Politika Haberleri

Politika Haberleri

Kökten, ‘20 yıllık bir özlem var’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılımıyla Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’in seçim ofisinde iftar programı düzenlendi.

Muğla İŞKUR 2023 yılında 11 bin 339 kadın istihdamına aracılık etti

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü izlediği politikalar ve uygulamalarla kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması konusunda adından söz ettiren sonuçlara imza atıyor.

Akdenizli: “Girmeler Kaplıcasını İşletmek İçin Üzerime Düşen Ne Varsa Yapacağım”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler  kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

"Fethiye Bu Sefer Cumhur İttifakı Diyecek" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten'in seçim ofisini ziyaret etti.  Kaya burada yaptığı açıklamada "Fethiye bu sefer hizmet belediyeciliğini tercih edecektir" diye konuştu. 

Fatma Betül Sayan Kaya’dan Akdenizli’ye Destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin seçim çalışmalarına katıldı.

Aras, “Muğla’nın turizmdeki yeri çok önemli”

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Muğla’yı çok iyi tanıyoruz” diye konuştu.

Karaca, 'Türkiye’de de Birinci Sıraya Yükselmiş Durumdayız'

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca izlenimlerini aktardı. Başkan Karaca, “Fethiye 2024 yılında yeni bir rekor kıracak” diye konuştu.  

Demirel, Kermes Etkinliğine Katıldı

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen kermes etkinliğine katıldı. 

Vatan Partisi'nden Filistin'e Destek Açıklaması

Vatan Partisi Muğla il Başkanı Emre Aykın, İsrail ile Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

“Diplomasimizin görevi, dostları arttırmak, düşmanlarımızın sayısı azaltmak”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Muğla ziyaretinde yaptığı açıklamada, baş döndürücü bir diplomasi trafiği yürüttüklerini belirterek, Türk dış politikasının ana hedefinin dostları arttırmak, düşmanları azaltmak olduğunu söyledi.

Menteşe'de Gençler İşte Basın Duyurusu

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) uygulanmaktadır.

Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyonda bir süre sonra geçici yükseliş yönünü düşüşe bırakacaktır" dedi. Emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan Yılmaz, "Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak." ifadelerini kullandı.

Halil Menteşe’nin çok yönlü kişiliği ele alındı

Milas Belediyesi 14. Sanat Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen İki Zamanın Politikacısı Halil Menteşe Sempozyumu, 23 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Merkez Bankası faizi 500 baz puan artırdı

 Merkez Bankası, faizi 500 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesinden yüzde 30 seviyesine yükseltti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.

BESİAD Üye Buluşmaları Düzenlendi

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), Geleneksel Üye Buluşmaları Toplantısı’nda, ekonominin gündemini ve günümüz politikalarını, iş insanlarını bekleyen olumsuzlukları masaya yatırdı.

Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini temmuz ayında 2.5 baz puan artırarak yüzde 17.5'e çıkardı.

Dolar ve Euro'dan rekor üstüne rekor: 30 liraya çıkacak mı?

Seçimlerin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan sonra döviz kuru yükselişi hız kazandı ve geçen perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışı kararı almasıyla daha da yükseldi. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi ve neredeyse her gün dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledi.

CHP'li Demir: Ekonomi Şahlanıyor Dediler Gerçeklerle Yüzleştiler!

Cumhuriyet Halk Partili Siyasetçi Mehmet Demir,  Türkiye'nin geçtiğimiz yıllara nazaran ekonomik olarak geldiği duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP'li Demir:" Her şeyi özelleştirdiler, kendimize dair hiçbir şey kalmadı. Biz bu politikaya geriye gitmeye mahkumuz." dedi.

Mehmet Tosun, İyi Parti ve Millet İttifakının Turizm Yol Haritasını Anlattı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum turizmcileriyle bir araya gelerek partisinin turizm politikalarını anlattı. Tosun, “Turizmci vergi yükü altında eziliyor, turizmci yalnızlaştırıldı, sorunlarıyla baş başa bırakıldı” dedi.

Tosun; 'Muğla’nın Anayasası Niteliğinde Bir Master Plan’a Acil İhtiyaç Var'

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı ve Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’deydi.

ÖZÇELİK, DEVA PARTİSİNDEN MİLLETVEKİLİ “ADAY ADAYI”

Deva Partisi İl yönetiminde Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları başkanlığı görevini başarıyla yürüten Harita Mühendisi Serkan Özçelik, önceki gün görevinden istifa ederek Milletvekili aday adayı oldu

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.

BELEDİYE, ELDE KALAN MANDALİNALARI SATIN ALACAK

Bodrum Belediyesi, uyguladığı tarımsal kalkınma politikasıyla üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mandalina üreticilerinin elinde kalan ürünleri satın alacak.

BAŞKAN YARDIMCISI RIZVANOĞLU, “TEMİZ BİR SİYASET YAPILMASI GEREKİYOR”

15 Eylül Dünya Çevre Temizlik günü münasebetiyle Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu Fethiye’ye geldi. Deva Partisi ekibi dünya temizlik haftası münasebeti ile yarım ada ve çevresinde temizlik etkinliği yaptılar. 

DEVA PARTİSİNDEN, BAŞKAN ÇIRALI’YA ZİYARET

15 Eylül Dünya Çevre Temizlik günü münasebetiyle Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu Fethiye’ye geldi. Ziyarete Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu beraberinde Deva Partisi İl Başkanı Emrah Çay, Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç ve partililer katıldı.

YK ENERJİ, KALDER İLE ‘İYİ NİYET BİLDİRGESİ’ İMZALADI

Türkiye'nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 2.5'ini karşılayan, bölge halkına öncelik tanıyan istihdam politikası ve gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmaları ile sektörüne öncülük eden YK Enerji, kalite ve mükemmellik yolculuğunda Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.

Başkan Aras, “Kadınlar, toplumsal tüm kararlara eşit bir şekilde katılmalıdır”

Bodrum Belediyesi ve Birleşmiş Milletler iş birliği ile 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Politikalar, Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Atölye' çalışmaları çerçevesinde yapılacak çalışmaların bütçelemelerinin görüşüleceği toplantıların ilki gerçekleştirildi.

DOLAR 18 LİRAYI GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sürpriz bir kararla 100 baz puan indirerek yüzde 13'e çekti. Güne 17.94 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL kararın ardından 18'i aştı.

GİRGİN: YANGINLARIN SEBEBİ ENERJİ NAKİL HATLARININ BAKIMSIZLIĞI MI?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, verdiği araştırma önergesiyle, yangınların elektrikte özelleştirme politikaları ile olan ilişkisinin açığa çıkarılması ve özel şirketlerin enerji nakil hatları için gereken bakım ve yenileme işlemini yapıp yapmadığının tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi. Girgin şu açıklamalarda bulundu: