Tarif Haberleri

Tarif Haberleri

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

‘Numara Değişikliği’nde Büyük Zam

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Şifa Kaynağı Formülü: Kış Çayları

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

Lokanta Ve Kafelerde Yeni Dönem

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak.

Fly Kıbrıs Hava Yolları’ndan Dalaman seferi

Fly Kıbrıs Havayolları, Air Anka'dan kiraladığı Airbus A330 tipi uçaklarla Ercan Havalimanı operasyonlarına başladı. Nisan 2023'te ilk uçuşunu yapan, Kuzey Kıbrıs merkezli tarifeli uçuşlar düzenleyen ve 2024 yılı içerisinde de uçuş noktalarına Dalaman’ı da ekleyeceği duyuruldu.

Dedesinin Tarifiyle Dondurma Üretiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Müslüm Koç, dedesinden öğrendiği el yapımı dondurma üretimini 3. Kuşak olarak sürdürüyor.

‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ dünyanın en iyilerinden seçildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Muğla mutfak kültürünü geleceğe taşımak ve kayıt altına almak amacıyla çalışma başlatıldı. Muğla'nın 13 ilçesinde köy köy dolaşılarak hazırlanan 'Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri' kitabı, 60 yaş üzeri vatandaşlardan alınan toplam 446 tarifi içeriyor.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

Muğla’da Toplu Taşıma Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlara göre öğrenci tarifesi 9,90 lira olurken, tam tarife 18,90 olarak belirlendi. 

Ulaşım Ücretlerine Zam Geldi

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. Zamlı tarifeler 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

Antalya'da taksimetre ücretine zam geldi! Sıra Fethiye'de mi?

Turizm kenti Antalya'da taksimetre ücretine yüzde 42 zam yapıldı. Buna göre taksi açılış 20 TL, kilometre ücreti 25 TL, indi bindi ise 60 TL oldu.

Aşure nasıl yapılır?

Bolluk ve bereketin simgesi olan aşureyi ilk defa yapacak olan kişiler, aşure tarifi ve malzemelerini merak ediyor. Aşurenin nasıl yapılacağını siz okuyucularımız için derledik.

Gastronomi Şöleni Devam Ediyor

Be Premium Bodrum, tutkuları ve özgün tarifleriyle Dünya mutfağına yön vermiş Michelin yıldızlı şefleri, değerli konuklarıyla buluşturmanın heyecanını yaşıyor. 

Elektriğe yüzde 50'ye varan zam geldi!

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Ay sonunda faturaya yansıyacak olan tutarlar paylaşıldı. 

Elektrikte Temmuz tarifesi belli oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tablolarını yayımladı.

Tarife Komisyonu’nda görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi

Fethiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Oğuz Bolelli başkanlığında yapıldı. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kararlar oybirliği ile alındı.

TRAFİK SİGORTASI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı.

MİNİKLER KANTİN FİYATLARINA İSYAN ETTİ YÜZDE 100 ZAM

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk zili bugün çaldı. Yeni okul döneminin ilk gününde katinlerde uygulanacak fiyat tarifeleri de belli oldu. Minik öğrenciler ise yeni fiyatlardan pek memnun değil.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını tekrar açıyor

Halikarnas'ta doğan ve Bodrum'u 'ebedi mavilikler ülkesi' olarak tarif eden tarihçi Herodot'un adını taşıyan Herodot Kültür Merkezi, bu sene ikincisi gerçekleşecek olan Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı 'Contemporary Art Fair' ile sanata ev sahipliği yapacak.

Yatağan’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Yatağan ilçesinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan keşkek, katılımcılara ikram edildi.

Bik Genel Müdürü Duran’dan Basın Sektörü Adına Teşekkür

Resmi İlan Fiyat Tarifesinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fethiye Ve Seydikemer Taşıma Kooperatiflerinin Sorunları Ftso’da Ele Alındı

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nın talebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Fethiye ve Seydikemer taşıma kooperatiflerinin sorunları ele alındı. Taşımacılık sektörü temsilcileri, sürekli artan akaryakıt ve bakım maliyetlerine karşın, taşıma tarifelerindeki zamların yetersiz kaldığı belirterek teker döndüremez hale geldiklerinden yakındı. Toplantıya katılan Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ise Fethiye’de devam eden altyapı ve yol yapım çalışmalarında gelinen son noktaya dair bilgileri ve bitirmeyi planladıkları tarihleri katılımcılarla paylaştı.

Elektrik Faturaları Esnafı Vurdu

1 Ocak’tan itibaren kademeli elektrik faturası tarifesine geçilerek elektriğe 7’ye varan oranlarda zam yapılması toplumda her kesimi derinden etkiledi. Ticarethane aboneleri için uygulanmayan kademeli elektrik faturası tarifesi esnafları daha derinden etkiledi.

Girgin: Doğalgaz Zammına Tarife Makyajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 7 Ocak 2022 Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanundaki doğalgazda kademeli tarifelendirme maddesi hakkında yaptığı konuşmada “elektrikteki model doğal gazda uygulanmak isteniyor. Düzenlemedeki temel amaç, önümüzdeki dönem yapılacak doğal gaz zamlarını makyajlamaktır” dedi. Girgin şunları ifade etti:

2022 vergi, harç ve ceza oranları Resmi Gazete'de yayımlandı

2022 yılında vergi, harç ve cezalarda yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlenmişti. Yeni yılda uygulanacak tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bodrum Şoförler Odası önünde taksi yoğunluğu

Ulaşıma yüzde 25 zammın yapıldığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde taksimetre tarifeleri güncelleniyor.

Fethiyespor’da tarife aynı 1-0

3. Lig 3. Grupta mücadele eden Fethiyespor, geçtiğimiz hafta evinde Ağrı 1970 Spor’u Serhan’ın golüyle 1-0 mağlup etmişti. 15. hafta mücadelesinin ilk yarısı yoğun yağış altında oynanan karşılaşmada evinde Karşıyaka’yı ağırladı. Maçı zor da olsa kazanmasını bilen Fethiyespor puanını 37’ye yükselterek liderliğini devam ettirirken konuk takım ise 19 puan ile 11. sırada kaldı.

ELEKTRİK ENERJİSİ ALINACAKTIR

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Dalaman Tarım İşletmesı Müdürlüğü’ne Ait Tarımsal Sulama, Ticarethane ve Sanayi Tarifeli 35 (Otuzbeş) Abonesine 12 Ay süre ile 2.896.024 KWh Elektrik Enerji Alımı yapılacaktır

Gıda Girişimciliği Programı devam ediyor

Bodrum Belediyesi IDEMA Gıda Girişimciliği Programı, Diyetisyen Elvan Odabaşı'nın yeni nesil gıda mutfak atölyesi ile devam ediyor. En zengin bitkisel protein kaynaklarının neler olduğunun konuşulduğu mutfak atölyesinde ülkemizin coğrafi işaretli ürünleri ile geliştirilen tarifler uygulandı.