'Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor'

Muğla'da ata tohumlarının üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılarak gelecek nesillere aktarılması için 'Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor' Projesi kapsamında dağıtımı yapılan fidelerin kontrolleri yapılmaya başlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

2021 yılında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Ata tohumlarından elde edilen toplam 2.5 milyon fide, üreticilere ulaştırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” hedefi doğrultusunda başlatılan proje ile sadece bu yıl il genelinde 450 üreticiye 600 dekarda ata tohumundan üretilen fide desteği verilecek. Üreticiler için yüzde 75 hibeli olmak üzere toplam; 300.000 adet domates, 250.000 adet biber, 225.000 patlıcan olmak üzere toplam 775.000 adet fide ve 20kg Bornova kınalı bamyası, 20 kg Kırkağaç kavunu ve 2 kg zümrüt marul temin edildi. Bu kapsamda Fethiye’de dağıtılan ata tohumlarının Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kontrolleri sürüyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN