Taşkın Haberleri

Taşkın Haberleri

Muğla’da Bazı Cadde Ve Sokaklar Yağmur Sonrası Sular Altında Kaldı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ve AFAD tarafından Muğla’ya yapılan şiddetli yağış sonrasında bazı cadde ve sokaklar göle döndü.

Gelişigüzel atılan çöpler taşkına sebep oluyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dere yataklarına ve sokaklara atılan çöpler, yağış anında mazgalları tıkıyor.

Fethiye’de Erdoğan Taşkın’ın cenaze namazı kılındı

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdi Filiz’in dedesi Erdoğan Taşkın, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Taşkın, bugün öğle namazına müteakip Fethiye Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı ile beraber son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı.

DSİ taşkın riskini önlüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2021 ve 2022 yıllarında yaşanan orman yangınları sonrası kış aylarındaki yoğun yağışlarda yaşanan taşkın riskin karşı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 9 adet tersip bendi inşaatının 8'i tamamlandığı açıklandı.

Berkin Taşkın, Adana 1954 FK’ya transfer oldu

Yeni sezona iddialı bir şekilde, transfer çalışmalarını sürdüren Adana 1954 FK son olarak TFF 2.Lig ekiplerinden Fethiyespor forması giyen 22 yaşındaki Marmaris doğumlu orta saha oyuncusu Berkin Taşkın ile 2 yıllığına anlaşmaya vardı.

DOÇ. DR. ÖZÇELİK: "AFET YÖNETİMİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ŞART"

MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, deprem, sel, taşkın ve orman yangını gibi afetlerde AFAD veya kurulması düşünülen Afet Bakanlığında dijital dönüşüm ile kamu-özel sektör ve STK'ların tüm verilerini tek noktada toplanması ile hem dezenformasyonun önüne geçileceğini hem de etkin mücadele yapılacağını açıkladı. 

YAĞMUR SONRASI SAHİL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Muğla'da iki gündür etkili olan sağanak yağış, birçok bölgede taşkınlara neden oluyor.

MARMARİS’TE DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

Muğla'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış Marmaris, Datça, Seydikemer, Milas, Köyceğiz ilçelerinde yer yer taşkına neden oldu. Yağmur sonrası dağlardan akan sular nedeniyle denizin turkuaz rengi kahverengiye dönüştü.

FETHİYE'DE SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı tarla ve bahçelerde su taşkınları oluştu.

Bodrum Belediyesi’nden Bayburt açıklaması

Bodrum Belediye Başkanlığı'ndan geçen cuma günü Bodrumspor ile Bayburt Özel İdarespor arasında oynanan maçla ilgili yazılı bir açıklama yapılarak, 'Maç esnasında ve sonrasında Bayburt Özel İdare Spor taraftarına yönelik herhangi bir taşkınlık ya da olumsuz tezahürat yapılmamıştır. Maçın heyecanıyla sporcular arasında yaşananlar, bazı kişilerce farklı yansıtılarak adeta siyasete alet edilmek istenmiştir' denildi.

Çayhisar Deresi’nde taşkın riski azalacak

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Çayhisar Deresi üzerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Namnam Çayı’nda taşkın riski azaldı

Muğla'nın Ula ve Köyceğiz ilçeleri arasında bulunan Namnam Çayı üzerinde tersip bendi ve taş tahkimat çalışmaları tamamlanırken, Namnam Çayı'nda taşkın riski azaltıldı.

Muğla’nın afet risk azaltma planı hazırlandı

Yaz aylarında orman yangınları, kış aylarında sel ve taşkınlar nedeniyle bir yıldır afetlerle boğuşan Muğla'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2022 yılı eylem planı hazırlandı.

Cumhuriyet Mahallesi Terfi Merkezi Yenilendi

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 1 Nolu Terfi Merkezi’nde MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yağışlar ve yoğunlukla oluşabilecek taşkınları önlemek için yenileme çalışması yapıldı.

Marmaris’te Sele Karşı Savaş Devam Ediyor

Yaz mevsiminde tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Marmaris; bu kez de aşırı yağışlar sonucu oluşan su taşkınlarıyla mücadele ediyor!..

Öztürk; “MUSKİ ve Büyükşehir sınıfta kaldı”

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk aşırı yağışlar nedeni ile su taşkınlarının yaşanması ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Öztürk Vatandaşların yaşanan su baskınlarından sonra MUSKİ’yi ve belediyeyi aradıklarında cevap alamadıklarını söyledi.

Temizlenmeyen logarlar taşkınlara neden oldu

Fethiye’yi 2 günden bu yana etkisi altına alan sağanak yağışlar bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.İşyerlerini su basan esnaflar kendi imkanları ile işyerlerine giren suyu tahliye etmek için büyük çaba harcadılar.Esnaflar logarların zamanında yeterince temizlenmediği için bu su taşkınlarının meydana geldiğini ifade ettiler.

Bodrum Belediyesi su taşkınlarına karşı önlemlerini alıyor

Bodrum Belediyesi aşırı yağışlarda yaşanacak olası su taşkınları için önlemlerini alıyor. Geçtiğimiz yıl riskli bölgelerde başlatılan ve su taşkınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalar kapsamında yaklaşık 10 bin metre yağmur suyu hattı döşedi.

Etüd proje hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla-Akköprü Barajı Yıkılma Analizi, Taşkın Koruma Haritaları ve Acil Eylem Planı Yapımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır:

Bodrum Kaymakamı sel ve su taşkını olan bölgeleri teker teker inceledi

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, taşkın ve sel riski olan bölgelerde incelemelerde bulundu, alınacak önlem ve yapılacak düzenlemeleri yetkili birimlere iletti.

Belediye ekiplerinden su taşkını ve sel riskine karşı önlem

Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde tüm menfez, mazgal ve yağmur suyu hatlarında temizlik çalışmalarına başladı.

Bakan Pakdemirli ve Dönmez’den sel ve yangın felaketleriyle ilgili önemli açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 50 yılda meteorolojik olarak yaşanmamış bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu belirterek, HES barajları sele sebebiyet vermedi, mevcut taşkında tesislerin üstüne çıkan doğalın dışında su akışı oldu dedi.

Berkin Taşkın Fethiyespor'da

Yeni sezona iddialı bir şekilde, transfer çalışmalarını sürdüren Fethiyespor son olarak TFF 1.Lig ekiplerinden Altınordu forması giyen 20 yaşındaki Marmaris doğumlu orta saha oyuncusu Berkin Taşkın ile 2+1 yıllığına anlaştı.

Eşen Çayı Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Seydikemer ilçesindeki Eşen Çayı Islah Projesi çalışmaları hızla sürüyor. Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Muğla 213. Şube Müdürlüğü ve Fethiye İşletme Bakım Başmühendisliği kontrolünde Eşen Çayı ikinci kısım taşkın koruma imalatında sağ sahil ve sol sahil olmak üzere ıslah çalışmaları yapılıyor. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Seydikemer'e, Devletimizin tüm kurumlarıyla yatırımlar devam ediyor. İnşallah bu çalışmayla taşkın riski en aza indirilecek ve vatandaşlarımız mağdur olmayacak" dedi.

Karayiğit koltuğunu Alya’ya bıraktı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu bir günlüğüne; 5 yaşındaki Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Alya Taşkın’a bıraktı. 

Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,  Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen 2021 yılı 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Muğla’nın ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden kamu ve özel sektör yatırımları, üretim ve istihdam konuları değerlendirildi.

Doğal afet ve taşkın hasarları onarımı yapılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Bölge Müdürlüğü-7.Bölge Samsun Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 07 Bölge(72 ŞUBE) Doğal Afet Ve Taşkın Hasarları Onarımı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Rakip takım deplasmana gelmeme hakkını kullandı 

Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü, 18. haftada kendi sahasında oynaması gereken Dostspor maçını; konuk takımın deplasmana gelmeme hakkını kullanması dolayısıyla hükmen 3-0 kazandı. 

Hortum İnlice’de zarara yol açtı 

Fethiye’nin İnlice Mahallesi’nde sabah saatlerinde etkili olan hortum, asırlık ağaçları ve beton direkleri yıkarken; prefabrik evi devirdi. Çelik konstrüksiyondan yapılmakta olan inşaatı da yıkıp geçti. 2 kişinin hafif yaralandığı hortumda zararın büyük olduğunu söyleyen İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Yaklaşık 30 yıl önce benzer hortum olmuştu. Ancak bu kez daha büyük zararla karşılaştık. Asırlık ağaçlar bile yerle bir oldu” dedi. 

Namnam çayında ıslah çalışmaları sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Muğla'ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.