Sürdürebilir Haberleri

Sürdürebilir Haberleri

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Fethiye’de Sürdürülebilir Turizm Programı düzenlenecek

Fethiye Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve seçimler dolayısıyla bir süreliğine ara verilen söyleyişi programları ve etkinlikleri devam ediyor. 

Seydikemer Belediyesinden sürdürülebilir yaşam için büyük adım

Seydikemer Belediyesi sürdürülebilir yaşamın korunması ve tesis edilmesi için Avrupa'da faaliyet gösteren "Yerel Yönetimlerde Sürdürebilirlik" kuruluşuna (Local Governments for Sustainability ICLEI) üye oldu.

Mavi Dalga İmza Töreni Gerçekleştirildi

Temelleri 2015 yılında atılan Mavi Dalga Projesi İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek Marina ve Travel Foundation’ın ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilmiş ve bölgedeki mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürebilir deniz turizmi konusunda farkındalık yaratmak ve çeşitli yeni uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlayan ve çevresel kirlenmenin en aza indirilebileceği planlanan bir projedir.