Sarıgerme Haberleri

Sarıgerme Haberleri

İztuzu’nda soru işareti kalktı

Seçim sürecinde gündemden düşmeyen, seçim sonrası da akibeti merak konusu olan İztuzu Plajı ile Sarıgerme Plajı ile ilgili soru işareti ortadan kalktı. Her iki plajı da 5 yıl daha Ortaca Belediyesi’nin işleteceği öğrenildi.

Plaj Güreşinde 3 altın madalya kazanıldı

Bu yıl Türkiye’de düzenlenen Dünya Güreş Birliği, Muğla’nın Ortaca ilçesi Belediye Sarıgerme tesislerinde sona erdi. Toplamda üç altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanan Türk Milli Takımı turnuvaya damga vurdu.

Uluslararası plaj güreşi serisi finali

Muğla’nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Plajında düzenlenecek olan Dünya Plaj Güreşi serisi finali 14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ortaca’da ‘Yaza veda’ konseri

Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi Motokaravan Festivali çerçevesinde Sarıgerme Belediye tesisinde düzenlenmesi planlanan ‘Yaza Veda’ etkinlikleri hava muhalefti nedeniyle Belediyemiz tören alanında gerçekleşti.

Ege Yolcu Dergisi 3. Motosiklet Festivali gerçekleşti

Bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi Motosiklet Festivaline 2 bin 217 motorcu katıldı. Ortaca Belediyesi Sarıgerme Günübirlik Tesislerinde düzenlenen 3. Motosiklet Festivali büyük bir coşku tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Deprem Önlemlerine Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler son olarak Ortaca Sarıgerme, Ula Ataköy, Çıtlık ve Kızılyaka Mahallelerinde mikrobölgeleme çalışmalarını sürdürüyor.

Öğrenciler Sarıgerme’de kumdan heykeller yaptılar

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleri Seda Öğretmen öncülüğünde nesli tehlike altında olan hayvan türlerine dikkat çekmek amacı ile Dalyan’a giderek heykel sanatçısı Bahadır Uysal ile birlikte kumdan heykeller yaptı.

Araçta Başlayan Yangın Ağaçlara Sıçradı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde park halindeki araçta başlayan yangın yol kenarındaki ağaçlara sıçradı.

" Çevre Temizliği" etkinliği düzenlendi

Ortaca Sarıgerme’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği nedeniyle çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

DEREYE UÇAN ARAÇ YANDI, SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

Ortaca Sarıgerme yolunda kontrolden çıkan araç derece uçtu. Kaza sonrası yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Araç içinde bulunan vatandaş ise hayatını kaybetti.

ORTACA'DA MOTOSİKLET FESTİVALİ

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Motosiklet Festivali' hem ilçenin tanıtımına katkı sundu, hem de ekonomik olarak ilçede hareketlilik yaşandı.

Ortaca’da Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatifi Kuruldu

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan S.S. Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürecek.

ORTACA BELEDİYESİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

Fevziye ve Sarıgerme Mahalleleri bağlantı yolları saygı asfalt ile kaplandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir “Biliyorsunuz kültürümüzde yol medeniyettir. Bu kapsamda ilçemizde bulunan yolların yenileme çalışmalarını ara vermeksizin yapıyoruz. Biz inanıyoruz ki yerel yönetimlerin başarısı şehirleri bayındır hale getirilmesi nispetinde değerlendiriliyor. İlçemizde çok şükür sorunlu yollarımız kalmadı dedi.

Kullanılmayan araçta başlayan yangın Sazlık alana sıçradı

Muğla'nın Dalaman ilçesi Sarıgerme Mahallesinde park halinde ve kullanılmayan araçta başlayan yangın sazlık alana sıçradı.

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası yeniden Muğla’da başlıyor

Dünya Plaj Güreşi Serisi'nin ilk ayağı Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme Plajında bugün başlıyor.

Sarıgerme Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Sahili'nde Uçurtma ve Bahar Şenliği düzenlendi. Etkinlikte 7'den 70'e her yaş grubunun uçurduğu uçurtmalar ile Sarıgerme'nin gökyüzü renklendi.

Girgin: “Kesin Korunacak Alanlar” Olarak Tescillenmiş Alanlar Öncelikle Akp’den Korunmalı!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bulunan Sarıgerme'nin de “SİT koruma statüsü değiştirildi” haberinin basına yansıması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi;

Turizmcilerden Ortaca Belediyesi’ne fuar eleştirisi

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT Fuarı başladı. Fuara Dalyan, İztuzu Plajı ve Sarıgerme gibi Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarının yer aldığı Ortaca Belediyesi'nin katılmaması bölgedeki turizmciler tarafından eleştirildi.

Sahile yaklaşan köpek balıkları böyle görüntülendi

Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme sahilinde kıyıya çok yakın mesafeye gelen köpekbalıkları şaşkınlık oluşturdu. Çok sayıda köpek balığının sahile yakın bölgede avlanışını vatandaşlar cep telefonu ile görüntüledi.

Bu çiçeği koparmanın cezası araba parası

Muğla sahil şeridinde Datça ve Sarıgerme'de sonbahar aylarında çıkan kum zambakları sahilleri süslemeye başladı. Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarını koparmanın cezası ise 80 bin lira.

8. Kulüpler Plaj Korfbol Turnuvası'na 7 kulüpten 42 sporcu ve toplam 60 kişi katıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye Gelişmekte olan Spor Federasyonu 2021 Yılı Faaliyet Programında yer alan “8. Ulusal Plaj Korfbol Turnuvası” 06-08 Ağustos tarihlerinde Ortaca Sarıgerme Sarçed plajında yapıldı.

5 ton atık geri kazanılacak

MUÇEV’in sorumluluk alanları Ölüdeniz, Göcek, Sarıgerme, İztuzu ve Akyaka’da gerçekleştirilen atık toplama faaliyetlerinde 5 ton çöp toplandı.