Tünel Haberleri

Tünel Haberleri

Milletvekili Otgöz, Muhtarlar ve mahalle başkanları ile toplantı yaptı

Ayaydın Başkanımızla, 13 ilçe belediye başkan adayımızla ve devasa projelerimizle gümbür gümbür geliyoruz.

Aday Ayaydın, “Fiyatı Düşüreceksin Deme Hakkına Sahip Değiliz”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göcek Tüneli’nin 2027 yılından önce ücretsiz olma ihtimali var mı?” sorusunu cevaplandıran Ayaydın, “Tünel özel bir şirkete ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış. Dolayısıyla “Bu fiyatı düşüreceksin’’ deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz” dedi.

Göcek Tüneli’ne beklenmedik zam

Göcek'te 16 yıldır hizmette olan Fethiye ve Dalaman ilçeleri arasındaki mesafeyi kısaltan Göcek Tüneli geçiş ücretine zam yapıldı.

Göcek’te Trafik Yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçirmek isteyen vatandaşlar, Göcek Tüneli’nde araç kuyruğu oluşturdu.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığından Suya Sabuna Dokunmayan Cevaplar

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in, TBMM Genel Kurulunda Bakan Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği, belediyelerin hizmetlerini engelleme, Göcek tünelinin ücretli olması, Yatağan Geçiş Yolu, Muğla-Kale yolu gibi konularda sorduğu sorulara açıklayıcı cevaplar gelmedi.

Göcek Tüneli’nde trafik akışı durdu

Fethiye-Muğla karayolu Göcek Tüneli mevkiinde yolda oluşan buzlanma nedeniyle trafik akışı durdu.

Tezcan, “Hani ücretsiz olacaktı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan halk arasında Deli Dumrul Tüneli olarakta adlandırılan Göcek Tüneli’nin otomobil için 11TL’den 15TL’ye çıkarılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Göcek tüneline zam

Göcek'te16 yıldır hizmette olan Fethiye ve Dalaman ilçeleri arasındaki mesafeyi kısaltan Göcek Tüneli geçiş ücretine zam yapıldı. 

Girgin “Fethiye-Söğüt Yolu Ne Zaman Tek Şeritten Kurtulacak?”

TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşmeler sonunda soru cevap kısmında Bakan Adil Karaismailoğlu’na Muğla hakkında sorular soran CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, dile getirdiği soruların takipçisi olacaklarını ve peşini bırakmayacaklarını söyledi. Göcek Tüneli’nin ücretsiz olacağı yönünde verilen söz tutulacak mı? diyen Süleyman Girgin, Fethiye-Söğüt yolu ne zaman tek şeritten kurtulacak sorusunu yöneltti.

Kökten’in Ölüdeniz’e Tünel Hayali

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten yazın Ölüdeniz’de yaşanan trafik sorunun ve eğlence sektöründe yaşanan gürültü sorununun çözümü için Ölüdeniz Kıdrak Plajının dönüş yolunun karşısından Kumburnu gişelerine kadar bir tünel yapılması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Muğla’da 60 metre uzunluğunda tonozlu tünel bulundu

Kazı çalışmaları bir yıl önce başlayan Ula'nın Akyaka Mahallesindeki Ortaçağ kalesinde kale ve sur duvarlarının konservasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Kazı ve konservasyon çalışmaları esnasında kalenin kuşatma esnasında askerlerin temiz su ihtiyacını karşımaları için Kadın Azmak deresine bakan bölümde 60 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde merdivenli tonoz tünel bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: 'İktidara Geldiğimizde Muğla'yı Mafyadan Kurtaracağız'

Partisinin il binası açılışı için Muğla'nın merkez ilçesi olan Menteşe’ye gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce esnaf ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, "İktidara geldiğimizde Muğla'yı mafyadan kurtaracağız" dedi. İnce, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Göcek Tüneli'nin paralı olmasını ve Marmaris yangınında uçak kullanılmamasını ile Okluk Koyu'ndaki sarayı eleştirdi.

Maden Ocağında 40 metrelik Tünele Düşen Genç Filmleri Aratmayan Bir Operasyonla Kurtarıldı

Fethiye’nin Karagedik Mahallesi’nde merak ettikleri maden ocağına giren 5 arkadaştan biri dikkatsizlik sonucu 40 metrelik tünele düştü. Arkadaşlarının 112 çağrı merkezinden yardım istediği genç jandarma arama kurtarma(jak),itfaiye ,AFAD, AKUT ve 112 Acil Sağlık ekibinin yaklaşık iki saat süren filmleri aratmayan operasyonuyla kurtarıldı.

Tünel yapımı neden durdu?

Daha önce TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Tek şerit olması sebebiyle mal ve can kayıpları yaşandığını belirten CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Fethiye-Söğüt yolu ne zaman tek şeritten kurtulacak?” diye sormuştu. Girgin, dün de TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Karabel Tüneli’nin akıbetini sorarak, Karabel Tüneli meselesini, kamu kaynaklarının doğru harcanması gerekliliği adına takip ettiğini vurguladı. 

CHP'li Ali Öztunç, soygun düzenine hayır

Göcek Tüneli’nin geçiş ücretinin fahiş fiyatlarda olmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindekiler Göcek tüneli önünde “Göcek tüneli soygununa dur denmelidir” diyerek, protesto ettiler. 

CHP'lİ Öztunç, Göcek Tüneli soygununa dur denmelidir

Göcek Tüneli’nin  geçiş ücretinin fahiş fiyatlarda olmasını CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP'li milletvekilleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe  Başkanı Mehmet Demir, ilçe örgütleri temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla protesto edildi.

Girgin, 2025’E kadar Göcek Tüneli soygunu devam edecek 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Deli Dumrul Tüneli” olarak adlandırdığı Göcek Tüneli’ni 3 kere soru önergesi vererek ve üyesi olduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dile getirerek TBMM gündemine taşımıştı. 

Davutoğlu Başkan Karaca’yı ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi için Fethiye’ye geldi. Çiftlik Mahallesi’nde davul zurna ile karşılanan Davutoğlu’na Yörük yağlığı takılıp; Beşkaza kasketi hediye edildi. 

Girgin, Göcek Tüneli’ni meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye’nin tek ücretli tüneli Göcek Tüneli’nin vatandaşı canından bezdiren pahalılığını ve yeni zamları sordu.

Sürücülerin tercihi: Tünel yerine eski yol

Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin tek paralı tüneli olan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da zam gelince tepkiler yağdı. Tünel geçiş ücretine yapılan yaklaşık yüzde 25'lik zamma eski yoldan geçerek tepki gösteren araç sürücüleri yetkililerin bu duruma bir an evvel çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.

Göcek Tüneli'ne yüzde 25 zam

Muğla’nın Fethiye ile Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin tek paralı tüneli olan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 25 zam geldi.

Fethiye’nin raylı sistem projesi masaya yatırıldı

China Road and Bridge Corporation (Çin Yol ve Köprü Şirketi-CRBC) otoyollar, demiryolları, köprüler, limanlar ve tüneller gibi küresel inşaat mühendisliği ve inşaat projelerine odaklanıyor. 1979 yılında Pekin’de kurulan şirket, dünyanın her yerinde ulaşım hizmeti çalışmalarını gerçekleştirdi.

Milletvekili Alban, “Göcek Tüneline yine zam geliyor”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Göcek Tüneli’ne yeni yıldan itibaren zam geleceğini söyledi. Milletvekili Alban, tünelin 'ücretsiz' sözünü hatırlatarak tepki gösterdi.

Göcek Tüneline Alternatif Yol Genişletilmesine İzin Yok

Göcek tüneli geçiş ücretinin her yıl arttırılması bu yılda fahiş fiyata çıkarılması üzerine Fethiye’deki turizmciler tepkilerini geçtiğimiz günlerde düzenledikleri bir basın toplantısı ile göstermişlerdi.

Turhan Doğu, Cevap Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üyesi Turhan Doğu, Gerçek Gündem’de Hülya Kulalı ve Emrullah Gök’ün sorularını cevapladı. Geçtiğimiz aylarda Seydikemer’de imam olarak görev yapan H. Öztürk’ün CHP’yi şeytana benzettiği paylaşım nedeniyle dava açan Turhan Doğu, “Ben buradan bilişim suçlarıyla ilgilenen Sayın Cumhuriyet savcısına sesleniyorum. Değil Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimse toplumu oy verdiği hiçbir siyasi partiye ve onun liderine şeytan ve başka türevlerde benzetme yapamaz. Lütfen görevinizi bir an önce yapın. Diyanet İşlerinin açığa aldığı bu imamı lütfen ifadeye çağırın!” diye konuştu. Doğu, Göcek Tüneli ile ilgili soruya verdiği cevapta; “İşçiye yüzde 6, Avrasya Tüneline 56, Göcek tüneline yüzde 26. Bu kabul edilemez!” ifadelerini kullandı.

Tedbir Amaçlı Tırmanma Şeridi İstiyorlar

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göztepe, Göcek Tüneli üst kısmında bulunan ücretsiz yolda trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Göztepe, “Son fiyat artışlarının ardından ücretsiz yola yoğun bir talep var. Burada artan yoğun trafiğin kazaya neden olabileceğini göz önüne alarak, burada şimdilik sadece bir geliş bir de gidiş var. Buraya 3. olarak bir tırmanma şeridi yapıldığı takdirde burada trafik rahatlayacaktır. Tek isteğimiz yukarıdaki yolu kullananlar için bir tedbir amaçlı bir tırmanma şeridinin açılmasıdır. Tünel geçiş ücretlerinin yaptığımız bu çalışma ile hiçbir ilgisi yoktur” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ İSYANDA!

Muğla’nın Dalaman ile Ortaca ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi.

Karaca “Göcek Tüneli Ücretsiz Olmalıdır”

Göcek tünelinin ücretsiz olması amacıyla düzenlenen protestoya destek veren CHP Fethiye Belediye Başkan Alim Karaca, protestonun yapıldığı Göcek’te vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Karaca değerlendirmesinde “İnsanlarımız Göcek Tünelinden ücretsiz geçebilmelidir. Göcek Tüneli mutlaka kamulaştırılmalıdır” diye konuştu.

GÖCEK TÜNELİNE 50 KURUŞ İLA 2 LİRA ARASINDA ZAM YAPILDI

Fethiye ile Dalaman'ı birbirine bağlayan 960 metrelik Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere 50 kuruş ila 2 lira arasında zam yapıldı. 2018 yılının girmesi ile birlikte Göcek Tüneli geçiş ücretlerinde de zamlı tarife kullanılmaya başlanıldı. 50 kuruş ila 2 TL arasında değişen zamlı tarifeye vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepkilerini göstererek zammı kınadılar.

Karabel Tüneli, vatandaşın yüzünü güldürecek

Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer karayolunda yapımı devam eden Karabel Tüneli’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. İncelemede Vali Çiçek’e Seydikemer Kaymakam Vekili Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık eşlik etti.