Orman Müdürü Haberleri

Orman Müdürü Haberleri

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Saylak, istifasını açıkladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, görevinden istifa ettiğini gözyaşlarıyla açıkladı.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Saylak, Arıcılarla Bir Araya Geldi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, arıcılar ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. 

Vali Orhan Tavlı Muğla’ya Veda Etti

Muğla’daki görev süresini tamamlayarak Samsun Valiliğine atanan Vali Orhan Tavlı, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a ve kuruma veda ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin Börülce merkezi Muğla

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu’na katılarak Muğla’nın ‘Türkiye Yüzyılı’nda hızla artan tarımsal üretim potansiyeli ve ihracatı ile ilgili bir sunum yaptı.

Üreticiyi Rahatlatan Açıklama Geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Milas’ta hububat alımlarına Kurban Bayramından sonra da devam edecek. Milas’ta buğday üretimi yapan çiftçilerin ürünlerini haftanın dört günü ilçede belirlenen alım noktasında, üç günü de randevulu olarak Çine’de teslim alan TMO’nun yeni bir depo arayışı içinde olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin müsterih olmasını söyleyerek “Kimsenin buğdayı yerde kalmayacak. Açıklanan hububat alım fiyatı üzerinden tüm çiftçimizin ürünü devlet tarafından alınacak. Üreticimiz panik yapmasın” dedi.

MUĞLALI TARIM ÜRETİCİLERİ DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, il müdürlüğü tarafından depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulundu.

SAYLAK: “HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ.”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

TUTTUKLARI BALIKLARI AÇIK ARTIRMADA SATIP, PARASINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADILAR

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tarafından düzenlenen balık mezatında balıkçılar, tuttukları balıkların parasını depremzedeler için bağışladı.

HAYVAN BARINAĞINDA DENETLEME

İlçe Tarım ve Orman Müdürü tarafından Fethiye’de bulunan hayvan barınağında incelemeler gerçekleştirildi.

50 TON GÜBRE AMBALAJINI İMHA EDECEK ATIK PROJESİNDE COŞKULU KUTLAMA

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi'nin tanıtım etkinliği düzenlendi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 13 ilçede 456 noktada hayata geçirilen projeyle şimdiye kadar 8 ton atık topladıklarını söyleyerek tüm kadın üreticilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü de kutladı.

KADIN ÜRETİCİLER BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA YARIŞTI

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği sertifika dağıtım töreninde gerçekleştirilen bilgi yarışmasında 14 kadın üretici kıyasıya yarıştı.

‘‘BUZAĞINA SAHİP ÇIK’’ PROJESİYLE EKONOMİYE YILLIK 21 MİLYON KAZANÇ

‘‘Buzağına Sahip Çık’’ projesiyle ekonomiye yıllık 21 milyon kazanç sağlandı. Buzağına Sahip Çık Projesi ile ölümler %5’e düştü.

"TARHANA KAŞIĞIYLA, HER İŞ YAKIŞIĞIYLA"

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban SARIKAYA bugün çoğunluğunu kadın ortakların oluşturduğu Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

Yerel Tohumlar Derneği coşkuyla açıldı

Fethiye Yerel Tohum Derneği büyük bir coşkuyla İncirköy’de açıldı. Açılış Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter, Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak’ın konuşmaları ile başladı. Ardından Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve İl Tarım, hayvancılık ve Orman Müdürü Barış Saylak alkışlarla kurdele kesti. Birçok vatandaşın katıldığı açılışta keyifli dakikalar yaşanırken Fethiyeli yazarlar tarafından imza günü de düzenlendi.

Örtü Altı Üreticileri İle Toplantılar Devam Ediyor

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya örtü altı üretim faaliyeti yürüten üreticilerle biraraya geldi.

İl Tarım Müdürü Saylak, Köyceğizli üreticiler ile bir araya geldi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Köyceğiz'de selden zarar gören narenciye üreticilerini ziyaret etti.

Saylak’tan Birlik Mesajı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü barış Saylak Fethiye Ziraat Odası’nda çiftçiler ile bir araya geldi. Çiftçilere yaptıkları çalışmaları ve çiftçilerin yapması gerekenleri anlatan İl Müdürü Barış Saylak birlik beraberlik mesajları verdi.

Mesai gözetmeksizin çalışmalar devam ediyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas İlçesi Ören Mahallesi’nde yangından zarar gören zeytin bahçelerindeki son durumu ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Saylak selden zarar gören örtü altı üreticilerini de yerinde ziyaret etti.

Saylak’tan Bakanlara ziyaret

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ankara ziyaretlerine devam ediyor.

Sarıkaya’dan muz üreticisine ziyaret

İlçe Müdürü Şaban SARIKAYA teknik personeliyle birlikte işletme ziyaretlerine devam ediyor.

2 köpeğin öldürüldüğü olayla ilgili açıklama

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bodrum ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan 10’dan fazla koyunun telef olduğu ve 2 köpeğin koyunların sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldüğü olayla ilgili yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.

Zeytinyağı işletmeleriyle toplantı

Zeytin hasadının başlaması ile Muğla tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla genelinde zeytinyağı işletmecilerinin sahipleri ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Tarım İl Müdürü, balıkçı kadınları sorunlarını teknede dinledi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin bulundukları sahada sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Pandemi döneminde Muğla'nın dört bir köşesindeki tarımsal üreticiler ile bir araya gelerek üretimin ve çeşitliliğin arttırılmasına yönelik yaptığı çalışmaları sürdüren Saylak, balıkçılar ile bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar, Seydikemer’deki Yangın Bölgesinde

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak Seydikemer’de devam eden orman yangınını incelemek için Çökek Mahallesine geldi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz yangını söndürmek için verilen mücadeleyi ve yangının hangi aşamada olduğu hakkında Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar ve Muğla İl ve Orman Müdürü Barış Saylak’a bilgi verdi.

Başkan Çıralı, ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programında coğrafi işaretli ürünlerimizi tanıttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla'nın coğrafi işaretli ürünlerinin ve markalaşma çalışmalarının ele alındığı ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programının canlı yayın konuğu oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Muğla Odaları ve Borsa başkanları ile Fethiyeli Sanatçı Soner Olgun, Milli Futbolcu Taylan Antalyalı ve Oyuncu Yiğit Dören’in de konuk olduğu programda Başkan Çıralı, “Büyük yatırımların yanı sıra üretim, markalaşma ve pazarlama projelerimizle, bölgemizin kendine özgü ürünlerine değer katmak için çalışıyoruz.” dedi.

Müdür Saylak, Nif’li Üreticilerle Buluştu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Nif Mahalle Muhtarı ve Arpacık (Nif) Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ferat Uysal ve beraberindeki heyetle birlikte Fethiye’de faaliyet gösteren S.S. Arpacık (Nif) Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.