Muğla BİLSEM Projesi, 3. Kutup Şenliğinde Sunum Yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Sempozyuma Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Dr. Ayşe Tosun’un danışmanlığında çalışmalarını yürüten öğrenciler Hatice Nisa Kılıç ve Nursena Karakan sözlü sunum için davet edildiler.

Öğrenciler sempozyum çerçeveesinde kutup bölgelerine olan bilgi, bilinç ve farkındalığı arttırmak için eğitim-öğretim ortamında kullanılabilecek disiplinler arası temelli dijital çizgi dizi geliştirdiler. Çizgi dizi içeriğinde kutup bölgelerine dair kültürel unsurlar, coğrafi özellikler, tarihteki yeri, iklim değişikliğindeki önemi ve Türk bilim insanlarının yürüttüğü bilimsel faaliyetlere yer verildi.

Hazırlanan çalışma çocukların kutup bölgelerine yönelik farkındalığını arttırmak ve gelecekteki bilimsel çalışmalar karşısında motive etmek açısından önem taşıdığı açıklandı.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN