Şiddete Haberleri

Şiddete Haberleri

Satranç turnuvasında eğitimde şiddete dikkat çektiler

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrenciler siyah giyinerek turnuvaya çıkarken eğitimde şiddete dikkat çektiler.

Fethiye'de Kadına yönelik şiddete tepki söyleşi düzenlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde, Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadına şiddet, kadın cinayetlerine dikkat çekmek söyleşi düzenlendi. 

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Köyceğiz’de ‘şiddete dur’ semineri düzenlendi

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı (2021-25)" çerçevesinde seminer düzenlendi.

Menteşe Belediyespor formalarına 100.Yıl logosu

Menteşe Belediyespor Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle, tüm branşlardaki formalarına 100. Yıl logosu, Atatürk imzası ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına şiddete dur logosu ekledi.

Seydikemer’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüdüler

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Söz Kadınlarda Toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde “Söz Kadınlarda” toplantısı gerçekleşti.

Esnafa mor balonlar dağıtıldı…

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Kadınlara Hem Broşür Hem Çiçek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Marmaris’te etkinlikler sürüyor.

Marmaris’te kadına şiddet konulu panel düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Marmaris’te düzenlenen panelde ‘şiddet’ konusunu tüm yönleriyle ele alındı.

Polisten ‘Kadına şiddete hayır’ çalışması

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, semt pazarına giderek hem pazarcılara hem de vatandaşlara KADES uygulamasını anlatarak, ‘ kadına el kalkamaz ‘ broşürleri dağıttı.

EMNİYET VE JANDARMADAN KARANFİLLİ BİLGİLENDİRME

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri’nden karanfilli bilgilendirme.

BAŞKAN OYMAK, “KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR!”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü‘ne ilişkin basın açıklaması yapıldı.

ELEKTRİK TÜKETİM FATURALARINDA “AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE” FARKINDALIĞI 

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen “16 Günlük Aktivizm - Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası” kapsamında elektrik faturaları üzerinde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerini içeren özel faturalarla farkındalık yarattı.

“KADINA ŞİDDETE KARŞI” BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Yeni Cami bahçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı, Fethiye Müftülüğü ve Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ortak bilgilendirme standı açıldı. 

ERKEKLER, KADINLAR İÇİN YÜRÜDÜ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında erkekler, kadınlar için yürüdü. Yürüyüşte kadınları temsilen Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar yer aldı.

ERKEKLER, KADINLAR İÇİN YÜRÜYOR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında erkekler, kadınlar için yürüyecek.

MARMARİS’TE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Marmaris Belediyesi'nce 'Toplumsal Farkındalık Paneli' düzenlenecek.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ BU KEZ KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN DALDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalış ekipleri, kadına şiddete dikkat çekmek için denize daldı, pankart açtı.

BAKAN SOYLU: “TERÖRLE MÜCADELEMİZ, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DESTEKÇİLERİNİ DE RAHATSIZ ETMEKTEDİR”

Yunanistan'ın göçte uyguladığı şiddete söz söyleyemeyenler, kendi ordularına atılan iftiraya da sessiz kalacaklardır” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TİYATRO GÖSTERİSİ İLE SAHNELENDİ

Muğla'da Hayalhane 2 Tiyatro Topluluğu, sergiledikleri “3. Sayfa” isimli tiyatro oyunu ile kadına şiddete dikkat çekti.

MENTEŞE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI TÜM CAMİLERDE VAAZ VERİLDİ! 

Menteşe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri KADINA ŞİDDETE DUR(!) demek için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakıyor

Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesi nedeni ile doktorlar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün boyunca “Sağlıkta Şiddete Hayır” sloganı ile iş bırakacaklar. Görevlerini yaptıkları sırada can güvenliği isteyen sağlıkçılar bununla ilgili Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar.

Emniyet Müdürlüğünden Kadına şiddete karşı broşür dağıtıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda yol kontrol noktasında durdurulan araçtaki vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Dalyan’da kadına yönelik şiddete ’dur’ denildi

Muğla Dalyan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında bilgi verilerek, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Muğla İl Eylem Planı tanıtımı yapılırken, kadına yönelik şiddete 'dur' denildi.

Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde şiddete karşı jandarma görevlendirildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Devlet Hastanesinde sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için hastanede jandarma görev yapmaya başladı. 24 saat görev yapacak jandarma ekibi için hastane acil girişine jandarma nöbet odası kuruldu.

Görevine son verilen Muğla İl Sağlık Müdürü Gencer’den açıklama

Muğla'da geçtiğimiz hafta bir uzman çavuşu hekim ve sağlık çalışanı tarafından şiddete uğraması ve olayın kamuoyuna sanki sağlık çalışanları ve doktor şiddet görmüş gibi lanse edilmesi olayının güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması ile başlayan olaylar zinciri kapsamında görevden alınan Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer açıklama yaptı. Olay tarihinde Muğla'da değil Ankara'da olduğunu kaydeden Gencer, Kimse beni hedef göstermesin ifadelerini kullandı.

Besiad, Kadınlar Günü Özel Söyleşisi İle “Kadına Şiddete Dur!” Diyecek

Bodrum esnaf ve iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi ve iş dünyasına yönelik geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve bu vizyon ile faaliyetlerine devam eden Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), geleneksel üye buluşma toplantısında bu kez ekonomi yerine sosyal bir konuyu mikrofona taşıyor.

Ülkü Ocakları’ndan Kadına Şiddete Hayır Açıklaması

Fethiye Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice Antalya İli’ne bağlı Döşemealtı İlçesi’nde Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Başkanlığı Yöneticileri’nden Hayriye Aylin Alkutay’ın eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi nedeni ile bir basın açıklaması yayınladı.