Oy Haberleri

Oy Haberleri

Dinçel, ‘Rakip oyuncu Şahan’ın boğazını sıktı!’

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, iç sahada oynanan Etimesgut Belediyespor karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

En fazla destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında MSKÜ ikinci oldu

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 5 proje destek görmeye hak kazandı. MSKÜ böylece ARDEB tarafından en fazla destek almaya hak kazanan ikinci üniversite oldu.

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

'Vay Başımıza Gelenler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı

Fethiye'de yaşayan oyuncular Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyununu Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahneledi. Bir kez daha kapalı gişe oynayan oyuna Fethiyeli sanatsever vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

MSKÜ Kariyer Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun öğrenciler için hazırladığı ve 2 gün boyunca sürecek olan Kariyer Günleri programı başladı.

Fethiyespor Arnavutköy Deplasmanından Eli Boş Ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup 36. hafta mücadelesinde Fethiyespor, Arnavutköy Belediyespor ile karşılaştı. Lacivert beyazlıların deplasmanda oynadığı mücadele 0-2 ev sahibi takımın galibiyeti ile sona erdi.

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

Muğla Ege Yıldızları Başkanı Şen: "Muğla’da sahamız olmadığı için maçlarımızı Alanya’da yapıyoruz"

Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu’nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamlayan Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü açık alan sezonu Türkiye Süper Ligi maçlarını Muğla’da sahası olmadığı için Alanya’da oynuyor.

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Marmaris’te sahil yolu bisikletli zabıtalara emanet

Bisiklet kenti olan yerlerden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunda bisikletli zabıtalar görev yapacak. Özellikle sahil yolu, yürüyüş bandı ve bisiklet yolunda güvenliği sağlamak için görevlendirilen ekipler yaz boyunca pedal çevirecek.

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

 Tatilcilerin tercihi BarBunn Bistro & Alacarte

Muğla’nın Fethiye ilçesinin en gözde mekanlarından biri olan BarBunn Bistro & Alacarte, bayram tatili boyunca tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Fethiyespor, Isparta 32 Spor’u Konuk Edecek

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 35. Hafta müsabakasında evinde Isparta 32 Spor ile karşılaşacak. Fethiyespor – Isparta 32 Spor karşılaşması 14 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Fethiye Şehir Stadı’nda oynanacak.

Bülent Uysal, Sezon Hakkında Konuştu

Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte açılan yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 milyonun üzerinde yabancı misafirin gelmesini beklediğini söyleyen Uysal, yaz sezonundan ümitli…

Köyceğiz’de öğrenciler çilek hasadı yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler ürettikleri çileklerin hasadını gerçekleştirdiler.

Muğla’da kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Muğla-Denizli karayolu Ortaköy kavşağında meydana gelen çift taraflı trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Erdoğan’dan ilk ziyaret

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ilk ziyaretini Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak’a yaptı.

Toparlar Ortaokulu Floor Curling Küçükler Bölge şampiyonu oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Ortaokulu Floor Curling Küçük Kızlar Takımı 2023-2024 Okul Sporları Floor Curling küçükler grup Birinciliği müsabakalarında şampiyon oldu.

Köyceğiz Kaymakamı Maslak, miniklere masal okudu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Anaokulu öğrencilerine masal okudu.

Karayiğit, ‘Hal Yasası’nın Bir An Önce Çıkması Lazım!’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, girdi fiyatlarının devamlı yükselmeye devam ettiğini belirterek bir an önce hal yasasının çıkması gerektiğini söyledi. Karayiğit, Karaçulha Hali ile Fethiye’de kurulan pazarlardaki fiyat farkı ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Köyceğiz’de Hükümet Konağı yapımı sona yaklaşıyor

 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatında sona yaklaşıldı.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Köyceğiz Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, Köyceğiz Belediyesinde Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Köyceğiz’de minikler çilek fidelerini toprakla buluşturdu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencileri 'Ata Tohumu' çilek fidelerini toprakla buluşturdu.

Başkan Aras’tan ‘Teşekkür Muğlam’ mesajı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yüzde 55’lik bir seçim zaferinin ardından Muğlalılara Menteşe’deki Seçim Koordinasyon Merkezinin bulunduğu 3 katlı binayı boydan boya kaplayan mesaj ile teşekkür etti.