Köyceğiz'de 'şiddete dur' semineri düzenlendi

 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı (2021-25)' çerçevesinde seminer düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı (2021-25)" çerçevesinde seminer düzenlendi.

Köyceğiz Kaymakamlığı'nın himayesinde İlçe Müftülüğü ve İlçe Sosyal Hizmet Merkezi iş birliğinde İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticilerinden oluşan Köyceğiz Müftülüğü personellerine “Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele", “Aile de Merhamet Eğitimi” konularında seminer düzenlendi.

Köyceğiz Merkez Hacı Bey Camii'nde düzenlenen seminerde İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz açılış konuşmasını yaparak; “Aile toplumun temel taşıdır. Şiddet ve aile kavramı asla bir arada bulunamaz. Huzur aileden başlar. Aile hayatı huzurlu olmazsa toplumsal huzurdan da bahsedilemez. Dinimiz aile huzuruna o kadar önem vermiştir ki; bırakın şiddeti başka zamanlarda haram olan yalan söylemeyi eşler arasını düzeltmek, dargın aileleri barıştırmak için yalan söylemeye bile müsaade etmiştir. Bugün burada da Köyceğiz İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde İlçe Sosyal Hizmet Merkezimizle birlikte, Kadına yönelik şiddeti önlemede ilgili kurumlarımızın bilgilendirmesi ve aktarımları için siz değerli görevlilerimize yönelik seminerimizi tertiplemiş bulunmaktayız. Seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. “ dedi.

Açılış konuşmasından sonra İlçe Sosyal Hizmet Merkezinden Psikolojik Danışman Okan Demir tarafından katılımcılara “Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”, “Aile de Merhamet Eğitimi” konularında seminer verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN