Parkların Haberleri

Parkların Haberleri

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Ortaca’da Yol Ve Parkların Bakım Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde çalışmalarına devam eden belediye ekipleri, ilçe genelindeki park ve bahçelerin bakım çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Aras, “Bodrum’u hak ettiği değere kavuşturacağız”

Bodrum Belediyesi tarafından, yapımı tamamlanan toplam 60 parkın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi

Marmaris’te parklar yenileniyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni parkların yapımının yanı sıra ilçedeki parkları yenilemeye de devam ediyor. Müdürlük ekipleri ilk etapta 20 parkı yenilemek için çalışmalara başladı.

Belediye hız kesmeden çalışmalara devam ediyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ortaca’daki parkların bakımı ve onarımı, yeşil alanların temizlik ve düzenleme çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Parkların Yüzde 90’ı Arıtma Suyuyla Sulanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Hıdırlık Parkı’nda çalışmalar başladı

Fethiye Belediyesi, Patlangıç Mahallesi, Hıdırlık Mevkii’nde 3980 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor. Başkan Karaca çalışmaları yerinde inceledi.

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi yapımına başlandı

Fethiye Belediyesi, Karaçulha Mahallesi’nde 3750 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor.

Şehit Fethi Bey Park’ında tadilat çalışmaları sürüyor

Fethiye’nin gözde parklarından biri olan Şehit Fethi Bey Parkı’nda onarım ve tadilat çalışmaları devam ediyor. 

Menteşe’de Parklar yenileniyor

Menteşe Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına yapılan ve halkın sosyal yaşam alanlarının başında yer alan parkların bakımları yapılıyor, zamanla yıpranmış ve eskimiş oyun grupları ile yetişkinler için yapılan spor aletleri belediye ekipleri tarafından yenileniyor. Menteşe TOKİ Konutlarındaki parkların da bakım ve onarımları yapılarak çocukların ve ailelerin kullanımına açıldı.

Sıcak havadan bunalanlar soluğu su parklarında aldı

Fethiye’de hava sıcaklığıyla birlikte nem oranının artmasıyla su parkları ziyaretçi akınına uğruyor. Pek çok vatandaş Aquaparklara koşarak, çoluk çocuk eğlencenin suyunu çıkardılar.

Marmaris’te dezenfekte çalışmalarına hız verildi

Rutin olarak temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdüren Marmaris Belediyesi, korona virüs vakalarının artması nedeniyle daha da yoğun bir tempoda çalışmaya başladı. Bu çerçevede Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokakları, çocuk parklarını ve kamuya açık alanları yıkayarak ilaçladı.

Sırada EMİTT Fuarı Var

Travel Turkey Fuarının ardından toplanan Fethiye Turizm Konseyi, Travel Turkey’i değerlendirdi ve yaklaşan EMİTT Fuarı hazırlıklarını ele aldı. Toplantıda Fethiye Turizm Konseyi tarafından, Fethiye merkezinde yapılan sürekli araç parkların trafiği aksattığı gerekçesi ile gönderilen yazıya Muğla Büyükşehir Belediyesinden verilen cevap da görüşüldü.