Siber Suçlar Haberleri

Siber Suçlar Haberleri

Emniyetten MSKÜ öğrencilerine bilgilendirme

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrencilerine Muğla İl Emniyet Müdürlüğü "Narkotik, Terör ve Siber Suçlar" konulu bilgilendirme yapıldı.

BİLİŞİM DOLANDIRICILARI TUTUKLANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çok sayıda web sitesi (escort, jigolo, ajans vb.) tasarlayarak vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik Ula İlçesi Ataköy Mahallesinde düzenlenen operasyonlarda; notebook bilgisayar, 18 adet cep telefonu, çok sayıda simkart ve yasa dışı faaliyetlerden elde ettikleri düşünülen 170 bin TL nakit para ele geçirildi.

MUĞLA JANDARMASINDAN 12 MİLYON LİRALIK SANAL REZERVASYON OPERASYONU

Jandarma KOM Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Muğla merkezli 15 ilde sahte rezervasyon operasyonu düzenlendi.

SİBER DOLANDIRICILAR TUTUKLANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen siber suçlara yönelik soruşturma çerçevesinde sahte siteler üzerinden sahte araç kiralama ve sahte otel rezervasyon yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı.

Muğla’da vatandaşlar jandarma tarafından siber suçlara karşı bilinçleniyor

Muğla'da Jandarma İl Komutanlığı tarafından vatandaşlara yönelik Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Oltalama Yöntemi İle Kredi Kartı Dolandırıcılığına Dikkat!

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü oltalama yöntemi ile kredi kartı bilgilerini ele geçirme olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Üniversitelilere, siber suçlar ve korunma yöntemlerini anlatıyorlar

Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube, Terörle Mücadele ve SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk genelindeki üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencileri SİBERAY Projesi ve çeşitli suçlar konusunda bilgilendiriyor. Ekipler bugünde Dalaman Meslek Yüksekokulu'nda öğrenciler ile buluştu.

Polisten üniversite öğrencilere siber suçlara karşı eğitim verildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Marmaris'te üniversite öğrencilerine ve gençlere Bilgilendirme ve Önerme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında ‘'Siberay'' projesi ile ilgili eğitim verdi gençlerin sorularını cevapladı.

Seydikemer'de Üniversitesi Öğrencilerine Siberay Projesi Anlatıldı

Seydikemer'de İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen SİBERAY projesi, üniversite öğrencilerine tanıtıldı.

Fethiye’de Üniversite Öğrencileri SİBERAY Projesi hakkında bilgilendirildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube, Terörle Mücadele ve SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethiye'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, SİBERAY Projesi ve çeşitli suçlar konusunda bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Üniversite öğrencilerine SİBERAY tanıtıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde üniversite öğrencilerine yönelik, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi ve farkındalık oluşturması amacıyla bilgilendirme yapıldı.

Emniyet'ten WhatsApp uyarısı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (Siberay), vatandaşları WhatsApp dolandırıcılarına karşı Twitter hesabından önemli bir uyarı paylaşımı yaptı. Siberay, örnek bir mesaj fotoğrafı paylaşıp, "Telefonunuza görseldeki türde gelebilecek mesajlar aldatıcıdır ve dikkate alınmamalıdır. Böyle bir durumda panik yapılmamalı, mesajı gönderen kişi önce şikayet edilmeli, sonra da engellenmelidir" denildi.