Tüp Haberleri

Tüp Haberleri

Büyükşehir Türkiye’ye Değer Katan İsimleri Tesislerinde Yaşatıyor

Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Şadan Gökovalı, Oktay Akbal, Ünal Türkeş, Hasan Haşmet Işık isimleri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı tesis ve kütüphanelerde yaşamaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Öğrencilerden Askerlere Ve Şehit Ailelerine Mektup

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler anlamlı bir etkinlik düzenleyerek, asker ve şehit ailelerine mektup yazdı.

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Tüp Fiyatına Zam Geldi

Doğal gaz alt yapısı bulunmayan alanların demirbaşlarından olan tüpler, 2024 yılı zamları ile gündeme geldi. Yetkili isim, yeni dönem itibari ile tüp fiyatlarına zam yapıldığını bildirdi. Peki, ev tüpü kaç TL oldu?

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

Oyuncak kütüphanesi yerel yönetimlerde ilk

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Muğla BİLSEM Projesi, 3. Kutup Şenliğinde Sunum Yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Muğla’da yanan araca jandarma müdahalesi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir otomobilde çıkan yangına jandarma ekipleri müdahale etti.

Oyuncak Kütüphanesinde Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yatağan Zeytinköy, Ula Kavakçalı ve Yaraş Mahallelerinden 35 çocuk ile aileleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nde buluştu.

Oyuncak kütüphanesinde eğitim ve oyun bir arada

 Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturmanın yanında farklı etkinlikler ve psikolojik danışmanlık hizmeti ile de miniklere hizmet vermeye devam ediyor.

Songül öğretmenin 51 yaşında gelen ikiz bebek sevinci

Muğlalı 51 yaşındaki öğretmen Songül ve eşi Sit Nur bebek özlemini 51 yaşında yaşadı. Tüp bebek yöntemiyle anne olmanın sevincini yaşayan, Songül öğretmen ve eşinin bebek özlemi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son buldu.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için üretiyorlar

Cumhuriyeti’nin kuruluşunu farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde çocukların yaptığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı temalı yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takılar gibi çalışmalar 1 Kasım’da düzenlenecek Cumhuriyet’in 100’üncü yıl sergisinde vatandaşlarla buluşacak.

Başkan Oktay’dan kurs için destek talebi

Anadolu Medya Buluşması için Marmaris’e gelen gazetecilere birer mektup yazan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, turizm ara eleman kursunun duyurulması için destek istedi.

Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak noktası

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları oyuncaklarla buluşturuyor.

Büyükşehir Kütüphanelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki kütüphanelere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  

Arkadaşını üzerine oturtup motosiklet kullandı, cezayı yedi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde motosikletin üzerine yatarak arkadaşını beline oturtup motosiklet kullanan sürücü ile arkadaşına 7 bin 195 TL ceza kesildi.

"Patlamada ciddi bir ihmal var"

Muğla'nın Menteşe ilçesinde oksijen tüpü dolumu sırasında iş yerindeki patlamada hayatını kaybeden Nurhayat Karakaş'ın aile avukatı Didem Alaca, "Patlamada ciddi bir ihmal var" dedi.

Fethiye’de tüp fiyatlarına zam geldi

30 Haziran'da gelen zammın ardından tüp fiyatlarına bir zam daha geldi.

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin eğlence ve eğitim merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği oluşturmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayıt yaptırırken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katıldı.

Yangına müdahale vatandaşlar tarafından alkışlandı

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Gecesi'nin ardından evlerine giden basın mensupları yol kenarında çıkan yangını görünce yangını çekmek yerine söndürmeyi tercih ettiler. Kısa bir çekim yaptıktan sonra etrafta kimsenin olmadığını görünce yangın tüpleriyle alevlere müdahale eden gazeteciler, yangını büyümeden kontrol altına aldı.

Oksijen dolum tesisindeki patlamada yaralanan kadın öldü

Muğla-Aydın Karayolu Bayır mahallesindeki sanayi sitesinde oksijen tüpü dolumu sırasında yaşanan patlamada ağır yaralanan Nurhayat Karakaş isimli kadın yaşamını yitirdi.

İşyerinde patlama: biri ağır iki yaralı

Muğla-Aydın Karayolu üzerinde bulunan Bayır mahallesindeki bir işyerinde oksijen tüpü dolumu sırasında yaşanan patlamada iki kişi yaralandı.

Üniversite Sınavına Kütüphane ´de Hazırlanıyorlar

Fethiye ilçesindeki öğrenciler, üniversite sınavına Fethiye ilçe Halk Kütüphanesinde hazırlanıyor.

Patlayan tüp, korku dolu anlar yaşattı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şantiyenin deposunda çıkan yangında üst üste patlamalar yaşandı. Yangın maddi hasarla atlatıldı.

EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu yıl 59’uncusu kutlanan Kütüphane Haftası'nda yıl boyunca en çok kitap okuyan öğrenciler ve yetişkinler ödüllendirildi.

KÜTÜPHANELER HAFTASINDA CELSUS KÜTÜPHANESİ’NE ZİYARET

59’uncu Kütüphane Haftası nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Kitap Kulübü üyeleri Efes antik kentinde bulunan antik çağın üç önemli kütüphanesinden biri olan Celsus Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

ARICILARA YANGIN TÜPÜ ZORUNLULUĞU

Orman yangınına en hassas iller arasında ilk sırada yer alan Muğla'da Ağustos-Kasım arasında konaklayan gezgin ve yerli arıcılara yangın tüpü bulundurma zorunluluğu getirildi.

MUĞLA’NIN SÜPER BEYİNLERİ FİNALE KALDI

Öğrencilerde araştırma ruhunu geliştirmek ve kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204-C Kutup Araştırmaları Proje Yarışması’nda Türkiye finaline katılacak projeler belli oldu.

BEBEKLER DE KÜTÜPHANEYE ÜYE OLABİLİYOR

Fethiye İlçe Halk Kütüphanesi verilerine göre, kütüphanenin 13 bin 785 üyesi bulunuyor. Bebekler dâhil, her yaş grubu üye olabiliyor. Bebekler kütüphaneye kaydedildikten sonra, üyelikleri ömür boyu devam ediyor ve ebeveynleri, kütüphanede bebeklerine kitap okuyabiliyor