Toplu Taşıma Haberleri

Toplu Taşıma Haberleri

Otobüste Rahatsızlanan Yolcuyu Şoför Hastaneye Yetiştirdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan vatandaş, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirildi.

Başkan Adayı Behçet Saatcı Taşıma Kooperatiflerini Ziyaret Etti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, ilçede taşımacılık sektörünün bitme noktasına geldiğini belirtirken, şoför esnafların en fazla şikayetinin trafik ve kendilerine muhatap bulamamak olduğunu açıkladı.

Hamile Kadını Acile Yetiştiren Şoför Konuştu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan hamile kadın, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirilmişti. Hamile kadını hastane aciline yetiştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu taşıma otobüsünün şoförü, o anları anlattı.

Otobüste Rahatsızlanan Hamile Kadını Şoför Hastaneye Yetiştirdi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan hamile kadın, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirildi.

Muğla’da ücretsiz taşıma sorunu çözüldü

Muğla’da 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi taşıma sorunu Başkan Gürün’ün aldığı karar ile çözüldü.

Fethiye'de Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Toplu taşıma aracına arkadan çarpan motosiklet sürücüsü H.Ö.(25), olay yerinde hayatını kaybetti.

Emekli Öğretmen Ücretsiz Ulaşımın Kalkmasını Savundu

Fethiye’de yaşayan Emekli Öğretmen İmadettin Yıldız, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin açıkladığı, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını kararını olumlu karşıladı.

“Ben ücretsiz binişin kalkmasından yanayım"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

“65 Yaş Üzeri 4 Gün Toplu Taşıma Durumu Şuan Geçerli Değil”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların ayın sadece ilk 4 gününde ücretsiz yolcu taşınacağı belirtildi.

Muğla’da Toplu Taşıma Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlara göre öğrenci tarifesi 9,90 lira olurken, tam tarife 18,90 olarak belirlendi. 

Fethiye Emniyeti toplu taşıma araçları kooperatif temsilcileri ile toplantı düzenledi

Fethiye’de bulunan şehir içi hat toplu taşıma araçları kooperatif temsilcileri ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda vatandaşların dolmuş esnafı ile ilgili oluşan talep ve şikâyetleri üzerine ağırlıklı toplantı icra edilerek dolmuş esnafının talep ve görüşleri alındı.

Ulaşım Ücretlerine Zam Geldi

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. Zamlı tarifeler 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

Toplu Taşımaya Yüzde 51 Zam!

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı.

Ulaşıma fahiş zamma tepkiler büyüyor

Muğla’da Büyükşehir Belediyesi denetimindeki taksi, servis ve toplu taşıma hizmetlerine yüzde 41 zam yapılmasının ardından tepkiler sürüyor.

OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KADIN ŞOFÖR TUTUKLANDI

Muğla'nın Ula içesinde Şehit Öğretmen Sezgin Keçeci Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sema Güler'in ölümüne neden olan 48 EB 010 plakalı toplu taşıma aracının kadın şoförü Nurcan Ballı tutuklandı.

KAMYONET YARIŞ MOTORUNUN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Toplu taşıma aracı, İnönü Bulvarı’nı Atatürk Caddesi’ne bağlayan kavşakta kamyonete çarptı. Çarpma sonucu devrilen kamyonet yarış motorunun üzerine düştü. Meydana gelen kazada can kaydı olmazken maddi kasar meydana geldi.

Muğla’da toplu taşıma araçları denetlendi

Muğla'da toplu taşıma araçların da meydana gelen trafik kazalarını önlemek amacıyla uygulama gerçekleştirildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI! KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Karayolları Trafik Yönetmeliği üzerinde yapılan değişiklikler neticesinde hem sürücüleri hem de toplu taşımada yolculuk eden vatandaşları ilgilendiren bazı kurallar hayatımıza girdi. Örneğin, artık minübüs, otobüs ve taksilerde tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorunda olacak.

ŞEHİR İÇİ DOLMUŞLARI İÇİN ŞİKAYET ÜZERİNE ŞİKAYET

Fethiye’de yaz ayı devam ederken termometreler ise 40 derecelere dayandı. Bu koşullar altında bir vatandaştan, toplu taşıma araçlarında klima açılmaması ve dolmuşa çok sayıda vatandaş alınması konusunda şikâyetler geliyor.

BAŞKAN TAŞAR, "AKARYAKIT DÜŞERSE, TOPLU TAŞIMA FİYATLARIDA DÜŞER"

Sürekli dalgalanma halinde olan akaryakıt fiyatları toplu taşıma fiyatlarını etkilemişti. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşme nedeni ile toplu taşımada her hangi bir indirim yaşanacakmı sorusu gündeme geldi.

Toplu taşımada maske kuralı yakında kalkıyor

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

MASKE KURALI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek" açıklamasını yapmıştı.

Güncel Dolmuş Fiyatları

Akaryakıta yapılan zamlardan sonra güncel toplu taşıma ücretleri tam bilet 6 lira 65 kuruş, öğrenci biletleri 4 lira 15 kuruş, nakit biniş ise 10 lira olarak devam etmekte.

Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıt yakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı dolmuş ücretlerinde de zam yapıldı. Yapılan zamların ardından on olarak UKOME kurulunda alınan karara göre toplu taşıma ücreti 6 lira 65 kuruş öğrenci taşıma ücreti ise 4 lira 15 kuruş olarak belirlendi. Dolmuş ücretlerine yapılan zammın ardından Toplu taşıma ücretlerine yapılan zamdan dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade eden Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı açıklamada “Bu zamları daha fazla para kazanalım diye değil mecburiyetten yapıldı” dedi.

Toplu taşıma araçlarında denetimler devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde toplu taşıma araçlarına, okul servislerine yapılan trafik denetimleri devam ediyor. Sürücülerin hız, trafik kurallarına uyup uymadığı, yolcuların maske takıp takmadığı ve HES kodları kontrol ediliyor.

Başkan Taşar, “Tek kullanımlık kart sisteminin kaldırılmasını istiyoruz”

Fethiye’de dolmuş şoförleri, toplu taşıma araçlarındaki tek kullanımlık kart uygulamasının kaldırılması ve yerine şoför kart uygulamasının getirilmesi talebiyle AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e ziyarette bulundular.

Başkan Taşar, Normal sefer dönemine geri döndük

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, pandemi sürecinde toplu taşıma sektörü olarak olumsuz etkilendiklerini belirtti. Oda Başkanı Taşar, normalleşme süreci ile birlikte sektöre yansımaların olumlu olacağını söyledi.

Şehiriçi Özel Toplu Taşıma Kooperatifinin Yönetim Kurulu Belirlendi

Fethiye 18 Nolu Şehiriçi Özel Toplu Taşıma Kooperatifi genel kurulu gerçekleştirildi. 113 üyesi bulunan kooperatifin kongresi, Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Fethiye’de araç kiralamada hareketlik başladı

Fethiye’de yaz sezonun açılmasıyla birlikte araç kiralamalarında hareketlilik başladı. Korona virüsten dolayı toplu taşımayı tercih etmeyenler soluğu araç kiralama firmalarında alıyor. Yazın gelmesiyle birlikte hareketliliğin başladığını belirten Rent A Car İşletmecisi Ali Postlu, araç kiralarken dolandırılmamak için çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.