Turist Akını Haberleri

Turist Akını Haberleri

Giyim pazarına yabancı turist akını

Fethiye salı pazarında yabancı turistlerin alış veriş yapmasıyla yoğunluk yaşanıyor. Turistler daha çok giyim pazarında alışveriş yaparak, pazar esnafına can suyu oluyor.

Saklıkent’e ziyaretçi akını

Seydikemer’de bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Muğla’ya tatilci akını başladı 

Gözde turizm merkezi Muğla’ya, sezonun başlamasıyla turist akını başladı. Okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı ve feribotlara ek seferler eklendi.

MUĞLA'YA İNGİLİZ TURİST AKINI

Pandemi öncesi yıllık 3 milyon turist ağırlayan Muğla, son iki yıl koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kapalı olması ve seyahat yasağı nedeniyle 2020 yılında 695 bin 314, 2021 yılında 1 milyon 083 bin 589 yabancı turist ağırladı.

COVID vakaları tırmanışa geçti, Fethiye kırmızıya döndü

Fethiye’de yaz sezonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turist akını ile toplu yapılan düğün, davet ve etkinlikler Kovid-19 vakalarını arttırdı. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) verilerine göre Fethiye yine kırmızıya döndü.

Sakin Kent’te çöp toplama kampanyası

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli turist akınına uğrayan Muğla'da kıyılarda temizlik kampanyaları düzenleniyor.

Uyarıları dikkate almayan turistler sahilde uyuyor

Kurban Bayramı tatilinde yerli turist akınına uğrayan Muğla'daki yetkililer, vatandaşlara rezervasyonsuz gelmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuşlardı. Uyarıları dikkate almayıp ilçeye rezervasyonsuz gelen yerli turistler sahilde, sokak aralarına park ettikleri araçlarında uyuyor.

Kızkumu Plajı turist akınına uğradı

Muğla'nın Marmaris ilçesine 27 kilometre mesafede bulunan Turistik Orhaniye Mahallesi'nin simgesi Kızkumu Plajı yerli ve yabancı turistler ile doldu taştı. Turist kafilelerinin de Kızkumu Plajına akın akın gittiği ve çoğunluğunun maske takmadığı gözlemlendi.

Kurban Bayramı Öncesi Ölüdeniz Tıklım Tıklım Doldu

Dünyaca ünlü tatil merkezlerinden Ölüdeniz, Kurban Bayramı öncesi yerli turist akınına uğruyor. Ölüdeniz’de plajlar, oteller ve yollar tıklım tıklım doldu.

Turizmcilerden sezon değerlendirmesi; yerli turist akını olacak 

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Hareketliliğin başlamasıyla Ölüdenizli turizmciler sezondan umutlu.