Sağlığı Haberleri

Sağlığı Haberleri

Düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde düzenlenen Lejyonella eğitimine 43 kişi katıldı. 

Alzheimer hastalığında günlük sorunlar ve çözümler konuşuldu

Fethiye Alzheimer Derneği’nde Nisan ayı semineri kapsamında “Alzheimer hastalığında günlük sorunlar ve çözümler” konulu seminer gerçekleştirildi.

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Ekşiliyurt'ta büyükbaş hayvanlar şap aşısıyla koruma altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ekşiliyurt Mahallesi’nde 150 büyükbaş hayvana şap aşısı uygulayarak hayvan sağlığını güvence altına aldı.

Fethiye Belediyesi'nden Karaçulha'ya yeni hizmet

Fethiye Belediyesi, bölge vatandaşlarının talepleri doğrultusunda, Karaçulha mahallesinde yeni bir park ve taziye evi açıyor. Park ve taziye evinin açılış töreni, 20 Mart 2024 Çarşamba günü saat: 15.30’de, Karaçulha Mahallesi Eren Caddesi’nde gerçekleştirilecek.

Başkan Adayı Kökten, KETEM’e Ziyarette Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerine ziyarette bulundu.

Üniversite hastanesinde sağlığına kavuştu

Muğla'da gözünden rahatsız olan bir vatandaş Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Vali Akbıyık’tan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, sağlık neferleri başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Başkan Gürün sağlık emekçilerinin gününü kutladı

En büyük hazinemiz olan sağlığımızı korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Annenin Akıl Sağlığı Yerinde Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu’nun yatağında ölü bulunması ile ilgili tutuklanan anne ve babasının yargılanmasına devam edildi.

Europe Smile Center’da, FTSO Üyelerine Özel İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Europe Smile Center Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği arasında imzalanan protokolle FTSO üyelerine özel indirim uygulanacak.

Şifa Kaynağı Formülü: Kış Çayları

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

Ortaca’da Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi

Ortaca Belediyesi’ne ait Dal-Bel şirketi çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, gıda hijyeni ve sanitasyonu eğitimi verildi.

Yaşlılıkta Ayak Sağlığı Hakkında Bilgilendirildiler

Fethiye Alzheimer Derneği tarafından düzenlenen eğitim programında, yaşlılıkta ayak bakımı ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 

Muğla’da Anaokulu Öğrencilerine İş Sağlığı Güvenliği Sunumu Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinasyonunda öğrencilere sunum gerçekleştirildi.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Muğla'da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

Ürünlere Bitki Sağlık Sertifikası verildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde farklı ülkelere ihraç edilmek üzere üretilen ve toplanan ürünler Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edildi. Temiz bulunan her ürüne, sağlığını kanıtlayan Bitki Sağlık Sertifikası verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi'nden eğitim

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilere sağlık eğitimi verildi.

Muğladent Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde yüzde 20 İndirim

MUTSO ile Muğladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği  arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, Oda üyelerine yapılan işlemlerde yüzde 20 indirim uygulanacak.

Muğla Dişhekimleri Odası’ndan Anlamlı Güne Çelenk

Muğla Dişhekimleri Odası, 22 Kasım 'Türk Diş Hekimliği Günü' ve 22 Kasımı içine alan hafta 'Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' günü sebebiyle çelenk sunma töreni düzenledi.

Özel eğitim kurumlarına “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” verildi

Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından “Özel Eğitim Kurumları Eğitmenlerine ağız ve diş sağlığı eğitimi” verildi.

Uyuzun bulaşabilmesi için en az 15-20 dakikalık bir temas gerekir

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nevzat Mazmanoğlu, geceleri uyutmayan kaşıntı, deri döküntüleri, kızarıklık ve kabarcık şeklinde ortaya çıkan uyuz hastalığının bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Hastalığın bulaşabilmesi için en az 15-20 dakikalık temas gerektirdiğini belirten Dr. Mazmanoğlu uyuz akarlarının insan vücudu dışında 3-4 gün yaşayabileceğini ifade etti.

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Çakmak, şalgamın faydalarını anlattı

Şalgamın içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık açısından fayda sağlar. Bağışıklık sistemini iyileştirir, enerji seviyesini yükseltir, kilo vermeye yardımcı olur ve kalp damar sağlığını korur. Fethiye’de şalgam suyu satan Necdet Çakmak, şalgamın faydalarını ve Fethiye insanının şalgama olan ilgisini mikrofonlarımıza anlattı.

Şahin,"Ruh sağlığı her an yaşamımızın bir parçasıdır"

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle açıklama yapan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Derya Şahin, her bireyin ruh sağlığına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Marmaris Zabıtası’ndan yoğun mesai

 Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçede yaşayan vatandaşların huzurunu ve sağlığını korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 4 buçuk yıllık süreçte zabıta ekipleri yaklaşık 15 bin şikayeti değerlendirdi.

Zabıta 197 yaşında

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, sahada yaptığı tüm uygulamalar ve denetimlerle vatandaşlarımızın sağlığı, huzur ve esenliği için gece gündüz demeden, özverili bir şekilde sevgi ve hoşgörüyle halkımızın yanında ve hizmetinde olan zabıta teşkilatının 197'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

'Buzağı Kalkanı Projesi' Devam Ediyor

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri hayvansal sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Belediye Personellerine İş Sağlığı Eğitimi Verildi

Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde belediye personellerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.