Telaş Haberleri

Telaş Haberleri

Daldan sofraya ekşi yolculuk

Muğla'nın Ortaca ilçesinde havaların soğuması ile birlikte kırsal kesimlerde nar ekşisi telaşı başladı.

CHP Muğla’dan ‘Yabancı Askerlerin Türkiye’de Bulunması’ Açıklaması

“Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” tezkeresi 164 ret oyuna karşılık 357 kabul oyuyla TBMM’den geçti. 9’uncu kez kabul edilen tezkereye CHP, Yeşil Sol Parti ve TİP itiraz etti. CHP Muğla İl Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

BODRUM’DA BAŞIBOŞ EŞEKLERİN ÇİMEN KEYFİ

Dünyanın en gözde turizm beldeleri arasında yer alan Muğla'nın Bodrum ilçesinde başıboş bırakılan eşekler orta refüjlerdeki çimenlerde otlamanın keyfini çıkarıyor. Akan trafiğe aldırış etmeden karınlarını doyurmanın telaşına düşen eşekler ilginç görüntüler oluşturuyor.

İbrahim Tatlıses’in yardımına dargın olduğu oğlu koştu

Muğla Bodrum'da sabah saatlerinde kaza geçiren İbrahim Tatlıses'in yanına ilk gelen, araları açık olan oğlu Ahmet Tatlıses oldu. Oldukça telaşlı görünen Ahmet Tatlıses, kurtarma çalışmalarını yakından takip edip mahkemelik olduğu babasına yardımcı olmak için koşturdu. Kazadan sonra hastaneye babasının yanına giden Ahmet Tatlıses'in babasının başından ayrılmadığı belirtildi.

Marmaris’te hayvanlarını canları pahasına korudular

MUĞLA (İHA) – Marmaris'in Hisarönü Mahallesi'nde alevlerin yerleşim yerlerine inmesiyle canını zor kurtaran vatandaşlar, hayvanlarını kaçırma telaşına düştü. Sahildeki tahliye botlarına binmeyip üç ineğiyle beraber kumsalda bekleyen Aysun Çelikalp, 'Hayvanları bırakamayız, en sonuna kadar savunacağız' dedi.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi tahin 22 TL

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaşırken, alışveriş telaşı da başladı. Vatandaşlar marketlerden Ramazan ayı alışverişini gerçekleştirirken; fiyatların geçen yıla 2-3 kat arttığını dile getirdiler. Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan tahinin kilosu 22 TL olduğu ifade edildi. Mendoz Market Sorumlu Müdürü Enes Tuna, “Ramazan ayı öncesinde pandemi nedeniyle satışlarımız biraz düşük. İlerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kendi imalatımız olan tahinin kilosunu 22 TL’den satışa sunuyoruz” dedi. 

Fethiye’de yılbaşı alışveriş telaşı yaşandı

Fethiye’de çarşı ve pazarda yılbaşı alışveriş yoğunluğu yaşandı

Mesafeye Uymayan Çok

Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarına hafta sonu yasağı öncesi vatandaşlar akın edince sosyal mesafe unutuldu. Pazarda zabıta görevlilerinin sık sık yaptığı maske ve sosyal mesafe uyarıları pek dinlenmezken, vatandaşlar saatlerce kaldıkları pazarlarda alışveriş telaşına düştü.

Fethiye’de Anneler Günü alışverişi telaşı

Yaklaşan Anneler Günü öncesi Fethiye’deki firmalarda hazırlıklar yoğunlaştı. Bu kapsamda önemli markalar indirimler ve birbirinden ilginç kampanyalar düzenliyor.