Susuzluk Haberleri

Susuzluk Haberleri

Susuz Köyler Haziran’da Suya Kavuşuyor

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Bodrum’daki yeni konutlar için yağmur hasadı şartı

Bodrum Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Eylül Perşembe günü yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde 'su' konuşuldu

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

Başkan Gümüş’ten Su Tasarrufuna Yönelik Çağrı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan susuzluk ve kuraklığa dikkati çekerek su tasarrufuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Milas Yaşyer Ovası’nın susuzluğu baraj ile giderilecek

Muğla'nın Milas ilçesinde Yaşyer Ovası'nın susuzluk sorunu ve dere ıslahı ile ilgili konuşan için AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, ovanın en büyük sorununun deniz seviyesinde olması ve denize yakınlığından dolayı topraktaki tuzluluk oranının fazlalığı olduğunu söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi Miladını Doldurmuştur, Gidiyor Gitmekte Olan”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bugün TBMM’de gündem dışı söz alarak “Muğla’nın içme suyu” üzerine bir konuşma yaptı. Milletvekili Gökcan konuşmasında, genel kurul çalışmaları dışında, her hafta sonu Muğla’da sahada olduğunu belirterek, “13 Belediyenin 7’sini kazandık. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi de miladını doldurmuştur. Gidiyor gitmekte olan. Hemşerilerimizin Muğla’da en büyük sorunu içme suyudur ve köyler ve ilçelerimiz susuzluktan kırılıyor” dedi.

Turizm kenti Bodrum’un merkeze bağlı köyünde susuzluk isyanı

Turizmin gözbebeği Bodrum'da suyu olmayan köy halkı isyan etti. Afrika'daki su sıkıntısının aynısını Bodrum'da yaşayan köy halkı su sarnıçlarından su ihtiyaçlarını karşılıyor.

İNCİRKÖY’DE SUSUZLUK SONA ERDİ

Uzun yıllardır yaz aylarında susuzluk çeken Fethiye İlçesi İncirköy Mahallesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla su sıkıntısında kurtuldu. Mahallede yapılan çalışmalar nedeniyle çok memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Orhan Orhon, “vatandaşlarımızdan sürekli teşekkür telefonu alıyorum. Bu nedenle Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve emeği geçen tüm MUSKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.