Sofra Haberleri

Sofra Haberleri

Kökten, STK başkanları ve iş insanları ile iftarda buluştu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, iş insanları ve STK başkanları ile iftar sofrasında bir araya geldi. 

Başkan Akdenizli, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

Başkan Akdenizli, İnce ailesini ziyaret etti

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, iftar sofrasına konuk oldu.

İstilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

1869 yılında Süveyş kanalının açılması ve ardından 2014 yılında kanalın derinleştirilmesinden sonra istilacı türler olarak adlandırılan sıcak iklimlerde yaşayan balıkların Akdeniz bölgesinde de görülmeye başlanması sonrası bu istilacı türlerin sofralara kazandırılması için Akdeniz Koruma Derneği tarafından ‘Tadım etkinliği’ programları düzenleniyor.

Baklavanın kilosu cep yakıyor! Fethiye’de 600, İstanbul’da 1000TL!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

Marmarisli Öğrencilerden ‘Hasat Zamanı ‘Projesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Muğla türkülerini işaret diliyle söyledikleri “Elim Dilim Türküm Muğla” projesiyle Muğla 'Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda il birincisi olan öğrenciler bu yıl da “Hasat Zamanı” projesiyle Muğla’da tarım yolculuğuna çıkarak bahçeden sofralara gelen ürünlerin aşamalarını öğrendiler.

Anteplioğlu fark yaratıyor

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Daldan sofraya ekşi yolculuk

Muğla'nın Ortaca ilçesinde havaların soğuması ile birlikte kırsal kesimlerde nar ekşisi telaşı başladı.

Zeytinciliğin Geliştirilmesi İçin Proje Hazırlanacak

Milas'ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas'ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB'ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

3 Kooperatifle Daha Güçbirliği İçin İmzalar Atıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer bölgesindeki 1041 ortaklı 3 kooperatifle sofralık zeytin üretim kapasitesinin artması için protokol imzaladı.

CHP’li Demir,vatandaşın sofrasına bereket gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınların çektiğine işaret ederek, “İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek.

Başkan Akdenizli: “salonlara sığmıyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, belediye birimlerinde görev yapan personeli ve ailelerini iftar sofrasında ağırladı.

26 yıllık gelenek: “sahur programına” yoğun ilgi

Seydikemer’in Kumluova Mahallesi’nde 26 yıldır devam eden ve vatandaşların imece usulü kurduğu sahur sofrasına Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli katıldı.

Tatlılar, bayram sofralarını süslemeye hazırlanıyor

Ramazan ayı içerisinde yoğun bir mesai harcayan tatlıcılarda bayrama sayılı günler kala yoğunluk arttı.

Seydikemer’de 5 bin kişilik iftar!

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

"Seydikemer'de birlik ve beraberliği devam ettireceğiz

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçede görev yapan Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, daire amirleri, belediye birim müdürleri ve aileleriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

 İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı faydalarıyla da dikkat çekiyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Ramazan ayında en çok tercih edilen güllacın aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ, KARADERE MAHALLESİ’NDE İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Seydikemer Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısı ile Karadere Mahallesi’nde iftar programı düzenledi. İftar sofrasına mahallede yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MARMARİS TURGUT MAHALLESİ SAKİNLERİ İFTARDA BULUŞTU

Marmaris Belediyesi’nin kırsal mahallelerde iftar sofraları kuran Marmaris Belediyesi, Turgut Mahallesi sakinlerini iftarda buluşturdu.

MİLAS BELEDİYESİ İLK İFTAR SOFRASINDA 4 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Ramazan ayı dolayısıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeklerinin ilki, Belediye Ek Hizmet Binası arka bahçesinde gerçekleştirildi. İftara katılanlarla buluşan Başkan Tokat, yemek dağıttı, katılan vatandaşlarla sohbet etti.

RAMAZAN AYI BOYUNCA AŞEVİ HİZMET VERECEK

Fethiye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Çatalarık Sosyal Tesislerde bulunan aşevinde iftar yemeği verecek. Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla Fethiye Belediyesi ayrıca Ramazan Kolisi dağıtmaya devam ediyor. Fethiye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Rıza Kıroğlu, “Bizler yardım kolilerimizi ulaştırıyoruz. Ancak Ramazan sofrasında benim de katkım olsun diyen hayırsever vatandaşlarımız varsa, desteklerini bize ulaştırabilir. Biz de ramazan kolilerini yardıma muhtaç vatandaşlarımıza aktarmaya devam ederiz” dedi.

DEPREMZEDE ÜRETİCİDEN İFTAR SOFRASINA

Marmaris Belediyesi, depremden etkilenen Malatyalı üreticilerden satın aldığı 3 ton kayısıyı tek tek yıkadı, paketledi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak olan erzak paketlerine ekledi.

“DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen kadınlarla bir araya geldi. Doğru, Hatay’da depremzedelerin sıcak sofralarını tekrar kurabilmesi için mutfak setlerinin, hijyen setlerinin ve çocuklar için oyuncakların yer aldığı kolileri bölgedeki kadınlara teslim etti.

MUĞLA'NIN BALIKLARI DÜNYA SOFRALARINI SÜSLÜYOR

Kültür balıkçılığının giderek yaygınlaştığı Muğla’da Amerika, Rusya Japonya başta olmak üzere 84 ülkeye ihraç ediliyor.

MUĞLA’DAKİ FABRİKALARINDA 7 GÜN 24 SAAT ZEYTİNYAĞI NÖBETİ

Muğla'da yağlık ve sofralık zeytin hasadı devam ederken, zeytinlerini sıktırmak isteyen vatandaşlar neredeyse 7 gün 24 saat fabrika önlerinde sıralarının gelmesini bekliyorlar.

MİLAS'IN LEZZETLERİNDEN ÇAM FISTIĞI GRAM ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde sofralara lezzet katan künar, halk arasında yaygın bilinen adıyla çam fıstığı bin lirayı bulan kilosuyla gram altınla yarışıyor.

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

Peynir Fiyatları Cep Yakıyor

Çiğ süt fiyatına uygulanan yüzde 32’lik zamdan nasibini kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan peynir aldı. Beyaz peynirin fiyatı 100 lirayı gördü.

KAYMAKAM BALCI RAMAZAN AYI’NI VATANDAŞLA GEÇİRDİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarla iftar sofralarında bir araya gelerek sorunlarını ve isteklerini dinledi.

BAŞKAN GÜMÜŞ, İFTAR SOFRASINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her yıl geleneksel olarak verdiği iftar sofrasını Kötekli Mahallesine de taşıdı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 2 bin 500 kişilik iftar yemeği üniversite öğrencisi gençlere dağıtıldı.