Oy Kullanma Haberleri

Oy Kullanma Haberleri

Büyükşehir Ekipleri Vatandaşları Sandığa Götürdü

Muğla Büyükşehir Belediyesi 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen yatağa bağımlı ve engelli vatandaşları tam donanımlı hasta ve engelli nakil araçları ile sandığa götürdü.

Muğla'da Seçimlere Yoğun İlgi

Muğla’da yerel seçimlere yaşlısından gencine vatandaşlar yoğun katılım sağlıyor.

Karaca Oyunu Kullandı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 2024 yerel seçimleri için oyunu kullandı.

Fethiye’de Yerel Seçim Yoğunluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Başkan Osman Gürün, CHP Kurultayında Oy Kullanamayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığının 38. Olağan Kongresinde kırmızı grup olarak seçimi kazanamayan Hüseyin Erol’un delegeleri arasında bulunan Başkan Osman Gürün, Olağan Kurultay’ında oy kullanamayacak.  

Muğla'da kaç seçmen sandığa gitmedi?

28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde Muğla’da oy kullanmayanların sayısında artış oldu. 

Başkan Gümüş, vatandaşları oy kullanmaya davet etti

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklama yaparak vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Oy kullanma işlemi, trafiği durma noktasına getirdi

Fethiye’de oy kullanma işlemi, trafiği durma noktasına getirdi.

Oy kullanma işlemi başladı

Türkiye bugün bir kez daha sandık başına gidiyor. 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanını seçecek.

Seçim günü hava nasıl olacak?

Türkiye, 28 Mayıs’ta 13.Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidiyor. Fethiye’de 129 bin 515 seçmen ikinci seçimde tekrar oy kullanmak için sandığa gideceği Pazar gününde hava durumu nasıl olacak?

Vatandaşlar, oy kullanmak için sandıklarına gitti

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’nın Marmaris ilçesinde de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için vatandaşlar, oy kullanmak için sandıklarına gitti.

Oyunu kullanan sahile akın etti

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde vatandaşların oy kullanma işlemleri devam ederken, oyunu kullanan vatandaşlar sahillere akın etti.

Fethiye’de Tek Oy Pusulası Skandalı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de saat 08.00’da oy kullanma işlemi başladı. Oylarını kullanmak için Özel Hatem İlkokulana giden seçmenler 1014 nolu sandıkta bir skandalla karşı karşıya kaldı. 

Vekil adayı Saatcı’dan anneler günü mesajı

İYİ Parti Muğla 2. sıra Milletvekili adayı Behçet Saatcı, oy kullanma işleminin ardından anneler gününü kutladı.

Muğla'da kaç seçmenin sandığa gideceği belli oldu

14 Mayıs’ta yurt içi ve yurt dışında toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmen oy kullanabilecek. Muğla’da ise kaç seçmenin sandığa gideceği belli oldu.

BAŞKAN ÇIRALI OYUNU KULLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimi üyelerin oy kullanmasıyla başladı. 

BAŞKAN ÇIRALI, “ÜYELERİMİZİ OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, Cumartesi günü Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan FTSO seçimlerine tüm üyeleri vatandaşlık görevlerini yapmak üzere davet ederken, “Ne yazık ki seçim çalışmaları kapsamında bazı arkadaşlar bel altı karalama çalışmaları ile seçim çalışması yapıyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bu durumlara kesinlikle alışkın değildir. Odanın itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yok” dedi.

OY KULLANMAK İÇİN BUNA DİKKAT!

2022 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde oy kullanacak oda üyeleri için dikkat! Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimi için gerekli olan bilgileri açıkladı.

“Siyasi Hayatta Hak Ettiğimiz Yeri Almalıyız”

Atatürk Devrimleri'nin en önemlilerinden birisi olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Büyük Önder Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde; Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti; Fransa ve İtalya'dan 11 yıl, Romanya'dan 12 yıl, Bulgaristan'dan 13 yıl, Belçika'dan 14 yıl, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış oldu. 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının kabulünün yıldönümü nedeniyle; Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törene yoğun bir katılım oldu.

Oy Kabinine Sedye İle Girdi

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa değişikliği halk oylamasında ameliyat olmuş bir vatandaş oy kullanabilmek için Ambulans ile gelip, oy kullanma işlemini de sedye ile oy kabinine girerek gerçekleştirdi.