Tohum Haberleri

Tohum Haberleri

Köyceğiz’de minikler çilek fidelerini toprakla buluşturdu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencileri 'Ata Tohumu' çilek fidelerini toprakla buluşturdu.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Trafik Polislerinden Minik Çiftçilere Şefkat Eli

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi ekipleri, geleceğin çiftleriyle yan yana gelerek eğlenceli anlar yaşanmasına neden oldu.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

1 Milyon Yerli Tohum Dağıtımı Başladı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlandı.

1 Milyon Yerel Tohumun Dağıtımına Başlıyor

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlanıyor.

Özgür Yerel Tohum kitabının imza günü

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, Dr. Nalan Ünal ve Mustafa Demir’in yazmış olduğu ‘Özgür Yerel Tohum’ kitabının imza gününü, Fethiye Bahriye Üçok Parkı’nda düzenledi.

Milas Belediyesi'nden 473 Çuval Tohum Desteği

Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla tarımsal faaliyetler ve üreten çiftçilerimiz için projeler üretiyor.

Buğday ve tritikale tohumu için P hibeli destekleme

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

Hibeli Buğday ve Tritikale Tohumu Desteği Başlıyor

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, önemli tahıl türleri arasında yer alan buğday ve tritikale tohumu için yüzde 50 hibeli desteklemede bulunacak.

Muğla'da 2. Düğün Yemekleri Festivali

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı

32 tür tıbbi-aromatik bitkinin distilasyonu yapıldı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında hizmete açtığı Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’ndeki distilasyon tesisi ile 184 vatandaşın hem ürettiği hem de doğadan topladığı lavanta, kekik, okaliptüs, nane, adaçayı başta olmak üzere 10 çeşit tıbbi aromatik bitkiden toplam 468 litre uçucu yağ elde etti. Elde edilen uçucu yağın yanında kekik suyu, lavanta suyu gibi 25.8 ton bitki hidrosolü de üretildi.

10 bin sebze fidesi dağıtıldı

Menteşe Belediyesi, Ortaköy Mahallesindeki yerel üretim tesislerinde kendi yetiştirdiği ata tohumu 10 bin sebze fidesini Perşembe pazarında vatandaşlara dağıttı.

"Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor"

Muğla’da ata tohumlarının üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılarak gelecek nesillere aktarılması için "Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor" Projesi kapsamında dağıtımı yapılan fidelerin kontrolleri yapılmaya başlandı.

Tohum bombası etkinliği gerçekleştirdi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler tohum bombalarını toprakla buluşturdu.

Belediye, hibeli mısır tohumu desteği verecek

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR...  

Milas Belediyesi, 14. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesinde vatandaşlara “Yerel tohum geleceğimizdir, ata tohumlarınızı bekliyoruz.” çağrısında bulundu. 

MARMARİS'TE 'DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ' ETKİNLİĞİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri dahilinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde fidan ve çocuklar için hazırlanan; tohumlu kalem, rüzgargülü, balon, puzzle, satranç ve kitaplar hediye edildi.

YANAN ALANLARA MOTORLARI İLE ÇIKIP TOHUM TOPLARI ATIYORLAR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde büyük orman yangınlarının ardından fidan dikim seferberliği devam ediyor. Orman İşletme Müdürlüğü bilgileri dahilinde ilçede faaliyet gösteren Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyeleri akşamları işyerlerinde oturup kil ve solucan gübresinden oluşan çamura ağaç tohumlarını katıp tohum topları yapıyorlar. Tohum toplarını hem trekking (yürüyüş) yapanlara hem de arabaların gidemediği yerlere giden Cross motosikletleri olan gönüllülere verip zirvelerin yeşillenmesi için çalışıyorlar.

BEŞKAZA MEYDAN’INDA ÇELENK KOYMA TÖRENİ

Fethiye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması dolayısıyla, aralarında CHP Kadın Kolları, Türk Kadınlar Birliği, Yerel Tohumlar Derneği, Yörük Türkmenler Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile Beşkaza Meydanı’nda bir araya geldi

EBRU OĞUZHAN YETER GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneğinin 2’inci olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Çalış Yörük Çadırı tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurulun divan başkanlığını ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve bölge başkanı Haydar Murat Topçu, yardımcılıklarını da Elmas Narin ve Leyla İlden yaptı.

TECAVÜZE UĞRAYAN KIZ ÇOCUĞU İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter tarafından babası tarafından kendisinden yaşça büyük olan evlilik adı altında tecavüz etmesine göz yumulan 6 yaşında küçük bir kız çocuğu için basın açıklaması yapıldı.

ÖĞRENCİLER TOHUMLARI ORMANLA BULUŞTURDU

Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında öğrenciler, mavi ve yeşil renkli kurdeleleri takarak ellerindeki tohumları ormanla buluşturdu.

MENTEŞE’DE KARAKILÇIK ATA TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Kafaca ve Yeşilyurt Mahallelerinde kendisine ait 31 dönüm araziye 1 ton karakılçık buğday tohumu ekti. Karakılçık buğday tohumunu toprakla buluşturan Menteşe Belediyesi elde edeceği mahsulü ekmek yapımında kullanacak, ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

‘YEREL TOHUM SOKAĞI' FİLİZ VERMEYE BAŞLADI

Fethiye İncirköy'de 2019 yılında kurulan Yerel Tohum Derneği'nin çalışmaları, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın da desteği ile Yerel Tohum Sokağı olma yolunda ilerliyor. İki adet depo binasında korunmaya çalışılan yerel tohumlar, üreticinin umudu olacak.

93 TON HUBUBAT TOHUMU TEMİN EDİLDİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Muğla'lı üreticilere 93 ton hububat tohum temini sağladı.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.