toplantısı düzenledi. 60 bin hektar alanın yandığını açıklayan Yaprak, yanan alanların kısa sürede yeşillendirileceğini söyledi.

Sezon öncesi  denetleme ve incelemelerde bulunuldu

Beraberinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu ve Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ile birlikte Saklıkent Kanyonunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Tavlı Eren Dağı’nda incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Seydikemer’e gelerek; Eren Dağı’nda incelemelerde bulundular.

ORKÖY’den Aydın ve Muğla köylüsüne 4,5 milyon TL destek

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde ORKÖY çalışmaları kapsamında orman köylüsüne destek çalışmaları devam ediyor. Muğla ve Aydın illerinde 2020 yılı ORKÖY destekleri kapsamında süt sığırcılığı ve fenni arıcılık alanında orman köylülerine 4,5 milyon TL destek sağlandı. Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman içinde veya bitişiğindeki köylülerin sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla ORKÖY kredi desteği sağladıklarını belirterek, 2020 yılı içinde Muğla ve Aydın illerinde 182 aileye toplam 4 milyon 520 bin TL ORKÖY kredi desteği sağlandığını söyledi.