Talep Etti Haberleri

Talep Etti Haberleri

Denizciler Sorunlarına Çözüm Talep Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, kordon boyunda bulunan teknecilerin sorunlarını dinledi. Başkan Adayı Kökten, körfez temizliğinin Fethiye’nin geleceği ve turizm sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.

Milletvekili Otgöz , ’Anjiyografi Cihazlarımız Fethiye Ve Bodrum’a Hayırlı Olsun’

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan talep ettiği Anjiyografi cihazları Muğla’ya geldi.

Başkan Oktay’dan kurs için destek talebi

Anadolu Medya Buluşması için Marmaris’e gelen gazetecilere birer mektup yazan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turizm ara eleman kursunun duyurulması için destek istedi.

Bakırcı, “Usulsüzlük var! Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, kendi evinde 1-0 yenildiği Kastamonuspor maçında “Sahada esame listesinde gösterdiği ancak Fethiye’ye bile getirmediği” futbolcusu Yusuf Talum ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanlığına müracaat ederek GMG Kastamaonuspor’un hükmen mağlubiyetine karar verilmesi için soruşturma açılmasını talep etti. 

Öğrenciler için Kahvaltı ve Yemek Talep Ettiler

Veli Der ve Öğrenci Veli Derneği, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak Mili Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere kahvaltı, su ve öğle yemeği verilmesini talep etti.

Başkan Ayyıldız ‘’Antalya yaptı, sıra Muğla’da, müzik yasağı kaldırılsın’

Muğla’nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 16.06.2023 tarihli müzik yayınlarının 24.00' kadar yapılması maddesinin iptal edilme kararının aynısının, tüm turizm şehirlerinde uygulanmasını talep etti.

RATEM’DEN ANKARA ÇIKARMASI

RATEM, yıllardır ısrarla talep ettiği radyo-TV yayıncılarına resmî ilan verilmesi konusu ile ilgili Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın davetiyle katılım gösterilen “Basın Kanunu Düzenlemesi” toplantısında söz alan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu, RATEM’in çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak radyo televizyonlara resmî ilan verilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Marmaris’te esnafların kazalar için güvenlik önlemi talebi

Muğla'nın gözde turizm kentlerinden Marmaris ilçesinde bulunan Yeniyol caddesinde yaşayan ve işyeri olan esnaflar haftada en az üç kez kaza olduğunu ve cadde üzerinde güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ettiler.

Fethiye açıklarında 16 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot motor arızası yapınca Sahil Güvenlikten yardım talep ettiler.

Yatağanlı köylüler, Menteşe Belediyesi’nde toplandı

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, Menteşe Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, ilçeye bağlı Deştin Mahallesi'nde kurulması planlana çimento fabrikasıyla ilgili verilen ruhsatın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Başkan Sağır, esnafın elektriğine indirim talep etti

Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Sağır, Elektrik fiyatlarına indirim talep etti.

Koyuncu’nun Yol Çilesi Başkan Otgöz’ün Talimatıyla Sona Erdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, bedensel engelli Nebi Koyuncu’nun talep ettiği yol için talimat vererek başlattığı yol çalışması tamamlandı. Yol çilesinin sona erdiğini belirten Nebi Koyuncu, Başkan Otgöz ve Seydikemer Belediyesine teşekkür etti.

Pınarın babası; “Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitti”

Katlediliş şekliyle tüyleri ürperten ve Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı'nın boşandığı eşi Eda (Karagün) Avcı, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan'ın suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti. Pınar’ın babası Sıddık Gültekin, mahkemedeki son gelişmeyi anlattı. Acılı baba, “Bu tüm ailenin içinde olduğu bir cinayet vakasıdır. Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitmiştir.” dedi.

FTSO, İngiltere Pazarı İçin Turizm Bakanlığı Nezdinde Girişimde Bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak destek istedi. Turizm sektörünün önce Thomas Cook’un batışı, daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ve orman yangınları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Her yıl 1,5-2 milyon civarında turist ağırlayan Fethiyemizde, turizm sektöründe faaliyet gösteren ve sezonluk çalışan işletmelerimizin ve bölgemizin ayakta kalabilmesi, Eylül, Ekim, Kasım aylarında canlanacak İngiliz pazarı ile mümkün olabilecek. Bu noktada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yazdığımız yazı ile ülkemizin, İngiliz hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılması hususunda desteklerini talep ettik.” dedi.

Konaklama ve yeme-içme, ulaşımda KDV indirimi 2 ay uzadı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyeleri adına ısrarla talep ettiği bir düzenleme daha gerçekleşti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Salgın nedeniyle alınan tedbirlerden ve kapanmadan olumsuz etkilenen sektörlerimizin desteklenmesi amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım başta olmak üzere hizmet sektörlerinde 1 yıldır uygulanan KDV oranı indirimlerinin uzatılmasına ilişkin talebimiz karşılık buldu. KDV indirim süresi 2 ay daha uzatıldı. Üyelerimize, bölgemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun." dedi.

Bakırcı, “Galibiyetle dönmek istiyoruz”

3. Lig 2. Grup’ta 47 puanla ikinci sırada bulunan Fethiyespor, 27. hafta maçında deplasmanda Kahta 02 Spor ile karşılaşacak. Ceyhanspor galibiyetinin ardından bu uzun deplasman yolculuğuna çıkan Fethiyespor, Pazar günü saat 14.00’te oynanması gereken karşılaşmayı, uçak saati nedeniyle 13.00’a alınmasını talep etti. Ev sahibi Kahta 02 Spor başkan ve yöneticileri de kabul edince karşılaşma saat 13.00’e alındı.

Muhtar Gizli, “Sarnıçlarımızın restore edilmesini istiyoruz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde 6 adet tarihi su sarnıcının bulunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli, yetkililerden bu sarnıçların restore edilmesini talep etti. Muhtar Gizli, “Karaçulha Mahallesi’nin çeşitli bölgelerinde bulunun bu 6 sarnıcın bir an önce restore edilmesini istiyorum. Günümüzde böyle göçük vaziyette kalmasını istemiyoruz. Tarihimiz yok olmasın” dedi. 

Eğitim Bir-Sen’den seyyanen zam talebi

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020 yılı enflasyon rakamlarına göre kamu görevlilerine yapılan artışlarda kamu grevlilerinin mağdur olduklarını ve Ocak 2021 ayından itibaren en düşük memur maaşının yüzde 10'u kadar seyyanen zam yapılmasını talep etti.

Karaca, balıkçı esnafının sorunlarını dinledi

Ekmeğini denizden kazanan balıkçı esnafı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Esnaflar sorunlarını anlatıp, çözülmesini Karaca’dan talep ettiler.

Pınar Gültekin davasında ailenin avukatı, Adalet Bakanlığı’ndan ‘Kanun yararına bozma’ talep etti

Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasında 16 Temmuz’da önce öldürülen, ardından varil içine konularak yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin Gültekin ailesinin avukatı Adalet Bakanlığı’ndan ‘Kanun yararına bozma’ talebinde bulundu.

FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ YENİ YAPILAN OKULDA EĞİTİM GÖRECEK

İzmir’de meydana gelen ve bazı binaların yıkılmasına neden olan depremin ardından, Milas’ta ilkokul olarak hizmet veren binada eğitim öğretim gören öğrencilerin velileri okul binası önünde toplanıp, geçtiğimiz yıllarda bina için verilen 'depreme dayanıklı olmadığına dair' raporu yetkililere hatırlatarak biran önce öğrencilerin başka binalara tahliye edilmesini talep etti.

Seydikemer'de Başkan Otgöz Sevgisi Dalga Dalga Yayılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Seydikemer Belediye Başkan Adayı Yakup Otgöz sevgisi Seydikemer ve mahallelerinde dalga dalga yayılıyor. Ak Parti Seydikemer Belediye meclis üyesi adaylarının açıklanmasının ardından seçim çalışması temposunu iyice yükselten Seydikemer Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Otgöz, hemen her mahallede sevgi gösterileri ile karşılanıyor. Mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Yakup Otgöz, ''Hak için ve halk için yine hizmetlere devam için yanınızdayım. 31 Mart'ta sandıkta vereceğiniz millet iradesi ile 1 Nisan'dan sonra Seydikemer'imize kentleşmenin tüm projelerini gerçekleştirmeye başlayacağız. Seçildiğimiz ilk dönemde başladığımız hizmetlerin yarım kalmaması için 31 Mart'ta hemen herkesi sandığa davet ediyorum. Alacağımız en yüksek oy ile iktidarımızdan çok daha fazla destek alacağız'' diye konuştu. Mahalle ziyaretleri sırasında Dodurga Muhtarı Rasih Mete de ''Belediye Başkanı Yakup Otgöz'e teşekkür ederek, Bugüne kadar ne talep ettiysek Belediye Başkanımız anında gerçekleştirdi. Başkanımızın yine seçilmesi için tam destek vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Saatcı; “Üst Düzey Teklifler Aldım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini geçtiğimiz günlerde açıklayan Başkan Saatcı, gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile neler konuşulacağını da basın mensuplarıyla paylaştı. Başkan Saatcı ayrıca Ak Parti’ye transferiyle ilgili soruya da, “Bulunmaz Hint kumaşı değilim. Ancak benim başlık param Fethiye’nin il olması. Fethiye’yi il yapsınlar, Ak Parti’ye geçerim” dedi.