Dedesinin Tarifiyle Dondurma Üretiyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Müslüm Koç, dedesinden öğrendiği el yapımı dondurma üretimini 3. Kuşak olarak sürdürüyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Tarihi Bafra dondurmasının lezzetini Fethiye’ye duyurmak istediklerini belirten Müslüm Koç, kendi imalatı ola dondurmalarda hiçbir şekilde gıda boyası kullanmadıklarını ifade etti. 

FRT TV muhabirinin sorularını yanıtlayan Koç, “Bizler 3. Kuşak torunları olarak Bafra dondurmasını Bafra’dan dışarıya çıkarmak, dondurmayı dışarıdaki insanlara tanıtmaya karar verdik ve başardık. Bizim sütümüz gerçek süt dür. %100 inek sütüdür hiçbir süt tozu olmayan, meyvelerimizin içinde gıda boyası, katkı maddesi olmayan dondurmalar yaparız. Birçok kişi vanilyayı beyaz diye biliyor, vanilyanın rengi bizde farklıdır. Lezzetli bir dondurmadır. Dünyanın en kaliteli saleplerini kullanırız. Dedemin tarifi ile yapılır.” Diye konuştu.

Dedesinin dondurma tarifini gelecek kuşaklara da aktarmak istediğini belirten Müslüm Koç,
“Buraya gelen müşterilerimizin de puanı çok yüksektir. Yorumlarda da çok güzel yorumlar görüyoruz. Ben 3. Kuşaktan, 4. Kuşağa geçsin diye dedemin tarifini yapıyorum. 10 Yaşında bir oğlum var ve 1 yaşında kızım var. Onlarda devam ettiririrse bu zanaatın ölmesini istemiyorum. Dondurmalarımız burada yapılıyor, önceden Bafra’da yapılıyordu orada babamın dükkânı vardı orada imalathaneyi büyütmüştüm ama bu sene itibariyle burada yapılmaya başlandı artık burada devam edeceğiz.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN