Seydikemer Ilçe Tarım Haberleri

Seydikemer Ilçe Tarım Haberleri

Seydikemer’de ‘Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum’ Etkinliği Düzenlendi

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum" sloganı ile düzenlenen etkinlik Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hastalıktan Arı İşletme Sayısı Artıyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Veteriner Hekimleri tarafından yürütülen Hastalıktan Arı İşletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

SEYDİKEMER’DE ZABITA EKİPLERİ FIRINLARI DENETLEDİ

Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetleyerek hijyen ve gramaj kontrolü yaptı.

SEYDİKEMER’DE ÖRNEK BİRLİKTELİK

Seydikemer Müftülüğü öncülüğünde Seydikemer Belediyesi, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve hayırseverlerin desteğiyle piknik etkinliği düzenlendi.

“Tarımsal üretimde çiftçimizin üreticilerimizin yanındayız”    

Fethiye ve Seydikemer’de tarımsal faaliyetler korona virüs salgınına rağmen aralıksız olarak devam etmektedir. Bu kapsamda Fethiye ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri özverili bir çalışma yürütüyor.    

Başkan Otgöz, “Bu başarı hepimizin”

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti.

MUĞLA ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNİN ÇALIŞMALARI ARICILARI MUTLU ETTİ

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Seydikemerde arıcılık yapan ve yapmayı düşünen yetiştiricilere eğitim verdi.

Çiftlikten Sofraya Güvenilir Gıda Eğitimi

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan "Sağlığım İçin Doğayı Seçtim" Projesi kapsamında, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği ile birlikte, Seki Ortaokulu öğrencilerine“Çiftlikten Sofraya Güvenilir Gıda" eğitimi gerçekleştirildi. Öğrenciler, sütün çiftlikten sofraya kadar hangi aşamalardan geçerek geldiğini uygulamalı olarak gözlemlediler.

"Bal Dediğin Donar" Sloganıyla Şeker Tadında Eğitim

Kadıköy Ortaokulu Öğrencileriyle "Bal Dediğin Donar" Sloganıyla Şeker Tadında Eğitim Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim ve Yayım Birimi, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Kadıköy Ortaokulu ve Kadıköy Muhtarlığı, öğrencileriyle “Sağlığım İçin Doğayı Seçtim Projemiz“ kapsamında Kovan Başı Eğitim gerçekleştirdi.

Zeytinde Kalite Arttırma Çalışmaları Yapılıyor

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü yoğun bir şekilde zeytin hasadının yapıldığı şu günlerde tüm Teknik Personeli ile sahada zeytinde verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.

Seydikemer’de Gübre Denetimleri Devam Ediyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.

“Kovan Başı Eğitim” Devam Ediyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Eğitim ve Yayım Birimi, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Kayadibi Muhtarlığı, Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu öğrencileriyle "Kovan Başı Eğitim" gerçekleştirdi.

SEYDİKEMERLİ KADINLAR "KADINIM HER YERDE ARI GİBİ ÇALIŞIRIM" DEDİ Seydikemerli Kadınlar Arı Gibi Çalışıyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün “Kovan Başı Eğitimleri”ne kadınlarda dahil olmaya başladı. İlçe Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Arıcılık Projeleri çerçevesinde Çatak Mahallesinde 5’i kadın 18 yetiştiricinin katılımıyla uygulamalı kovan başı eğitim yapıldı. İlçe Müdürlüğünün yürüttüğü “Basralı Alanların Korunması ve Petek Güvesi Projeleri” çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimde; “Arıcılıkta kullanılan malzemeler ve özellikleri, mevsimsel kovan bakım ve kontrolleri, arı bakım ve beslenmesi, arı hastalık ve zararlıları, kaliteli bal ve bal ürünleri üretimi, mevsimsel polen sorunları ve çözümleri, tekniğine uygun bal hasadı, arı ailesi ve bireyleri konuları işlendi.”

Proje Uygulayan Gençlere Eğitim Ve Teknik Gezi Desteği

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlığın “Genç Çiftçi Projesi”nden faydalanan yetiştiricilerine modern işletmeleri gezdirdi.

Seydikemer’de Sazan balığı hasadı başladı

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Biriminde görevli Su Ürünleri Mühendisleri Hasan Sarıtekeli ve Cevdet İnceoğlu Demirler Mahallesinde bulunan ve bölgede tek olan sazan balık üretim tesisinde hasat denetimleri yaptı.

Seydikemer Üreticisi SMS sistemi ile bilgilendirilecek

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı Birimi İlçedeki zeytinliklerde örnekleme usulü hastalık ve zararlı kontrolleri yaptı. Son dönemlerde önemli zarar yapan “Sarı Ağaç Kurdu Zararlısı” hakkında mücadele yöntemleri anlatıldı. Bahçe sahiplerine tavsiyelerde bulunuldu.

Seydikemer’de balık işleme tesisleri denetlendi

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Su Ürünleri Birimlerinde görevli Mühendisler İlçede faaliyet gösteren Balık İşleme ve paketleme tesislerinde geniş çaplı denetimler yaptı.

Tarla faresi mücadelesi başladı

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Birimi çiftçilerimize tarla faresi ile toplu mücadele için çalışmalarına başladı.

Seydikemer’de Ekim Dikim Öncesi Gübre Denetimleri Hızlandı

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.

GÜBRE DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tarımda kullanılan kimyevi gübre denetimlerine devam ediliyor.